Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2019-03-26 08:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
badīgums
Iģenes notikumu sakarā:
Skatoties RU kriminālos seriālus, vienmēr fascinējis daudzums ar "badīgajiem", kas sēž un gaida uz tantes, onkuļa, 3ās pakāpes vectēva/mātes radu nāvi, lai tiktu pie mantas, un nespēj pieņem, ka objekts varētu no jauna apprecēties, vai iztērēt visu naudu savām vajadzībām, vai vēl kā atļauties izrīkoties ar savu mantu.
Nu un, protams, arī daudzums ar gribētājiem pārdalīt, pie tam, nevis salaupīto (ko pat varētu atbalstīt R.Huda garā), bet gan vnk sastrādāto.
Nu un mazliet nesaprotu, kurā dzīves brīdī tiek iegūta šāda īpašība (nedod Dievs tāaa izbadēties!).
Un galvenais - kā izvairīties no vietām, kur šie spieto? Izskatās, ka tāda nomaļa un klusa vieta, kādā dzīvoja Astras, ir potenciāli bīstama (apm 5km no ciemata centra, apm 22km no novada centra).

...Izpildīšu vienu tavu vēlēšanos, bet visu, ko iegūsi tu, tavs kaimiņš saņems 2x vairāk. ... lūdzu, izņem man vienu aci!...
...kādēļ nositi tantiņu? viņai makā taču bija tikai 20 kapeikas... Kādēļ, kādēļ - 5 tantiņas un jau rublis!...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2019-03-26 10:27 (saite)
Ai, tas viss ir ticības jautājums. Proti, cilvēki nezin, kas ir laime un ir iemācīti ticēt tam, ka laimi nes priekšmeti. Nu, un kā jau jebkurā ticībā, ir fanātiķi, tie tad arī tiek attēloti visa veida kultūras izpausmēs, šo ticību stiprinot un padarot par tādu kā normu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-03-26 10:31 (saite)
Cienu ticību visās tās izpausmēs, bet, kā lai izvairās no potenciālajiem fanātiķiem nākotnē? Zinu daudzus, kam lauku mājās ir legāli vai nelegāli ieroči, bet, nevar jau visu laiku to turēt rokā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]unpy
2019-03-26 10:37 (saite)
No kā tieši gribi izvairīties, kas tieši Tevi apdraud? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]jan09
2019-03-26 10:53 (saite)
No tās niecīgās iespējas, ka, pensijas gados, dzīvojot LV laukos, man kaimiņos neuzradīsies šāda veida reliģiskie fanātiķi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]unpy
2019-03-26 11:07 (saite)
Da nu, vispirms nodzīvo līdz tai pensijai :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-03-26 11:26 (saite)
vai ir prognoze, ka vecuma cenzu plāno piecelt līdz 100 gadiem? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]unpy
2019-03-26 11:48 (saite)
Domāju, ka tuvāko desmit - piecpadsmit gadu laikā pensijas beigsies kā škira, tās tiks aizvietotas ar nabadzības pabalstiem tā brīža oficiālā iztikas minimuma apmērā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2019-03-26 12:34 (saite)
tas gan pat varētu būt ļoti iespējams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]telefontubbie
2019-03-26 21:03 (saite)
Hmmm,arī blīvi apdzīvotās vietās notiek šausmu lietas, nāk prātā viens gadījums pagājušogad Daugavpilī, kur viena tante esot uzticējusi dzīvokļa vai ēkas uzlabošanas darbus un tas arī izrādījās liktenīgais moments. Protams, tādi mežoņi var uzklupt arī pilnībā nepazīstamiem ļaužiem aptumsuma lēkmēs.
Iekšlietu ministrija kaut kad bija izstrādājusi noziegumu karti, ko lūkot tiešsaistē, kur bija atainoti vizuālie dati uz kartes, kur pastrādāti noziegumi, piemēram, pēdējā gada griezumā vai vairāku. Tendences ir (Daugavgrīva, Olaine, Salaspils, Jelgava u.t.t., vietas, kur kādreiz sevišķi daudz vatņiku sabraucis, tur arī kriminālākās lietas), taču plašāk lūkojot, arī it kā mierīgās un klusās vietās jebkuram cilvēkam var pēkšņi "aizbraukt jumts". Vispār Latvijā ļoti daudz cilvēkiem tendence pavilkties uz atkarībām, tās reāli degradē, arī sievietes (tās gan parasti darbojas organizētās grupās, bet ja solo, tad parasti nepiepildītas mīlestības dēļ slepkavo).



(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;(
[info]jan09
2019-03-27 09:33 (saite)
nevajag jau aptumsuma lēkmes, tajos pašos Talsos pirms gadiem 10it bariņš it kā visai pozitīvu jauniešu trenēja cīņas paņēmienu uz vientuļiem garāmgājējiem, ne vienu vien piekāva visai smagi, un līdzīgas lietas dzirdētas arī no citām vietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?