kihelkonna - vēlēšanas [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

vēlēšanas [4. Okt 2010|09:13]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ņēmu un nobalsoju par "ražots Latvijā". par esošajām karbonāžu kapsētām kaut kā roka necēlās balsot, un es jau zināju, ka vienotība uzvarēs, jo tur jau vairākas nedēļas bija spēle vienos vārtos, tā ka viņi varēja iztikt arī bez manas balss.

bet es zinu, kas tagad būs.

vispirms vēlētāji būs vīlušies, un tādi viņu būs pēc definīcijas, jo balsojuši viņi ir katrs tikai par vienu sarakstu, bet koalīciju veido vairāki. vilšanās ir pilnīgi definēta, bet neviens iepriekš par to nerunā.

pēc tam. tiklīdz tautai kaut kas nepatiks, augšas teiks - nu un, paši ievēlējāt. tas ir īpaši riebīgi un ir pielīdzināms plikas un spalvainas pakaļas parādīšanai.

jo es nebalsoju par valdošo koalīciju. neviens nevarēja personiski ievēlēt valdošo koalīciju. katrs vēlēja par vienu konkrētu sarakstu un tikai. ja tas saraksts 100% aizņemtu visu saeimu, tad vēlētājam varētu teikt, tu to ievēlēji. bet nē, viņš neievēlēja tos pārējos procentus, viņš pat varbūt tos ļoti negribēja un balsojot par vienu procentu balsoja pret tām visām pārējām. nu un tagad teikt, ka pats tu to ievēlēji ir tikpat kā parādīt pilsonim DIRSU.

it īpaši manā gadījumā. ja es balsoju par sarakstu, kas saeimā neiekļuva - kā kāds drīkst teikt, ka esmu vainīga pie esošās saeimas? kas, mans pienākums bija balsot par valdošajiem? ja tas būtu totalizators, kur jāuzmin un jābalso par to, par ko balso pārējie, tad tā varētu teikt. bet vēlēšanās tā kā aicina ļaužus balsot pēc patikas.

un vēl es domāju, ka tagad varētu darīt tā. pateikt, ka Dombrovska balss sver 33 kilogramus (vai citu mērvienību), Šlesera balss sver 8 kilogramus un tā tālāk. un pārējos, nepirmos katra saraksta deputātus laist mājās. jo ar ko viņi ievērojami? tikai viena Dombrovska labie darbi ir ieveduši saeimā vēl 32 parastus politiķus, kas vidēji nav ne labāki, ne sliktāki par citu sarakstu ļaužiem. tur viņi sēdēs un visi balsos par vienu un to pašu. nu labi, lai viņi strādā komisijās. bet priekš kam viņiem tajā saeimas lielajā zālē jāsēž?



upd.
es īsti nezinu, vai tie "ražots latvijā" ir smieklīgi vai nē. neesmu redzējusi nevienu priekšvēlēšanu diskusiju, neesmu lasījusi avīzes un biļetenus, tikai dažreiz klausos radio. programmas arī nelasīju un vispār daudz galvu par partiju atšķirībām nelauzīju.
Linkir doma

Comments:
From:[info]zifs
Date:4. Oktobris 2010 - 10:02
(Link)
Ļoti līdzīgi. Es gan balsoju par Atbildību, taču galvenais, kas mani pārsteidz un lika vilties šīs valsts pilsoņos, ir tas, ka PLL vispār tika valdībā un turklāt ar 7,5 ballēm. Tātad mūsu valstī ir tik daudz galīgu idiotu un viegli manipulējamu indivīdu.
From:[info]divi_g
Date:4. Oktobris 2010 - 10:26
(Link)
Kas ar jums, cilvēki? Tad jau labāk PP, nevis visi šitie bezatbildītie, neražotie un daugavas racēji :0
From:[info]zifs
Date:4. Oktobris 2010 - 10:58
(Link)
Nē, nu tu domā, ka tās partijas, kuras ir iekļuvušas valdībā ir varen atbildīgas. Tagad Dombrovskis plātās ar tēzēm, tipa, pensijas neaiztiksim. Da viņš to nemaz nevar izdarīt. Iepriekšējo reizi jau viņu atmeta atpakaļ.
Un Urbanovičs apgalvo, ka amatu viņam nevajag, lai tik dod strādāt. Absurds.
From:[info]divi_g
Date:4. Oktobris 2010 - 11:12
(Link)
Nē, es nedomāju par atbildības sajūtu, bet par to, ka lielākā daļai sīkpartiju darboņu vienkārši ir sīki afēristi vai jukuši :)) Sociķiem lielākā daļa enerģijas aiziet savstarpējos kašķos (it kā viņiem būtu tas naudaspods, par kuru kašķēties) un mēģinājumos atrast kaut kādu modernu identitāti (process, kam manāmi traucē pendžu daudzums partijas vadībā); vai, piemēram, Grostiņš: atceros viņu vēl no laikiem, kad viņš bija Reformu partijā - jau tur dzina nenormālu sviestu; tad kaut kādu tur dīvainu uzņēmēju individuālās vai grupveida partijas, par kurām izskatās, ka galvenais mērķis ir piekļūt kādam pasūtījumam, utt. :))
From:[info]zifs
Date:4. Oktobris 2010 - 11:37
(Link)
LSDSP jau iepriekšējās vēlēšanās savā programmā bija iekļāvuši progresīvo nodokli. Tur pretim visas parējās, tostarp SC, bija pret. Šogad visas, izņemot PLL (par ko man neviltots prieks), ir gatavas ieviest progresīvo (vai vismaz izskatīt iespēju ieviest). Tagad, kad kuģis ir aizpeldējis, visi ir baigi gudrie. Tas pats par nekustamā īpašuma nodokli. Par kuru gan neviens neko arī šajās vēlēšanās. Mēs nezinām, kā būtu, ja sociķi būtu tikuši iepriekšējā valdībā. Ceru, ka viņi būtu bremzējuši visu šo ārprātu. Taču tā ir tikai varbūtība, kuru nav iespējams pārbaudīt. Toties tagad mums ir SVF administratori. Ja kāds domā, ka Vienotība ir kas vairāk, tad baidos, ka tas ir pašapmāns.
From:[info]fedrs
Date:4. Oktobris 2010 - 10:08
(Link)
1) Tu nedrīksti kritizēt Saeimu un tās apstiprināto valdību, ja nebalsoji, jo neesi viņus ievēlējusi;
2) Tu nedrīksti kritizēt Saeimu un tās apstiprināto valdību, ja balsoji, jo pati viņus ievēlēji.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:4. Oktobris 2010 - 10:12
(Link)
Vaimandie, cik žēlabaini!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:4. Oktobris 2010 - 12:27
(Link)
tiešām? atvainojos, es nemaz nebiju žēlabaina; tikai gribēju paprātot.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:4. Oktobris 2010 - 10:19
(Link)
nu kādas vēl augšas. neviens sakarīgs politiķis nekad nelamās vēlētājus. tie kas lamā, ir pirmie kandidāti uz smadzeņu pārbaudi uz atmiekšķēšanos.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:4. Oktobris 2010 - 10:26
(Link)
es redzēju jaunu meiteni, kas izlasīja sev priekšā trīs sarakstus - 2., 6. un 12. Brīdu meditēja, tad izvilka vienu uz labu laimi un ielika aploksnē.