Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-10-15 08:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
djk
Dzīves jautājums - kāpēc?

Kurzemnieku Jablonsku ģimene 12 gados iedzīvojusies Dānijā
***
Viņi iegādājās ģimenes māju tūlīt pēc pārcelšanās. Protams, kredītā. Andra darba devējs bija galvotājs. Dānijā kredīts par māju nav nekāds bieds.
Ja man vajadzētu raksturot vidējo dāni, es teiktu, ka viņš dzīvo savā mājā, kas ņemta kredītā, kas nav izmaksāts. Viņam ir pilna laika darbs. Mašīna. Savs draugu loks. Viņam nekā netrūkst. Dānijā vispār nevienam nekā netrūkst. Apmierināti un laimīgi cilvēki,” stāsta Agita.
Māju Jablonski nopirka par 53 000 EUR, un kredītmaksājums mēnesī ir 600 EUR. Dānijā mājokli ir lētāk pirkt, nevis īrēt.
...katram alga pēc nodokļu nomaksas ir apmēram 1800 EUR. Viena alga aiziet par kredītu un pilnīgi visiem maksājumiem – ūdeni, elektrību, apkuri, internetu, telefoniem, televīziju, abām mašīnām, par Gustava pieskatīšanu vien mēnesī jāmaksā 300 EUR. Bet ar vienu algu tiek nomaksāts pilnīgi viss. Pārtikai Jablonsku ģimene mēnesī tērē 400–500 EUR.
Mēs sapratām, ka te paliksim, ka te novecosim. Kad vaicājam bērniem, vai viņi grib uz Latviju, Anna un Gustavs jautā – kāpēc? Sākumā domājām, ka Dānijā dzīvosim tikai trīs gadus, kamēr pārcietīsim finanšu krīzi.
***

https://www.la.lv/danija-visas-sienas-ir-tikai-baltas


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]217
2021-10-16 11:16 (saite)
Es augu Ķengaragā kādu laiku, 2min no Daugavas, tāpēc varbūt man tur šķiet ok un baigi prasās ūdens tuvumā vienmēr dzīvot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?