extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Diemžēl, man vajag avotus, lai šo varētu izvērtēt.

Es zinu, ka tie ir daudzu priekšstati, jo tāda bija sākotnējā trauksme – šausmas, šausmas, mums būs jāšķiro pacienti.

Pēc tam bija, ka mums pietrūks elpināšanas aparātu. Līdz atklāja, ka vairums zem šiem elpināšanas aparātiem tāpat neizdzīvo. Daudz efektīvāk izrādījās dot skābekli un deksametazonu, lai mazinātu pārmērīgi aktīvo imūno sistēmu.

Bet nekad nebija tā, ka pietrūka veselības aprūpes kapacitāte. UK pat uzbūvēja atsevišķu slimnīcu, bet tā palika tukša. Visi modeļi par iespējamo mirušo skaitu ar labāko gadījumu trīskārt pārsniedza reālo situāciju.

Vēl interesanti, ka 2020. gada janvārī cirkulēja video no Ķīnas, kur it kā savāca uz ielām kritušos kovida upurus. Joprojām nevienam nav īsti skaidrs, ko šie video īsti parāda, jo nekas tāds rietumos netika novērots. Kad cilvēks saslims un jūtas slikti, viņš normāli aiziet mājās un ieliekas gultā. Vai tas ir tāpēc, ka Ķīnā cilvēki strādā un pārvietojas pat tad, kad ir pilnīgi slimi, ka beigās sabrūk uz ielas? Vai tie bija kaut kādi nesaistīti gadījumi – cilvēki ar sirdstrieku vai tamlīdzīgi?

Jebkurā gadījumā tika radīta milzīga panika, kurai cilvēki ir noticējuši, ka joprojām nespēj saprast, ka lietas patiesībā tik trakas nebija. Bija slikti, apmēram tikpat slikti kā 1968. gada gripas epidēmija, bet ar ļoti lielu sadalījumu pēc vecuma.

Reālajā situācijā veselības aprūpes uzņēmumu akciju cenas pat nokritās. Daudzi ārsti bija bez darba. Protams, noteiktās slimnīcās darbinieki bija pārguruši un pārmērīgi nodarbināti. Jo neviens negribēja tērēt lielākas naudas papildu darbinieku algām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?