Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2022-01-27 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
srk
saglabāts raksta komentārs:

no raksta:
https://www.la.lv/katrai-paaudzei-savi-maldi

***
Viņi nezina, kā elektroni mijiedarbojas ar elektromagnētisko lauku, kādi fizikāli procesi notiek elektrības ģeneratoros, transformatoros, elektropārvades līnijās, saules paneļos, akumulatoros, elektriskajos motoros un iekšdedzes dzinējos. Ka pastāv enerģijas nezūdamības likums.
Šis zināšanu trūkums ir vide, kurā dzimst utopiskas idejas par teju vai bezmaksas zaļo enerģiju, kas rodas no zila gaisa. Par radiatoriem, kas silda paši no sevis.
Vienlaikus “zaļās reliģijas” sekotāji bauda tehnoloģiju radītās ērtības, nedomājot un nejautājot, no kurienes šie labumi nāk.
***

/skatīt komentārus


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

srk1
[info]jan09
2022-01-27 11:36 (saite)
Atbalstu nepolitizētu zaļo enerģiju, bet ar globālās sasilšanas histēriju tai nav nekāda sakara. Fosilie kurināmie un atomu skaldīšana piesārņu vidi, nenoliedzami, ar tiem būtu jātiek galā. Globālā klimata sasilšana un atdzišana, temperatūrai mainoties ikvienā vietā uz planētas Zeme, notiek reizi diennaktī vai pat reizēm vairākkārt vienas dienas laikā. Zemeslodei, apgriežoties ap savu asi reizi 24 stundās, klimata izmaiņas ar strauju temperatūras izmaiņu 10-20 grādu robežās mums apkārt norisinās katru dienu un tā notiek daudz straujāk, nekā 100 gados temperatūrai mainoties par 1-2 grādiem ar it kā katastrofālām un cilvēcei it kā nāvīgām šādas temperatūras izmaiņu sekām, kā mums mīl draudēt klimatologi. Tomēr apkārt mēs sev redzam pavisam ko citu. Temperatūrai strauji ceļoties un krītot par desmitiem grādu vismaz reizi 24 stundās, katastrofāli plūdi nenotiek, ledāji neizkūst, un ne augi, ne dzīvnieki no tā mums apkārt nenomirst. Siltās ziemas gadu gaitā pamazām nomainās uz aukstām un cikls pēc tam atkārtojas. Klimatologiem šis fakts ļoti nepatīk, viņi mēģina par to nerunāt, un pat savā izmisumā ir nomainījuši “globālās sasilšanas” bubuli pret “klimata izmaiņām” savā propagandā. Bet izdarīt viņi pret dabas spēkiem un Zemes ģeofiziku neko nevar. Pa nakti Zemes tumšā puse atdziest tāpat kā ūdeņi, gaiss un viss apkārt, lieko siltumu atdodot aukstajam Kosmosam, bet pa dienu mūsu zvaigzne Saule tajā pašā Zemes virsmas pusē visu atkal sasilda. Un tā miljoniem gadu, no dienas dienā. Šodien šādu klimatologu algotāji ir saujiņa veiklu blēžu, kas pasaulē baida cilvēkus, ka pēc 100 gadiem palikšot par 2 grādiem siltāks un uz zemes viss uzcepsies, kamē paši kampj naudu par zilu CO2 gaisu jeb kā to tagad mēdz saukt par OIK kvotām (OIK likums pamatots ar CO2 kvotu tirgošanu). Kad kritiskās domāšanas vietā skolotāji bērniem skolās sāk mācīt kā Ansītim pārģērbties, lai sajustos par Grietiņu, kā aktuālāko bērniem iemācāmo cilvēces problēmu, tad laikam jau var vieglāk apmulsušiem prātiem “pārdot” arī citas viltus problēmas. Manuprāt, veiklu blēžu izgudrotais šausmu stāsts par it kā cilvēka izraisīto globālā sasilšanu, atvainojiet, “klimata izmaiņām”, būtu liekams pirmajā vietā pēc izblēdītās naudas miljardu apjoma no pārējiem līdzpilsoņiem, iebaidot tos ar šādu viltus “klimata izmaiņu” problēmu un liekot justies vainīgiem, lai maksātu šādiem neliešiem par OIK un CO2 jeb zilu gaisu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: srk1
[info]formica
2022-01-27 11:53 (saite)
Indulgenchu bizniss ir neatnjemams paalis, uz ko jaabalstaas ikvienam kultam

https://www.britannica.com/topic/indulgence

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?