kihelkonna - mazmurkšķa un mazaķa hronikas. [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa un mazaķa hronikas. [29. Mar 2011|06:07]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2011 - 09:09
(Link)
jāteic, ka tavējais ir vēl labāks par manējo :D
jeb mums mājās nav kaķa :D
bet viņam laikam organismā trūkst kādas vielas, tādēļ neatturami gribas laizīt mazmurkšķa gumijas zābakus :D

un par pirmo vecmāmiņa ar apbrīnu teica - kā tu iemācīji viņai neraut galdautus un citus pārklājus :D
[User Picture]
From:[info]up
Date:29. Marts 2011 - 09:13
(Link)
zābaku laizīšana ir topā arī šeit, un man pat bail domāt kādos apmēros tiks ēsta zeme, kad tā atkusīs :D jo ārā ejot viņa lasa un ceļ pie mutes zaķu spiras (pagaidām es esmu paspējusi pārtvert)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2011 - 09:20
(Link)
man ir ļoti paveicies - mz vēl nestaigā. cerams, ka līdz staigāšanai mazliet pieņemsies prātā!
[User Picture]
From:[info]up
Date:29. Marts 2011 - 09:30
(Link)
nu, manējā zaudēja pacietību pārvietoties rāpus 9,5 mēnešos. tā kā šobrīd viņa var noskriet vecākus...nu tu manu domu saprati
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2011 - 11:55
(Link)
sapratu :D
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:29. Marts 2011 - 12:18
(Link)
Kā nestaigā? Mans bēbis pirms divām nedēļām piecēlās, pagājušajā nedēļā sāka sāniski un pieturoties tipināt gar gultas malu (dīvāna malu, galdiņa malu), šonedēļ sāks iet ar.
Bet otrajiem bērniem tā ir jā.Man gan mama, gan tētis, gan otra puse ir otrie bērni - un viņiem vienmēr ir sajūta, ka viņi ir tā starp citu un pakārtoti kādam citam. Es esmu pirmais (un vienīgais) bērns, man ir pavisam cits skats uz sevi un uz dzīvi, es viņus visus trīs reizēm nesaprotu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2011 - 13:14
(Link)
par otrajiem bērniem - mani bērnībā sauca nevis vārdā, bet par "māšeli" un tas man vienmēr likās gandrīz kā "piedēklis" vai "asistents". bet visgrūtāk esot otrajiem bērniem trīsbērnu ģimenēs, jo viņi nepaspējuši kļūt par pasaules centru jau ir spiesti atdot pozīcijas.

par staigāšanu - protams, mz staigā turoties gar mēbelēm, tā viņš staigā jau kādus 4 mēnešus. pie mums par staigāšanu sauc patstāvīgu staigāšanu un rāpošanas atmešanu. mz kājām ir distonija (sk http://klab.lv/users/kihelkonna/200610.html beigas) un tāpēc viņam tiek prognozēta vēla staigāšana. bet gan jau viņš iekavēto iedzīs, jo ir kustīgs.

hm, varbūt daudzonība ir pielāgojums, kā otrie bērni piespiež vecākus iedziļināties viņu unikālajās personībās. kamēr es nepamanīju, ka mz ir tik atšķirīgs (muzikāls), es vispār par viņu daudz galvu nelauzīju.
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:29. Marts 2011 - 13:25
(Link)
Mana māmiņa ir tāds vidējais bērns no trim, un visu mūžu ar šo sajūtu cīnās. SO. atceras, kā viņam vienmēr tikušas brāļa vecās mantas un drēbes un brālis, spēdams labāk runāt, vienmēr melojis vecākiem.
Ir tā dauzonība pielāgojums - S.O. ir par brāli trīs gadus jaunāks, brālis bija teicamnieks un teorētiķis, S.O. - reālās dzīves pētītājs un sportists.
Nesen kaut kur lasīju ar, ka otrie bērni daudz ātrāk iemācās, piemēram, smaidīt (un darīt blēņas) – lai piesaistītu uzmanību. Un kas gan var viņus par to vainot? :)

[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2011 - 15:17
(Link)
tevi lasot atcerējos, kaut kur lasīju, esot tāda statistika par pasaules 8 varenākajām baņķierēm sievietēm - viņas visas augušas ģimenēs bez brāļiem. bet tas jau laikam cits gadījums. mjā, par šo man būs jāpadomā; mz pašlaik valkā rozā zeķubikses ar puķītēm (tās pašas, ar kurām reiz iekaustīju lauleni). mz gan smaidīja vēlāk par mm.