extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Ļoti skaista un cilvēciska intervija. Paldies par to. Redzams, ka viņai ir britu izglītība, kas daudz skaidrāk izgaismo viņas viedokli.

Tā tas ir – UK mēs necīnāmies pret komplementāro medicīnu. Cilvēkiem ārstēt vajag ne tikai miesu, bet arī dvēseli. Varbūt tāpēc arī UK ir mazāk problēmu ar to, jo labāk ir spēts nodalīt uz pierādījumiem balstīto ar dvēselisko, ko pēc definīcijas nevar pierādīt.

Kad es mēnesi strādāju Latvijā, man uzreiz bija konflikts, kad es pateicu, ka negribu tirgot kosmētiku, jo tas nav farmaceita uzdevums. Latvijā farmaceitiem par tiešo darbu maksā maz, bet viņi saņem piemaksas par kosmētikas, homeopātijas un pārtikas piedevu tirgošanu. Man priekšniece pateica, ka man šis darbs ir jāpamet, ja es nepiekrītu šim uzstādījumam (jo no tā zaudējumi jau būs ne tikai man, bet arī aptiekai). Man tas bija tikai eksperiments un es jau nebiju plānojis strādāt ilgi, bet tas apstiprināja, kas notiks ar atsevišķu farmaceitu, kas netirgos cita starpā arī homeopātiju.

Tāpēc es nekritizēju farmaceitus Latvijā, kas tirgo homeopātiju, jo viņiem jau īsti nav citas izvēles. Nu varbūt kāda individuāla aptiekā var darīt kā grib, bet lielajās ķēdēs tas ir faktiski viņu pienākums. Problēma ir visā sistēmā – tajā, kā tiek sadalīts finansējums. To noteikti ir ļoti grūti mainīt.

Mans sapnis nav veidot revolūciju, bet pamazām virzīt Latvijas farmaceitus uz svarīgāku pakalpojumu sniegšanu – kā pirmais solis tā varētu būt vakcinācija. Šķiet, ka tas drīz izdosies. Tad arī dabiski kosmētikas un homeopātijas tirgošanai pamazām kļūs mazāk būtiska.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?