kihelkonna - mazzaķa hronikas (8 mēneši) [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazzaķa hronikas (8 mēneši) [5. Nov 2010|13:31]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

viņš ir citādāks nekā mazmurkšķis.

mm ir tāda trauslā jutīgā radība.

mz ir cīnītājs. kad viņš cīnās ar gravitāciju, viņš to dara tik nikni, it kā pusducis zīdaiņu mītu uz pēdām.

mm ļoti patika bārkstis un birkas.
mz labāk patīk vadi, bumbas, trauki un mūzika. tomēr arī viņam 8 mēnešos ir pincetes satvēriens.


mz patīk mūzika. jau no pirmajiem mēnešiem viņš uz mūziku reaģē citādāk nekā mm. nomierinās no muzikālajām mantiņām. uz brīdi sastingst, kad ieslēdzu radio un tur ir mūzika. pats visu ko klapē un izbauda skaņu.

kad to pašu sāka ievērot arī ōmiš, pieņēmu mērus. tagad mūsmājās ikdienā skan mūzika. pārsvarā tautas mūzika un pasaules mūzika (man kolekcija no pasaules malām), tad klasika utt.


kad mazmurkšķis bija maziņš, es ilgu laiku ikdienā dziedāju dziesmiņas. kad mm iemācījās pārvietoties, viņa manu ziņģēšanu pārtrauca, apveļoties un aizrāpojot. vēlāk bija periodi, kad viņai patika un kad nepatika, kad dziedu (man ir normāla vidusmēra balss un dziedu pareizāk par vidusmēru; man ir 2 gadu muzikālā izglītība). tagad, kad dziedu dziesmiņas mazzaķim, mm tās pieprasa arī sev. gulētejot.  bet nu viss ir citādāk - mm izvēlas dziesmiņas. agrāk viņa droši vien cieta no manas dziesmu izvēles. viņa pieprasa: aiz kalniņa dūmi kūp, aijā žūžū, rozīti (pašrocīgi latviskoju "auga auga rūžeņa"), mākonītis un mākonīte. pilnīgi kancelē zilo putniņu, gabalus latgaļu valodā un vēl daudz ko citu.

mz savukārt labi mieg pie visādiem gaudu gabaliem. vislabākās šūpuļdziesmas mz ir par kaupēnu laupītāju un "es zinu, ka kādreiz man dārziņš būs".


ilgu laiku uzskatījām, ka mz ir fiziski spēcīgs. galu galā viņš pārvietoties sāka 2 - 3 mēnešus agrāk par mazmurkšķi. nesapratu vien, ko tie ārsti savos papīros tik daudz raksta, un kāpēc nosūtījumus uz izmeklējumiem tik daudz dod. izrādās, mz ir piedzimis ar vājiem muskuļiem, viņš ir no tā sauktajiem "mīkstajiem bērniem", kas ir arī "slinkie bērni" un rāpot sāk tuvu gadam un staigāt vēl vēlāk. izrādās, ka netīšām esmu baigo terapiju izveikusi, mz no pirmās dzīves dienas liekot tikai uz vēdera gulēt. mz rāpo un sēž no 7 mēnešiem.

Linkir doma