01 Marts 2016 @ 17:29
deutsch  
biju mazliet apvainojusies uz sīriešiem, jo viņu dēļ pilsētas piedāvājumā bija tikai vācu integrācijas kursi ar līmeni A1 - B1 un ievadu atkritumu šķirošanā, bet, lūk, vakar beidzot sākās advancētāks doičkurss. man ir ļoti nepieciešams iekustināt savu, būsim atklāti, pabriesmīgo vācu sarunvalodu, labākais draugs nežēlīgi saka, ka es runājot kā Hurvineks, un pat tad, kad pārprasu, vai tiešām, viņš uzstājīgi paliek pie sava un pat nenovērš skatienu. (tāpēc bieži vien, kad jūtos slikti, mēdzu ieslēgt Hurvineku, lai justos vēl sliktāk). sagadījās, ka sēžu tajos kursos kopā ar trim sīriešu žokļa/zobu ortopēdiem (varēs parunāt par uzzobi), kas runā krieviski labāk par mani, jo studējuši un desmit gadus dzīvojuši Krievijā.
ja savajadzēsies, anesteziologs arī būs pie rokas (Azerbaidžāna), psihologs (Rumānija) arī.

 
 
( Post a new comment )
zimbabve[info]zimbabve on 1. Marts 2016 - 17:50
O, izmanto tos integrācijas kursus? Mani pēc ierašanās dikti sabaidīja, ka tur mācot pilnīgās šausmas, eju privātā valodu skolā un mācos pati papildus. Varbūt tomēr vajadzēja izmantot lētāko opciju.

Manā grupā ir inženiere no Indijas, amerikāņu/kanādiešu mājsaimnieces un ungāru/brazīļu izcelsmes PR speciālists(kas par kombināciju)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 1. Marts 2016 - 18:10
nē, nē, kad atbraucu, tad vispār nezināju, ka kaut kas tāds ir un nemācēju arī atrast, gāju folkshohšūlē līdz A2, tad atstāju pašplūsmā, tagad atkal šūlē iestājos. man šķiet, ka sākumā tas integrācijas kurss būtu bijis ļoti labs variants, jo laikam 3 vai 4 stundas dienā viņi tur vācu valodā peldās, tagad esmu tam pārāk advancēta, turklāt krievu skolotāju, kas tur māca, akcents griež ausīs. satiku nesen savu vācu valodas skolotāju no A2, viņa bija šokā par manu izrunu (tā ka varēja redzēt, ka cilvēkam ir fiziski nepatīkami :D) un teica, ka man jāejot pie logopēda, nevis jāmeklējot tālāks doičkurss.
kāda ir tava metode?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
zimbabve[info]zimbabve on 1. Marts 2016 - 18:41
Par izrunu man neviens baigi nepiesienas, ja neskaita vēlmi uz visiem u salikt umlautus :D Bet mūsu grupiņai ir tikai B2 līmenis, vairāk uzmanības pievēršam vārdu krājumam. Salīdzinājumā indieši ar izrunu nomocījušies krietni vairāk. Nez, varbūt neko baigi daudz negaida no mums.

Visgrūtāk iet ar gramatiku un runāšanu, jo strādāju mājās, nesocializējos tik daudz, ar partneri runājam angliski un nepietiek laika iet uz intensīvajiem kursiem, kur vairākas h dienā maukt:/ Skatos TV, runāju līdzi, lasu laikrakstus, mācos vārdiņus utt., nekā baigi īpaša. Varbūt tev ir kāds slepenais paņēmiens?:)

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 1. Marts 2016 - 19:14
man tieši no visiem umlautīgajiem u umlauti pazūd (superpiemērs kūlšrank) jau gadiem, pati to vairs pat nejūtu, man tikai dažs labs norāda.. tagad arī iestājos B2, šūles vadītāja ievadā teica, ka šis kurss būšot laba iespēja tikt vaļā no iesīkstējušām kļūdām (kūlšrank, ja), bet grupā diemžēl tie paši sīrieši ir A2 līmenī (viņi pa dienu sēž trīsstundīgā A2, vakarā nāk uz B2), tā ka pāru darbs un dialogi ar viņiem ir diezgan neiespējams.

