Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-10-25 08:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
di
dienas intervija:

***
Ja pie vainas būtu kāda dabas katastrofa vai pandēmijas nepārvaramā vara, tad varētu saprast, bet nē, tā ir konkrētu cilvēku konkrēti izstrādāta cūcība, kas ir noorganizēta Eiropas līmenī. Turklāt par to neviens nevēlas runāt, un tas tracina,” analizējot situāciju, kādā tiek nolikti ražotāji krasā energoresursu cenu kāpuma apstākļos, teic Valdis Zariņš, SIA “Lode” valdes loceklis.
...atbildīgās personas teic puspatiesības, liekuļo vai izmanto trešās šķiras argumentus. Gāzes un elektroenerģijas cenas ir stāvus augšā pilnīgi visiem Eiropas patērētājiem, savukārt lielajā gāzes ieguves valstī - Krievijā - šajā ziņā nav mainījies pilnīgi nekas.
Viens otrs mēģināja iestāstīt, ka Zviedrijas upēs esot bijis zems ūdens līmenis, tāpēc hidroelektrostacijas neesot spējušas saražot pietiekami daudz enerģijas. Sak, noticiet visi šim iemeslam! Tā ir tikai daļēja taisnība, turklāt - mazākā taisnības daļa. Eiropā elektroenerģiju no hesiem un atomelektrostacijām iegūst mazāk nekā 50% no visas enerģijas kopumā. Lielāko daļu iegūst, vienkārši sadedzinot gāzi. Tāpēc - ja gāzes cena aiziet kosmosā, arī elektrības cena ir turpat.
***

https://neatkariga.nra.lv/intervijas/361490-valdis-zarins-energoresursu-cenu-kapums-ir-velme-iedzivoties-uz-pateretaju-rekina


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

;)
[info]jan09
2021-10-25 15:06 (saite)
Lūk, lūk, pasaki to Vācijas bijušajiem un sošajiem vadītājiem, kas tam visam aktīvi pielikuši roku.
Slēgt AES, palielināt vēja/saules staciju īpatsvaru tālu pāri kritiskajai robežai, tam kā back-up pieliekot "krievu" gāzes darbinātās TEC, + lobēšana EU līmenī nu ir rezultējusies ar palielinātiem rēķiniem visiem lietotājiem, un diemžēl ne tikai Vācijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]watt
2021-10-26 12:12 (saite)
jā, Vācija lohi, un arī friču auto industrija dabū ribās no Tesla tā nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?