Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2019-03-29 07:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sia auzas
Iedvesmojoties no tekstiem a la "valsts jāvada tāpat kā sia" un cehs.lv apceri par tēmu "attiecību reģistrēšana kā sia", mazliet aizdomājos, kā to izmantot savu izdevumu samazināšanai.
Kā zināms, senām/pārtikušām dzimtām šis jautājums ir atrisināts ar dzimtas trasta fondu palīdzību - īpašumi apsaimniekoti, sadzīve nodrošināta.
Kā to visu atrisināt zemākā vidusslāņa pārstāvjiem, dzīvojošiem partnerattiecībās jeb civillaulībā?
Izskatās, ka sia varētu būt atbilde, BET, rodas milzums sīku tehnisku jautājumu, uz kuriem nepieciešama speciālista atbildes (kas varētu izmaksāt vairāk nekā potenciālais ieguvums).
Tātad, ja sākam ar no viena gala:
reģistrējam sia 50/50, 51/49 utmldz (jāizvēlas sia potenciālās darbibas jomas, kā iekļaut partneru nodrošināšanu?), auto un uzturēšana uz sia, izmaksas kā īre, elektrība, telefoni, gāze, degviela, auto apkope uz sia, var arī paši sevi pieņemt darbā ar min algu utt, nodot īpašumu valdījumā/apsaimniekošanā, risināmi jautājumi.

BET, kā ieskaitīt sia līdzekļos darba algu, ja saņem to ne kā sia, bet pilna laika darbinieks kantorī? OK, pēc sia reģistrēšanas var runāt ar kantoriem, izrakstīt rēķinus, pie noteikuma, ka šamie piekrīt.
Kā pārlikt uz sia izdevumiem hipotekāro kredītu, kas ņemts uz privātpersonām?
+ jautājumi, kuriem dēļ savas nezināšanas neesmu pievērsis uzmanību.

Nu un attiecīgi jautājumi jau nākošajā līmenī par iespējām UK vai EST sia apsaimniekot īpašumu LV.

Ierobežojumi - tumbočka ar naudu nav (liekā nauda tiek likta mājas remontā), pa lielam līmenis ir no algas līdz algai, ar iespēju aizņemties 10-15k lai ieliktu sia.

Idejas, ieteikumus, labojumus esat laipni lūgti iekomentēt.
Paldies!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2019-03-29 10:38 (saite)
kooperatīvs aizvien ir interesanta sadarbības un enerģiju plūsmu, apmaiņas un uzkrājumu forma, pilnīgi legāla arī pie patreizējās leģislācijas. acumirklī darba truba sauc, bet kādā brīdī varētu padalīties ar pieredzi un pārdomām šai sakarā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

interesanti
[info]jan09
2019-03-29 11:02 (saite)
labprāt pa(klau)lasītos!
Pirms gadiem bija ideja par māju UK un māju LV - šārēt dzīvošanas laiku un izmaksas.
Piem, man ir sezonas darbs UK (Novembris-Aprīlis) un sezonas darbs LV (Maijs-Septembris) - atrodam ģimeni ar pretēju grafiku, un attiecīgi katrs maksā par nodzīvoto laiku. + auto utt.
Te var būt iesaistītas vairāk kā 2as ģimenes, katra izmaksā savu māju, mantu glabāšanas opcija utt. Lasīju cilvēkus ar līdzīgu ideju (arī viņi nerealizēja, kaut bija ielikuši pat FB grupā, meklējot domubiedrus, un beigās nopirka māju UK), bet, kā to noformēt juridiski?
Uzticība ir laba lieta, bet bez saistošiem līgumiem var sanākt, ka viens maksā visu, bet otrs izmanto, un pasaka "upss, naudas nav, kkad atdošu, pacieties", vai netīšām izpārdod atstātās mantas/auto utt.
Var jau, protams, ielikt mantas glabātuvē, un māju vnk izīrēt uz tiem mēnešiem, bet tas savukārt saistās ar citām problēmām.
/plašs temats, bet 5diena, un deadline projektiem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]di_wine
2019-03-29 20:00 (saite)
Ieteikums, ja kāds tiešām grasās krāmēties ar SIA Latvijā - nekad, nekad, nekad neaizmirstiet par VID un nebeidzamu nodokļu kravu... Katrs cents, ko gribēsi sev algā ieskaitīt, apliekas ar nodokli. Tātad sev izmaksā centu un valstij - centu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-03-30 09:56 (saite)
nea, LV SIA nekādā gadījumā, tikai UK un/vai EST.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?