ja neskaita sarunas ar draugu un kolēģiem (viņa vecākiem) grāmatnīcā, kas tātad patiesībā arī ir darbs no mājām, es vāciski noteikti socializējos vēl mazāk par tevi. pircēji ir lielākoties jāuzklausa, nevis jārunā pašai. tā viens Herr kādas divdesmit minūtes no vietas man žēlojās par ļaunajiem ārzemniekiem, nemaz neaptverdams, ka pati esmu ļaunā ārzemniece, jo nedeva man iespēju neko pateikt. slepenais paņēmiens droši vien ir runāt vāciski ar partneri, bet tā es arī daru to pašu, vienīgi neatkārtoju skaļi vārdus, jo atkārtojumi pēc oriģināla man pašai nemaz neizklausās. amerikāņu dzīvokļbiedrs mēdza ierakstīt savus atkārtojumus un tad līdz nelabumam klausīties, salīdzinot ar googles tulkotāja balsi.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
zimbabve[info]zimbabve on 2. Marts 2016 - 12:24
Kūlšrank ir lieliski, hihi. Es toties mēdzu jaunus vārdus izdomāt, piemēram, nesen dārgajam pilnā nopietnībā prasīju, kāds ir artikuls Kumpeltier. Viņš īsti nemācēja atbildēt:D

Ikdienā nav jocīgi ar partneri vāciski runāt? Tā pierasts pie angļu valodas, ka tiešām dīvaini šķiet.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2016 - 18:31
Kumpeltier nemaz nav artikula, jo tā ir persona, dzīvo Graben-Neudorf :D https://www.facebook.com/kumpel.tier?fref=ts
tu domāji murmeltier?
tas ir nenormāli vāciski runāt, jo vislaik trūkst kaut kāda viena vārda, lai izteiktu domu, kas, protams, padara traku, kālab runāju vēl mazāk kā LV. viņš vienkārši kādu dienu pateica, ka vairs nerunāšot ar mani angliski, pats vainīgs, jo tagad runā ar Hurvineku.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
zimbabve[info]zimbabve on 2. Marts 2016 - 18:33
Nē, man bija visnotaļ skaidrs, ka tas ir vidēja izmēra zvēriņš ar kupri, kas dzīvo kaut kur pie ekvatora. Dārgajam nācās mani ilgi pārliecināt, ka tāda nav :D

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2016 - 18:42
tā, man ir aizdomas, ka pēc kāda laika, kad aizmirsīsies šī sarakste, tas lops varētu pēkšņi uzrasties manā vārdu krājumā, jo kupris un pie ekvatora izklausās pārliecinoši, liels potenciāls iespiesties atmiņā :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
zimbabve[info]zimbabve on 2. Marts 2016 - 18:46
Kuprzvēra lāsts! :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Inde[info]auksts_entelekt on 1. Marts 2016 - 21:44
nezinu, vai Tev var palīdzēt mana metode, bet es uzskillojos ar jūtubes tematiskajiem mācību video. Nevis kur māca vācu valodu, bet, piemēram medicīnu. Tāda ka video lekcija. Piemēram, sirds uzbūve, asinsvadu sistēma, skelets un t.t. Lektors stāsta un paralēli zīmē uz tāfeles. Tā (svilpojot:) nokārtoju visus eksāmenu, jo man vajag, lai ir teksts un bildīte. Ērti un interesanti.
Iespējams, vari sameklēt lekcijas par kādu no sev interesējošām tēmām. Tur ir arī video, kur skolēniem palīdz ar mācību vielu - dabas zinātne, matemātika, anatomija un t.t..
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
frau Strumpf[info]juuuda on 2. Marts 2016 - 18:46
pilnīgi paliek žēl, ka neko specifisku nemācos, toties atradu pāris gramatikas vidikus.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
zimbabve[info]zimbabve on 2. Marts 2016 - 19:02
O, paldies, laba ideja. Kursos to baigi jūt, ka vislabāk paliek atmiņā tās lietas, ko iemācās, runājot par interesantām tēmām. Būs jāizmēģina.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
sonnenwende[info]sonnenwende on 2. Marts 2016 - 11:32
es savulaik ari gaju integracijas kursos, bet nu, nezinu, man vislabäk palidzeja runat un runat, tagad jau tik talu valdoa uzpimpota, ka vaciesi ipasi nemana, ka neesmu no sejienes.
(Atbildēt) (Link)