Kemune

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sapratu vienu lietu par sevi. Tas attiecas gan uz attiecībām ar cilvēkiem, gan ar darbu - uz visu.

Ja mums ir kopīgs sapnis, viss iet uz priekšu, pat lido. Ja tāda nav, nelīdz nekas, agrāk vai vēlāk izirst attiecības. Nelīdz nekādi stimulatori, nedz klasiskās bailes "tu nomirsi viens un nabadzīgs/paskaties kā ir citiem", nelīdz sprituāli saukļi "love is all you need", vienā brīdī tas zirgs ir beigts un viss, ar to nevar jāt.

Tā tas ir atkārtojies jau daudz reižu. Ne vienmēr tas nozīmē, ka attiecības ir īstermiņa.

Tagad drīkst diagnozi.
  • Čau!
  • Diagnozi lai diagnosti. Bet tikmēr, ai. Tā ir. Apmēram tā.
  • diagnoze: nav akls
  • Vai tad tā nav visiem? Daži tikai prot sevi veiksmīgi apmānīt, sēžot uz tā beigtā zirga. Vai uz karuseļa zirdziņa, kas iet pa riņķi.
  • Tie kopīgie mērķi ir pašam visu laiku jāmeklē. Ar jebkuru tuvu cilvēku ir tā, ka attiecības vienu brīdi ir ciešākas, otru - attālākas. Ja attālinies, tad jāpieliek pūles, lai atrastu ko tādu, kas atkal satuvina (es ar mammu biju attālinājusies, tad es sāku viņai regulāri zvanīt. Sākumā sarunas bija pilnīgi nekādas, bet tagad pamazām sāk kļūt drusku jēdzīgākas un es jūtos viņai tuvāka). Un pats labākais ir atkal sajust to siltumu un tuvības sajūtu pēc tam, kad ir bijis atsvešināšanās posms. Tad nākošajā posmā vairs nešķiet - viss pagalam. Tad zini, ka drusku jāpagaida, jāpieliek pūles un pēc mirkļa viss atkal būs ok.
    Manuprāt, ir ok arī tad, kad otram šķiet ok Tavi mērķi vai sapņi, bet pašam ir citi. Ja Tu gribi uzbūvēt super robotu, tad tas nenozīmē, ka Tavai sievai arī jāgrib uzbūvēt robotu. Varbūt viņai ir sapnis ir izveidot laimīgu ģimeni, aizbraukt uz Ķīnu un vēlāk kļūt par ķīniešu valodas skolotāju. Galvenais, lai tie sapņi nav viens otru izslēdzoši. Viens otram palīdz piepildīt sapņus un beigās - abi laimīgi.
Powered by Sviesta Ciba