juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-06-19 00:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cik labi, ka cibā vētra ir pārgājusi. Esmu novērojis (tiesa, tas gan nav zinātnisks pētījums), ka Augstāki Spēki uzsūta cibai vētru šajos gadījumos:
1) ja ir runas par pārvērtībām (trans-formācijām);
2) ja ir narkašu runas.

Šo zinot, škiet, ir iespēja mazdrusciņ piedomāt pie rakstāmā un tādējādi izvairīties no vētrām. Bet nu tas ir kolektīvs pasākums, kolektīva pašdisciplīna.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-06-19 00:13 (saite)
narkašu runas var vienkārši nofiltrēt lietojot LCF

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2024-06-19 00:15 (saite)
Negribu es neko filtrēt. Un tur jau ir tā lieta, ka Augstāko Spēku Visuredzošā Acs jau tāpat neko nefiltrē (varu es likt LCF vai nē). Ja ir kas nepareizs, tā vētra klāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-06-19 00:19 (saite)
Nav nekādu augstāko spēku, nefantazē. Gribi filtrē negribi nefiltrē brīva izvēle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2024-06-21 10:50 (saite)
Tev nekad nevajag iet prom no zinātnes(?) lauciņa.
Tas būtu kā 1967. gada skaitļojamo mašinu (varbūt pat IBM, gadus nezinu), slīpi iegāzt konteinerā, tolaik pilnīgi new wave.

Atceries, Bija tādi pamatīgi, pusvideokasetes izmēra teipi? Neatceros formāta nosaukumu, bet kad es rakstīju disketēs, tas tikai daļēji bija sapnis, uz vienu reizi, kad gāju pie [tirgus] kompja puiša, kaut ko sev ierakstīt disketē. Vairāk es tādas neredzēju. Ietilbība bija kā 2TB tajā laikā pret disketi. Nu, tolaik, tie varētu būt simtiem megabaitu. Kur tādas izmantot pašam. Tikai pajukt no IT, kad es iemīljos kompī, pāris reizes pielaists brīvdienās, vai pie mammas darbā pie x86.

Pasarg Dievs (atvaino, paspruka), kad es uz pusgadu sāku strādāt par darbmācības skolotāju, 18-gadīgs, un tur jaunajā ieinteresētajiem skolotājiem, vien sev diviem, trijiem ierīkotā kabinetā bija 2 x86, un es pavadīju tur viens, visiem prom esot, katru vakaru, līdz pēdējam transportam.
Programmēju Prince of Persia, vienīgo spēli, vēlāk parādījās vēl kādas.

Un tad es nomainīju Northon Commanderā failu nosaukumus, jo attapos, ka tā ir vēl viena alternatīva Persijas princim, jo jau apnika netikt tālāk par vienu konkrētu līmeni. Hīts, ka mani padzina, aizliedza vairs tur iet, jo učuki pusrītu skraidīhja viens otram klāt kā sabojājušies ctulhu "kas noticis ar kompi?", apmēram, Atsitās viens pret otru ar to pašu jautājumu, cilvecīgi noplāta rokas, un acīm skenē grīdu skolas gaitenī, savas datordomas, un vēl visādas iespējamības.

Atnāca pie mani. "Klau.." (apmēram, vai tu pēdējais biji pie kompja?)

Reti ko slēpju, un tāds arī nebija mans nodoms. Es vienkarši papriecājos, un ne īsti biju iedomājies, ka faila nosaukums ko varētu mainīt, un ja tomēr – var atlikt atpakaļ to pašu.

Izrādījās, viņiem nestrādā pele. Atklāju, ka PELE.EXE es pārdēvēju par ZURKA.EXE (vai com)
PARKS.EXE arī taču ir lunaparks, reāla izklaide, ka kompis jāliek gulēt, sākumā klišķinot uz asprātīga faila nosaukuma, pirms izslēgt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2024-06-21 19:28 (saite)
atvaino, neesmu pieradis parakstīties, rakstot no žurnāla. pagaidām zivs suspendēta. nekad anonīmi nerakstu, vienmēr tikai ar vārdu, jebkā identificējamu.

zivs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-06-21 19:30 (saite)
zivs, draudzīgs ieteikums, met nost narkotikas un alkoholu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?