L ([info]kbrgs_) rakstīja,
@ 2014-05-24 16:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cik skaisti! Monokini peldkostīmi priekš krūts vēzi pārcietušām sievietēm! Fantastiski!!!


title or description

lūk, visi:
http://www.buzzfeed.com/robynwilder/fabulous-swimsuits-designed-women-mastectomies


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zimbabve
2014-05-25 14:20 (saite)
Un vēl viena piebilde par LV kontekstu - šādas bildes, manuprāt, tieši nāk par labu, jo parāda, ka arī bez krūts tu vari justies kā pilnvērtīga, seksīga, pašpārliecināta sieviete. LV problēma ir tāda, ka sievietes ļoti bieži mastektomijas vietā izvēlas sektorālās operācijas (izņem bumbuli un kādus limfmezglus), palielinot savu recidīva iespēju. Iemesli dažādi - pati vai vīrs krūts zaudējumu var uzskatīt par sievišķās identitātes un seksualitātes zudumu utt, vīrs pametīs, jutīsies nepilnvērtīga, jo kas tad tā par sievieti bez krūts.

Sekas ir tādas, ka ir plaši iegājies uzskats, ka krūts saglabāšana ir vērtīgāka par dzīvību, kā rezultātā reizēm ārsti pat neizskaidro procentuālos dzīvildzes rādītājus atkarībā no izvēlētās operācijas un tiek pieņemti lēmumi, kas nav balstīti uz pilnīgi objektīvu informāciju. LV krūts vēža forumā viena ārste, kas pati to ir piedzīvojusi, jau gadiem sausu muti skaidro šīs atšķirības un izvēļu sekas.

Katrā ziņā par šo tēmu ir ļoti, ļoti svarīgi runāt un izvērtēt savus un sabiedrības uzskatus, par to, kas ir skaisti/labi/drosmīgi utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?