30 Maijs 2013 @ 12:25
Likumi  
No šodienas smēķēt bērna klātbūtnē ir aizliegts ar likumu (Te gan jāņem vērā dažādas problēmas, piemēram, likumā figurē atsauce uz tabakas dūmiem. Tā ka iespējams, ja pīpē kaut ko citu, tad viss ir ok. Likumā gan tiek minēti "kaitīgi faktori", bet izplūdes gāzes arī ir kaitīgas, utt) Jāpadomā, ko vēl varētu aizliegt ar likumu. Kādas versijas?
 
 
( Post a new comment )
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 16:58
Neesmu jurists, tāpēc varu kļūdīties, bet ja pareizi sapratu, tad tā skaitās vardarbība pret bērnu par ko LR Administratīvo pārkāpumu likums saka sekojošo:
172.2 pants. Fiziska un emocionāla vardarbība pret bērnu
Par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu —
izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.
Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai tās izdarījušas valsts vai pašvaldību institūciju amatpersonas vai darbinieki, —
uzliek naudas sodu no divdesmit pieciem līdz simt piecdesmit latiem.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]zifs on 30. Maijs 2013 - 20:15
Interesanti. Vai tas pats attiecas arī par bērnu iekaustīšanu. Vai tur ir kaut ka'di apakšpunkti, kuri paredz nopietnākus soda mērus.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 30. Maijs 2013 - 21:18
Pieņemu, ka Bērnu ties aizsardz. likumā ir definēta vardarbība, bet admin. pārkpāpumu likumā noteikti sodi par vardarbību. Jā, iekaustīšana un emocionāla vardarbība arī šeit iet apakšā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)