Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-02-23 08:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
srz
Savas rūgtās zāles:

Kā viens vakar komentārā teica: "skaidroju kā priekš idiotiem: ... tas ir naids un neiecietība kas vērsts pret cilvēkiem kas izsaka naidu un neiecietību. tādas rūgtas zāles, saproti?"

Saprotu vai ne, bet JV rakstā atradu labu piemēru:

***
...Džeimijs Kilstīns aprakstīja savu darbošanos sociālā taisnīguma karotāju priekšpulkā: "No rīta piecēlies, es skatījos tviterī, kam šodien jādod virsū. Ahā, kāds ir uzrakstījis rakstu, par kuru visi ir dusmīgi. Man tas nav jālasa. Es tikai paskatos tēmturi un cenšos pateikt ļaunāko, kas līdz šim pasacīts. Slaveni cilvēki mani retvīto vai "nolaiko", un es jūtos kā sasodīts cilvēktiesību varonis. Tad es varu būt apmierināts ar sevi un mierīgi paiet garām ubagam vai, ieraugot melno, pāriet ielai otrā pusē, jo tehniski ar mani viss ir kārtībā. Es taču nosūtīju tos tvītus. Es esmu tvitera Roza Pārksa." Tā viņam esot bijusi kā atkarība. No visiem apreibināšanās veidiem šis esot devis vislielāko dopamīna šāvienu.

...Džeimijs Kilstīns stāsta, ka viņu izdziedināja tikai paša zāles, kad tviterpūlis nāca pēc viņa dvēseles. Sākās ar to, ka, apsūdzot kādu transfobijā, viņš to nosauca par idiotu. Karotāju pūlis to novērtēja kā eiblismu – noziegumu, par kura esamību viņš pat nenojauta. Eiblisms (angļu – able, spējīgs) nozīmē pārākuma apziņu, ar kādu vesels cilvēks nonicina neveselos. Tam sekoja citas apsūdzības, un drīz sociālajos tīklos Kilstīns bija kļuvis par otru Veinstīnu. Svētīga pieredze, kura spēj cilvēku dziedināt. Diemžēl tā nespēj apturēt pandēmiju. Tur, kā zināms, galvenais ir profilakse.
***

/muahahaha, vairāk tādu piemēru!
//man ir patiesi žēl tai pašā rakstā pieminēto Džīnu Karano. "Leģendārā MMA cīkstone un "Zvaigžņu karu" seriāla aktrise ir padzīta no lomas. Par ko? Runājot par politisko klimatu Amerikā, viņa rakstīja: "Ebrejus ielās piekāva nevis nacistu karavīri, bet viņu kaimiņi... pat bērni. Nacistu kareivji varēja tik viegli savākt tūkstošiem ebreju tādēļ, ka valdība vispirms lika kaimiņiem viņus ienīst vienkārši par to, ka ebreji. Ar ko atšķiras tas, ja es kādu ienīstu par viņu politiskajiem uzskatiem?""
Izlasīju par to importa presē pirms šī lokālā Didrihsones gadījuma, patiesi žēl. Viņa ļoti iederējās lomā seriālā "The Mandalorian".
//un nē, nekādu iecietību pret neiecietīgajiem!
///Ja teici patiesību, netaisnojies pūlim!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: ...
[info]snauts
2021-02-23 10:49 (saite)
Nu labi, nav tā, ka es jutos slikti par to ka nopiratēju Mandaloriāni, bet tagad es par to jūtos gandarīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?