kihelkonna - poļu āboli [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

poļu āboli [28. Jun 2012|13:31]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Poll #19074 poļu āboli un ķīmija
Open to: All, results viewable to: All

poļu āboli, parastās veikalu kūkas un cepumi - kas jiftīgāks?

View Answers

neēdu neko no šitā, wee
4 (15.4%)

poļu āboli - tur ir tāda ķīmija, ka var atmirt momentā. no kūciņas vai cepumiņa gan neatteikšos.
0 (0.0%)

kūkā taču ir ķīmiķoti milti, hormonainas olas un vēl cepšanas procesa ķīmija. tad jau labāk poļu ābolu
7 (26.9%)

riju un neskatos
16 (61.5%)

Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Jūnijs 2012 - 13:34
(Link)
nekad neesmu sapratusi, kāda vaina poļu āboliem.
[User Picture]
From:[info]fjokla
Date:28. Jūnijs 2012 - 13:34
(Link)
man nesen bija eksperiments bez beigām, jo somā atradu kādas 2 nedēļas vecu āboli, kam nekas no tā nebij izcēlies, pēc tam turēju vēl 2 uz ledusskapja un gaidīju, vaita tiešām nesapūs, bet viņam no tā nekas, tikai stāvēja tāds apžuvis līdz man apnika uz viņu skatīties un izmetu, tad, prikiņķe, kastur pa botulīna injekcijām bijušas
[User Picture]
From:[info]krii
Date:28. Jūnijs 2012 - 13:35
(Link)
Es neēdu cepumus, bet ar jiftīgumu tam nav nekāda sakara, tikai ar garšu. Jifšu fobija un nojūgšanās pa ekošmekolīniju mani, paldiesdievam, nav ķērusi un ceru, ka tā tas vēl kādu laiku paliks.
Jebkurā gadījumā - āboli man vienmēr šķiet ieteicamākā izvēle šajā kombinācijā.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:28. Jūnijs 2012 - 13:47
(Link)
Es ēdu vai nu dārza (savējā, radu, draugu) abolus, vai Polijas. Man reti kuras ābolu šķirnes garšo. Nepatīk mīksti un miltaini utt utjp. Ar polijas āboliem nav bijusi vilšanās. Tos nomazgāju siltā ūdenī un nomizoju pirms ēšanas (ceļojošo ābolu mizā nav ne grama no vitamīniem vairāk, tikai ķīmija).
[User Picture]
From:[info]nova
Date:28. Jūnijs 2012 - 13:53

poļu āboli

(Link)
sev un bērniem: sākumā pirkām, mazgājām, ēdām, pēc tam pirkām un obligāti mizojām un tad ēdām, bet pēc tam, kad Dr. kursos pateica "augļi" - tas neattiecas uz poļu āb oliem, cenšos iztikt bez. ja nu tomēr nopērkas, tad ēdam mizotus.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:28. Jūnijs 2012 - 14:23
(Link)
un ja par kūkām, tad var paskatīt kaut vai šo:
http://www.evielas.lv/lv/kategorijas/138/produkti/2290
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:28. Jūnijs 2012 - 14:54
(Link)
es nezinu, vai tas ābols ir inde, bet man liekas, ka tas ir tāds... tukšs. tāpat kā daudzi citi augļi, kas veikalā pieejami visu cauru gadu. turklāt pēdējā laikā veikala augļi ir kaut kādi tādi nenormāli lieli. tik lieli, ka kļūst jau jocīgi. ķiršus un zemenes, lai kur tie auguši, katru gadu nopērku pa mazam no ielu tirgotājiem un katru gadu konstatēju, ka tiem nav garšas. nesaprotu, ko visi tā ēd šņakstinādami un priecājas. nē, ok, kolēģis vienreiz bija bišk garšīgākus atradis. vienreiz. a par kūkām salīdzinoši nesen aizdomājos. par tiem cepumiņiem, kas gadu stāv plauktā.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:28. Jūnijs 2012 - 15:05
(Link)
Viss pareizi, ja nav garšas, tad ir Īstie. Jo Īstais Produkts nevar būt garšīgs, viņš ir skābs un mazliet iebojājies, dabonams tikai īpašajos tirdziņos un pie tantēm. Savukārt ja kaut kāda oga ir salda, tad tā ir poļu un fui-pē-kaka, un noteikti nekādi nav īsta oga, bet pakaļdarinājums no putuplasta. Tā dzīve ir iemācījusi.
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:28. Jūnijs 2012 - 16:13
(Link)
aj, man ir pavisam vienkārši - ja negaršo, tad neēdu (bet es regulāri katru gadu veicu garšas testus!!). un man dziļi vienalga, kur tas audzis. un ja auglis garšo pēc putuplasta, man ir aizdomas, ka tajā kaut kas trūkst. protams, ka šīs aizdomas nav pamatotas pētījumiem un analīzēm.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:28. Jūnijs 2012 - 14:56
(Link)
nezinu, kā tur latvieši, bet igaunīši savējos ābolīšus jau pareklamējuši:
http://rus.delfi.ee/daily/estonia/importnye-frukty-polza-ili-vred.d?id=15088744