extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tas vispār nav nošķirams.

Kovids pats par sevi jau nav nekas īpašs, lielākās problēmas ir no blakusslimībām – piemēram, sekundāras pneimonijas. Plus vēl tas, ka ar kovidu hospitalizētajiem visbiežāk ir blakusslimības, piemēram, diabēts.

Iedomājies tipisku situāciju: kāds nedēļas nogalē svin ar draugiem, lieto daudz alko, aizmirst par diabēta zālēm, bet pie reizes saķer kovidu no pudeles brāļa un rezultātā smagā stāvoklī nonāk slimnīcā, kur viņam vispirms normalizē cukura līmeni, tad novēro nieres, un dod skābekli, lai plaušas elpotu. Kā tu izšķirsi, vai viņš nonāca slimnīcā diabēta vai kovida dēļ. Ja arī var noteikt, tad diez vai ir jēga skaitīt, kura procedūra ir kovidam un kura citām problēmām.

Tas nenozīmē, ka politiķi to nemēģinās. Pirms kādiem trim vai četriem gadiem bija, ka politiķi gribēja noteikt, ka nodokļu nemaksātājiem jāmaksā par medicīnisko aprūpi. Tad apjauta, ka infekcijas slimības ir lipīgas un mēģināja sastādīt sarakstu, kuras slimības tomēr varēs ārstēt bez maksas un kuras ne. Par laimi šo murgu pēc īsa laika atcēla.

Bet precendents politiķu neprātam jau ir, tāpēc es uztveru šo ierosinājumu par maksas pakalpojumiem nevakcinētajiem (jebkurā līmenī) par nopietnu draudu, uz kuru ir jāreaģē, lai šīs muļķības negūtu tālāku atbalstu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?