kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa un mazaķa hronikas. 29. Mar 2011|06:07

kihelkonna
kādā rītā pirms dažām dienām. mēs ar senci gultā dzeram kafiju un prātojam, ko gan mz dara, ka nav ne redzams, ne dzirdams. izlaista un izpļeckā kādu krūzīti? izrauj kafijas automāta štepseli? lien lielajā podā? eju skatīties - nē, viņš vannas istabā pie izlietnes ēd ziepes. protams, mm nekad neēda ziepes, nelīda podā un nerāva kafijas automāta štepseli un nevienu citu štepseli arī ne, un nerāva krūzes no galda malas. kad tā padomā, ziepes ēda arī Gundegas otrais bērns, bet Laimas otrais bērns dārzā ēda gliemežus. kad es tā mēģinu iedomāties visas tās man zināmās mātes, kam divi bērni ar nelielu vecuma starpību un kas pirms apbērnošanās strādājušas izglītības vai pētniecības iestādēs, viņām visām pirmie bērni ir baigie intelektuāļi, super labi uzvedīgie bērni, kas vispirms domā un tad dara, bet otrie bērni ir praktiķi, eksploreri un tādi, kas pie izdevības ēd vai nu ziepes vai gliemežus (te nedomāju padomjlaiku bērnus, jo tad mātei dažus mēnešus pēc bērna dzimšanas bija jāiet strādāt). bet par to citreiz.

vēlāk mz devās pie zemā galda un izmētāja visas uz tā atrodamās rotaļlietas. atceros, līdzīgi savulaik uzvedās mz brālēns Mazjānis. es tad neko neteicu, bet padomāju, ka mans bērns (mm) jau nu nekad neko šitik muļķīgu nedara. toties tagad skatījos un priecājos, kādu attīstošu nodarbi mans bērns izvēlējies un cik graciozi viņš tos klucīšus met.

kad piedzimst pirmais bērns, tad tā defolti - sieviete kļūst par māti, daudz kas nebijis, uķi puķi, bet visumā diezgan prognozējamas pārmaiņas. kad piedzimst otrais bērns, ieslēdzas izdzīvošanas režīms. menedžments un loģistika. kad divi bērni reizē kliedz, pie kura skriet vispirms un kuru atstāt bļaut?

mm ieradās sev rezervētajā pasaules centrā. mz visu laiku dzīvo tā kā fonā un starp citu. viss jau apmēram zināms, kas viņam vajadzīgs, galva nav jālauza. bieži ir jālauza galva par mm lietām - nu tur šmotku izvēle, to neēd un šito neēd, dārziņa negribēšanas periodi, tāda krīze un šitāda krīze. kamēr ar to nodarbojos, mz eksistē man uz rokām vai pieķēries pie biksēm. iespējams, labākais veids, kā augt bērnam.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: