juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-06-16 01:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Protams. Ir doma, ka izvēle darboties ierobežotas kvalitātes un performances veidā ir nevis apzināts un brīvprātīgs lēmums, bet gan sociālo apstākļu nosacītība.

Droši vien, ka ir cilvēki, kas tā jūtas. Piem., nevar saņemties pārcelties no mazpilsētas uz Rīgu vai pierīgu. Nevar saņemties pārcelties no Rīgas uz kādu no Silīcija ielejām (ASV, Čehijā vai Kanādā).

Bet tie ir izņēmumi. Jo Latvijā kopumā nav pieprasījums pēc sociālām pārmaiņām un iespējotājiem. Eiropas nauda tiek dalīta par labu:
1) Agrikultūras lielsaimniecībām un lielfermām;
2) Lielajiem būvniecības projektiem (piem., kādas industrijas varētu pieškilt par RailBaltic naudu un cik daudz cilvēku izmantos to?);
3) "dizaina domāšanas", "Python", "PowerBI" kursiem.
Un cilvēki politikus vērtē pēc tā, cik efektīvi politiki piegādā Eiropas naudu tieši šīm 3 nozarēm. Un kopumā ņemot apmierinājums ir ļoti liels.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2023-06-16 07:48 (saite)
Par "dizaina domāšanas" kursiem tik precīzi! Man šķiet, nesen pat LMA rīkoja kaut kādu diskusiju tieši par to, kā tad mācīt dizainu apstākļos, kad dizaina domāšanu pasniedz visi, kam nav slinkums.
Es zem "dizaina domāšanas" liktu arī visus Eiropas projektu seminārus, kuros par dažādām kopumā labām lietām izglīto ierēdņus, kuriem pēc tam nav nekādas ietekmes uz lēmumu pieņēmējiem un viņu lobijiem (skat.tavus pirmos 2 punktus).

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-06-16 17:56 (saite)
//1) Agrikultūras lielsaimniecībām un lielfermām//

Cilvēkiem nepieciešama pārtika. Industriju varēs aizklapēt kad visi būs uploadoti.

//2) Lielajiem būvniecības projektiem//

Industrijai vajag transportu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?