extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Izklausās vienkārši pēc vilšanās un dusmām.

Nav tā, ka katra projekts gūs milzīgus panākumus. Bija kas ieguldīja daudz resursu, laika un gudru domu kriptovalūtu izstrādā, bet čušs vien sanāca. Tā gadās, nevienam nav pienākuma viņus tagad uzturēt.

Bet ekonomika vispārīgi aug. Ir dažas atpakaļatkāpes, bet kopumā gudram cilvēkam ir iespēja pelnīt naudu un uzturēt sevi vēl labāk nekā iepriekš vēsturē. Iedomājies, kāda bija dzīve viduslaikos, kad bija grūti un sūri jāstrādā par vēdera tiesu. Un pat priekš vēdera nebija ne lielveikalu, ne ērtu ledusskapju. Viss bija daudz grūtāk un riskantāk. Un kad dabūji infekciju, nebija antibiotiku utt.

Bet tagad man ar likumi ir aizliegts strādāt vairāk par 48 stundām nedēļā. Un krānā ir tīrs ūdens par relatīvi vienas stundas darbu mēnesī.

Un darbs līdz 70 gadiem ir iespējams arī tāpēc, ka pateicoties labākai veselības aprūpei, cilvēki arī nodzīvo tik ilgi un vēl ilgāk. Agrāk nomira jau pie 60 gadiem, ja arī aizgāja pensijā 55 gadu vecumā, tad nodzīvoja vēl 5-10 gadus pensijā. Tagad nodzīvos līdz 85 gadiem, tātad vidēji 15 gadus pensijā. Vai tas ir tik slikti? Nē, tas ir labāk nekā bija agrāk.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?