Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2019-06-06 08:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
hmm
kārtējais melīgais apgalvojums:

https://nra.lv/latvija/282972-viltotu-produktu-un-piratisma-del-latvija-11-nozares-ik-gadu-zaude-lidz-109-miljoniem-eiro.htm

*****
Dažādu viltotu produktu un pirātisma dēļ Latvija katru gadu 11 nozarēs zaudē līdz 109 miljoniem eiro, savukārt kopumā Eiropas Savienībā (ES) šie zaudējumi sasniedz 60 miljardus eiro, izriet no Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) jaunajām aplēsēm.
Kā aģentūra LETA uzzināja EUIPO, saskaņā ar analīzes datiem, zaudēto pārdošanas apjomu kopējā vērtība Latvijā ir 55 eiro uz vienu Latvijas iedzīvotāju gadā.
*****

/nez, vai ir kāds kantoris, kurš izvērtē, cik liels ir ieguvums un ietaupījums valstij un cilvēkiem?
//varbūt "zaudētājiem" vnk jāsāk pārskatīt sava cenu politika?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]di_wine
2019-06-07 01:02 (saite)
Tas nav zaudējums, bet negūtā peļņa. Tas ir tāpat, kā skaitīt nenolijušā lietus lāses - utopisks valsts sektora xcl.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-06-07 09:25 (saite)
vai ne?
bet finansējumu sev ir izsituši, vaiga sviedros strādā, ražo xls failus vairumā, daži citi attiecīgi bīda likumdošanas izmaiņas, balstoties uz šiem xls...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]di_wine
2019-06-07 11:30 (saite)
Jā, viennozīmīgi valsts sektorā strādā lielākie šaurpieres un tupaki, izpildītāji. Tipa viena tante sēž savā kabinetā un izpīpē, ka budžets kaut kā nepildās, vajadzētu kaut kā dabūt piķi, noslaukt atkal. Un tad izdomā (kā te nesen lasīju visrakstos), ka ES pilsoņi pārāk daudz pērk adidas lētos pakaļdarinājumus. Tiks nodarbinātas specpolicijas vienības, aizturēti ražotāji un tirgotāji, klapētas bodes ciet, bet cilvēki - pirks oriģinālos adidas? NĒ! Jo cilvēkam ir tik naudas, cik ir, un adidas nav pirmās nepieciešamības prece. Pret to viss atduras, bet valsts pārvaldei ir uzceptas tabulas, kur izrēķināts, ka tieši tik pat daudz visi tagad skries pirkt uz oriģinālajām bodēm un valstī tecēs $ upes - tieši ministriju kabatās. Sviests.
Piemērs noteikti nav spilgtākais, bet doma aptuveni tāda - izrēķināt kaut ko, kas nav dabūts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2019-06-07 12:45 (saite)
Daudziem laikam nav saprotams, ka nauda vai laiks ir tik, cik nu ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]di_wine
2019-06-07 15:44 (saite)
Nav saprotams, lai cik pārsteidzoši. Cits piemērs no pavisam citas sfēras. TF pirms pāris gadiem kosmosā aizgāja ilgtermiņa īres cenas (neanalizēsim cēloņus, bet fakts), mēneša maksa par 1 guļamistabu riņķoja ap 1000 eur, un tas nav luksuss, tās var būt arī vecas mēbeles un terase bez skata.
Rezultāts - vasarās ir pustukšs, ziemās tāpat cilvēki brauc, resp., tūrisms palicis sezonāls, jo 1) nauda ir tik, cik ir; 2) klimats vasarā visur Eiropa ir ok; 3) ir cilvēki (veci vai nabadzīgāki, vai principāli, nav svarīgi), kas vairs turp nebrauc vispār, nu, varbūt kādreiz un uz īsāku periodu. Rezultāts no nekust.īpašumu aģentūru un aģentu puses: ieņēmumi ir tādi paši vai kritušies, cenas ir spiesti vismaz nedaudz nolaist, lai visi tie aparti nestāvētu vispār tukši. Ja māk atrast, ir par 600 un pat zemāk.
Stāsts par cilvēku alkatību un nepamatotu optimismu, ka visiem klientiem dukāti uz galvas krīt un TF būtu vienīgā vieta uz pasaules, kur palmas aug :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

ooo
[info]jan09
2019-06-07 16:48 (saite)
jautri, tas mazliet sasaucas ar seno tēmu par Jūrmalas, un šogad (man par izbrīnu) pacēlušos tēmu par Liepājas sezonas īres cenu politiku.

/un tas izskaidro pazīstama cilvēka stāstu par īpašumu TF vs UK, šams pirms pāris gadiem visu naudu ielika TF īpašumā (principā gandrīz nogremdējot savu UK biznesu).
Stāstīja par atdevi, ka 1k nākot mēnesī, 2x labāk nekā UK, un klimats labs utt, vēl padomāju, nu malacis, labi ielicies, nav jau iemesla neticēt cilvēkam...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ooo
[info]di_wine
2019-06-07 16:55 (saite)
Protams, ja ir vismaz divi apartamenti, tad izīrēšana dod atbalstu, bet es to noteikti neuzskatu ne par izdevīgu, ne par biznesu, 1) ja nav otra īpašuma, kur pašam dzīvot, 2) ja pats nevari būt uz vietas, bet jāņemas ar paziņām vai firmām, kas to īpašumu uzrauga (okupasi nav atcelti), tīra, glabā atslēgas, kad klienti mainās. Bez okupasiem vēl ir rinda likuma nianšu attiecību uz legālu izīrēšanu, īstermiņa vs. ilgtermiņa izīrēšanu un uz cilvēciņiem, kas smuki atnāks padzīvot, bet ārā iet un maksāt vispār atteiksies. Respektīvi, ja gribas piedzīvojumus un potenciālas nepatikšanas, droši var nodarboties ar izīrēšanu. Turklāt jāņem vērā mēbeļu un santehnikas nolietojums.
Liepājā jau labus gadus īres cenas ir labā Eiropas pilsētas līmenī, pieņemu, ka sezonāli tur tiešām ir pieprasījums - no tiem pašiem lietuviešiem vai poļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?