- "plant based" virtuve un pieliekamais -
- 7.6.20 20:54
- no ierīcēm:
labs virtuves kombains, kuram abas ierīces, gan blenderis (smūtijiem), gan virtuves kombains (dārzeņu rīvēšanai un citādai smalcināšanai)
kafijas dzirnaviņas sēklām un garšvielām (kur mazliet samalt linsēklas vai čia sēkliņas)
rokas blenderis zupām (lai nav jāniekojas ar pārliešanu)
kaut kāda mērkrūze vai mērkarotes
sieti (graudu mazgāšanai, salātu susināšanai, kur notecināt pupas no bundžas)
vai, ja augu ēšanai pievēršas pavisam nopietni un plāno mājās gatavot riekstu sviestus, augu pienus un vegānu sierus (no kašjū riekstiem), tad ļoti jaudīgs blenderis/kombains, kaut kas līdzīgs "Vitamix" (man nav, jo, nu, parasti no gatavošanas izvairos).
pieliekamajā:
rīsi, brūnie rīsi, kvinoja, griķi, auzu milti, kartupeļi, bulgurs, putraimi, grūbas, auzu pārslas, pilngraudu makaroni
dažādu veidu pupas, melnās, baltās, sarkanās, turku, šķeltie zirņi, sarkanās, zaļās un melnās lēcas
konservētas pupiņas, konservēti zirņi, konservēta kukurūza, konservētas sēnes, marinēti gurķi, skābēti gurķi, kaperi, grilēta paprika marinādē, marinēti čilī pipari, kaltēti tomāti, tahīnī, riekstu sviests (no vienas sastāvdaļas, riekstiem, bez palmu eļļas), gatavās tomātu mērces makaroniem, ābolu biezenis (mafiniem eļļas vietā)
visu veidu sirača mērces, sojas mērce, tamari mērce, ābolu etiķis, balzāma etiķis, citronu sula, ābolu sula, nori lapas (labs joda avots, viens no alternatīvajiem ēšanas veidiem - sagriež un uzbirdina salātiem), rauga pārslas (tās ar siera garšu, nevis ieraugam), mārrutki, vasabi mērces, dažādu viedu sinepes
rieksti - kašjū, valrieksti, lazdu rieksti, riekstu maisījumi, ja šos mājās nevar glabāt, jo zibenīgi un nesamērīgos ātrumos pazūd, pāriet uz sēklām, linsēklām, saulespuķu sēklām, ķirbju sēklām, sezama sēklām, čia sēklām
kaltētas dateles (saldināšanai), kaltētas plūmes (tāpēc, ka man garšo), ziemas laikā rozīnes (putra ar āboliem, rozīnēm un kanēli, mmmmmm), kļavu sīrups (salātu mērcēm),
augu pieni
saldētavā:
saldētas ogas, kādas vien var dabūt, zemenes, avenes, mellenes, meža ogu maisījums, ja dzīvotu Latvijā, būtu daudz saldētu ķiršu - smūtijiem, ar putrām brokastīs, kā desertu.
saldēti sasmalcināti sīpoli, ķiploki, brokoļi, puķkāposti, tomāti, dažādi dārzeņu maisījumi, zaļie zirnīši (gandrīz visām recpetēm)
gatavi pirkti falafeļi, zirņu eskalopi (tā arī saucās), dārzeņu burgeri, kvorns dažādos formātos, sķēlītēs un drupačās
ledusskapī:
tofu ... un viss cits pārējais - 15 rakstair doma
- 7.6.20 22:19
-
kas ir kvorns?
- Atbildēt
- 7.6.20 22:20
-
augu proteīns no fungusiem:
https://www.google.com/search?q=quorn&rlz=1C1CHBF_lvBE874BE874&oq=quorn&aqs=chrome..69i57j46j0l6.1885j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 - Atbildēt
- 7.6.20 22:22
-
interesants, pēc kā garšo?
- Atbildēt
- 7.6.20 22:24
-
formātā, kurā pārdod, saka, ka atgādinot gaļu. :) man grūti pateikt. līdzīga konsistence, līdzīga struktūra - garša nekāda. bet gaļai arī ir nekāda garša, tā ka, laikam jau atgādina.
