30 Maijs 2013 @ 12:25
Likumi  
No šodienas smēķēt bērna klātbūtnē ir aizliegts ar likumu (Te gan jāņem vērā dažādas problēmas, piemēram, likumā figurē atsauce uz tabakas dūmiem. Tā ka iespējams, ja pīpē kaut ko citu, tad viss ir ok. Likumā gan tiek minēti "kaitīgi faktori", bet izplūdes gāzes arī ir kaitīgas, utt) Jāpadomā, ko vēl varētu aizliegt ar likumu. Kādas versijas?
 
 
( Post a new comment )
[info]kirkegors on 30. Maijs 2013 - 12:46
Ko Tu piedāvā vietā? Ceru, ka nefano par mātēm, kas bridina pelnus jaundzimušo ratos. Protams, vieglāk šādi cīnīties ar sekām, nevis cēloņiem, lai gan uzsvars būtu jāliek tieši uz to, bet kamēr notiktu visādas lēnas 'apziņu un atbildību' vairojošas kampaņas, tikmēr nabaga bērni tiešām turpinātu ciest. Bet ciešanas, ja iespējams, vēlams samazināt.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 13:33
Kā vietā?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]kirkegors on 30. Maijs 2013 - 13:54
Minētā likuma vietā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 16:53
Ja gribas panākt, lai cilvēki nepīpē bērnu tuvumā, tad, pieļauju, daudz efektīgāk par likumu varētu būt dažāda veida pretsmēķēšanas u.c. izglītojošas kampaņas. Man vnk liekas, ka šo likumu būs grūti piemērot.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]kirkegors on 30. Maijs 2013 - 19:07
Taisnība, bet, kā jau rakstīju, kaut kādi rezultāti no tā nāks lēni, tikmēr nabaga mazie bērniņi turpinās ciest. Var jau būt gan kampaņas, gan likums.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 23:10
Mani drīzāk satrauc tas, ka turpinās ciest arī ar visu likumu. Par pašu likumu mani daudz vairāk kaitina tas, ka kārtējo reizi kāds liekulīgi pauž rūpes par bērniem - lūk, visi kā viens Saeimā nobalsoja, jo kurš gan uzdrošināsies pateikt, ka pīpēt bērnu klātbūtnē ir ok. Bet tas ir politiskais kapitāls pa lēto, jo nobalsot neko nemaksā. Nospied pogu, un esi labais deputāts. Tikai bērniem no tā dūmu mazāk nebūs. Lai šajā lietā kaut ko izdarītu, ir kaut kas jādara, jādomā par noteiktiem veidiem kā to panākt, jātērē piķis, jāorganizē, utt., īsumā, jāiespringst. Bet šīs iespringšanas rezultātus uzreiz nevar redzēt, proti, palielīties būs grūti. Bet tagad viss ok, ij labs darbs izdarīts , ij elektorāts lietas kursā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
black_data[info]black_data on 30. Maijs 2013 - 14:02
"Vieglāk cīnīties ar sekām" ir spēcīga tēze.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]zifs on 30. Maijs 2013 - 13:53
Un kāds ir soda mērs?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 16:58
Neesmu jurists, tāpēc varu kļūdīties, bet ja pareizi sapratu, tad tā skaitās vardarbība pret bērnu par ko LR Administratīvo pārkāpumu likums saka sekojošo:
172.2 pants. Fiziska un emocionāla vardarbība pret bērnu
Par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu —
izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.
Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai tās izdarījušas valsts vai pašvaldību institūciju amatpersonas vai darbinieki, —
uzliek naudas sodu no divdesmit pieciem līdz simt piecdesmit latiem.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]zifs on 30. Maijs 2013 - 20:15
Interesanti. Vai tas pats attiecas arī par bērnu iekaustīšanu. Vai tur ir kaut ka'di apakšpunkti, kuri paredz nopietnākus soda mērus.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 21:18
Pieņemu, ka Bērnu ties aizsardz. likumā ir definēta vardarbība, bet admin. pārkpāpumu likumā noteikti sodi par vardarbību. Jā, iekaustīšana un emocionāla vardarbība arī šeit iet apakšā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
black_data[info]black_data on 30. Maijs 2013 - 14:00
(Atbildēt) (Link)
helvetica[info]helvetica on 30. Maijs 2013 - 15:39
Tas pasas izpludes gazes - ka neka izputeji sanak aptuveni bernu ratinu augstuma, lidz ar ko iet pa ielu ar zidaini ratos ir baigaus pizdets kaitigais faktors
(Atbildēt) (Link)
indulgence: esmu nikns[info]indulgence on 31. Maijs 2013 - 09:03
Toties dzert bērna klātbūtnē ir apsveicami.

Normāla politika: ir atrasts viens šaurs virziens, kurā izpausties sabiedrību glābjot, un tad tas tiek arī ekspluatēts. Ja to pašu sāktu attiecināt uz alkoholu, izplūdes gāzēm utt., tad aizdomas, pasākums iebremzētos, bet tā taciņa jau iestaigāta un pietiek tikai ar plikiem saukļveida apgalvojumiem, lai atkal ko aizliegtu un justos ne velti šajā pasaulē dzīvojuši.
(Atbildēt) (Link)