Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2019-05-03 07:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mpa
Mazās politiskās aktivitātes:
Vakar aizgāju novēlēt vietējās pašvaldību vēlēšanās (otro reizi, dzīvojot UK).
Pasi neviens neprasa, parādīji pa pastu saņemto aicinājumu uz vēlēšanām, apstiprināji adresi, saņēmi savus biļetenus, aizpildīji, iemeti urnās.
Lai ko es nedomātu par Mamikinu (neko nedomāju ;) ), viņam ir taisnība, eiropā pašvaldību ievēlē rezidenti (ne pilsoņi), kādēļ LV daļai iedzīvotāju ir laupīta šī iespēja?
...es nerunāju par valsts valdības vēlēšanām - tāds gods gan ir tikai pilsoņiem.
Līdz ar aicinājumu aploksnē bija ievietots buklets ar info par visiem kandidātiem, nu tur pieredze, izdarītais (ja iepriekš bijis ievēlēts) un plānotais.
Izlasīji, izvērtēji, nobalsoji. Protams, arī individuālas kandidātu reklāmas lapiņas bira pastkastē, bet - netika lasītas.
Priekšā EU vēlēšanas, līdz 7/05 jāaizpilda pieteikums un jāiemet paskastē.

offt Runājot par plānoto LV pašvaldību reformu - vai neapnīk ākstīties? Atjaunojam rajonus, likvidējam VARAM (atstājot pašvaldības jautājumu nodaļu pie jaunās apvienotās FinEk vai EkFin ministrijas), pie viena varam sodīt ar piespiedu darbu iepriekšējās reformas autorus. ;)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]di_wine
2019-05-04 04:01 (saite)
varam ir liekēži, pārbaudīts fakts.
par rezidentiem - jā, visur tā ir, ka pašvaldību balso arī rezidenti. bet, piem., te, lai balsotu par pašvaldību, ir vēl papildu solis jāsper, nedaudz vairāk piepūles, lai tiešām būtu droši, ka neesi tikai piereģistrējies, bet arī dzīvo lielāko savas dzīves laiku te.
Latvija ir nedaudz sensitīvs gadījums, bet, imho, ko skatos, nācija izmirst - ne jau tā, kā kapos, bet tā, ka asimilējas citās valstīs. un no tā neizbēgt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-05-07 09:50 (saite)
šeit UK ik pa 6 mēnešiem pašvaldība sūta vēstules/mudina reģistrēties vēlēšanām (mazliet kaitinoši, ja dzīvo vienā adresē gadiem).
+ esam reģistrēti pašvaldībā kā pašvaldības nodokļa maksātāji savā īpašumā (kas ietver atkritumu izvešanu, zemes nodokli, infrastruktūras maksājumu utt (saucas council tax)).
Nu un nodokļu/bankas/maksājumu reģistrētā adrese, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]217
2019-05-05 00:10 (saite)
njā, es kopš pārcēlos uz UK, kardināli mainīju savu nostāju pašvaldību vēlēšanu jautājumā un tagad arī piekrītu tam, ka rezidentiem jābūt tiesībām vēlēt vismaz pašvaldību vēlēšanās. dīvaini, kā pāris gadi imigranta lomā pilnībā var pārmainīt pārliecību, kas agrāk bija ļoti dziļa un saistīta ar identitāti tik ļoti, ka vēl tagad nedaudz jūtos neērti par savu šībrīža viedokli

nav tā, ka viņiem jau uz 7o maiju jāsaņem tas pieteikums, tobiš, ka jāizsūta jau ātrāk?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-05-07 09:46 (saite)
Laikam ir tā, līdz 7/05 jābūt saņemtam.
Man nostājas īpaši nebija bijis, jo pašu jau neskāra ;) Bet jā, gadi ārzemēs dod pieredzi/nostāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?