- Atbildēt
- 7.6.20 22:27
-
tad iznāk kā soja ,tik vieglāk gatavot
- Atbildēt
- 7.6.20 22:29
-
sojai ir sava sojas garša. kvorns vairāk nekāds (klīst baumas, ka vairāk atgādina gaļu). :)
- Atbildēt
- 7.6.20 22:31
-
sojai, ja apstrādāta un sagaršvielota kā māņu gaļa, ir lielāks tauku procents - parasti ap 9% -11%
man soja garšo tīrā veidā - - Atbildēt
- 7.6.20 22:25
-
nav jāapstrādā, ņem no pakas un ber uz pannas pie sabrūninātiem sīpoliem un ķiplokiem.
- Atbildēt
- 7.6.20 22:22
-
quorn
viens no aizvietotājproteīniem - šad tad sacepu un sametu iekš čili sin carne (pupu-tomātu sautējumā) - Atbildēt
- 7.6.20 22:22
-
bet tā, man ne pārāk garšo
- Atbildēt
- 7.6.20 23:58
-
es laiku pa laikam eksperimentēju ar vegānismu, bet tas čakars, čakars ir tik....nekompensējošs un zūd modrība izsekot slēptus taukus un citas sānslīdes, bez tam, ogļhidrāti nedara mani laimīgu, pat tad, ja veganizēti.
veģetārisms: jā, pat ļoti, taču visideālāk jūtos ap un par cleaneating. neko negribu pārdot, vien nedzīvojam jau lai ēstu, taču veganizācjā tā sajūta ir tieši tāda, viss koncentrējas ap un par, jo viss jāsintezē un jāaizstāj. - Atbildēt
- 8.6.20 07:09
-
tas sākumā, skaties uz to visu kā uz jaunu iemaņu. tu mācies gatavot. tev priekšā vesela pasaule ar atklājumiem.
bet, jā, sākumā ēst gatavošana un mācīšanās laiku paņem. pēc tam? pa nedēļu - kartupeļi cepeškrāsnī, vārītas pupas un rīsi ledusskapī un dārzeņi virtuves kombainā - virtuvē pavadu mazāk laika - nekā, kad gatavoju gaļu.
varbūt var sākt vienkāršāk, ja kurpes nespiež un nav visu vai neko personības tips, (nav akūtu velesības problēmu), vairāk augu valsts produktu un dārzeņu - un gaļa pāris reizes nedēļā (mums bija gandrīz katru dienu)
un vēl, ir jauki, ka neviena dzīva radība nemirst, lai man būtu ko ēst. sākumā man galīgi nebija svarīga šī daļa, bet, jo ilgāk iet, jo labāk šajā sakarā jūtos. un mana pēda uz zemeslodies ir mazāka, vairāk paliek citiem (dzīvnieku lauksaimniecība aizņem pusi no teritorijas un uzlaiž gaisā vairāk gāzu, nekā visas pasaules a/mašīnas kopā). - Atbildēt
- 8.6.20 10:40
-
Kā tu to putru ar rozīnēm taisi?
- Atbildēt
- 8.6.20 15:15
-
1:2 auzu pārslas pret šķidrumu.
saliek podiņā ābolus un aplej ar h2o, lai apņem. un uzvāra. tad pieber sauju vai divas noskalotu rozīņu un pieber apmēram 1 krūzīti auzu pārslu un pielej vēl 1/2 krūzīti h2o un 1 krūzīti augu piena. pavaktē, kamēr uzvārās, lai nepāriet pāri. laiku pa laikam apjaucot turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr auzu pārslas pareizajā konsistencē (man garšo tā, lai vēl var just, ka pārsla). ja vajag, pielej vēl augu pienu. var uzpirkšķināt mazliet vaniļas esenci, ja garšo. beigās uzber kanēli, tā, lai būtu ne par daudz, ne par maz. diviem. labu apetīti. - Atbildēt
- 8.6.20 20:24
-
Paldies!
- Atbildēt