Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2011-08-29 10:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dzīve 2ās pasaulēs un blatu sistēma
turpinot par "ja esi sezonas darbinieks arī LV, tab lauksaimnieks, celtnieks, tad dzīve 2ās pasaulēs ir diezgan izdevīga"
vienādojums izpildās pie dažiem nosacījumiem - ir nodarbe LV, un nodarbe UK, tās ir apvienojamas un viena otrai netraucē.
saskaitāmie no UK puses - zināma darba vieta, pieredze šajā darbā, pazīšanās ar priekšniecību. zinu vietas, kur darbinieku saraksts ties sastādīts vismaz pusgadu iepriekš, sadalītas vietas karavānās, un bez ieteikuma neviens netiek pieņemts. pozitīvais - tu jau visu zini, esi savējais, + UK šīgada neapliekamais nodokļu minimums - 7.4k UK naudas (tb paliek kabatā lieki 1.5k). neesmu papētījis nodokļi ķēdi LV pusē, bet domāju, ka ir varianti, īpaši tiem, kas nodokļu pelēkajā zonā sēž.

par blatiem:
UK neatšķiras no LV, jo vairāk cilvēkus pazīsti, jo vieglāk atrast labu vakanci...
aģentūras 95% gadījumu nodarbojas tikai ar mazkvalificēto un mazapmaksāto vakanču piedāvāšanu - jo izdevīgāk ir nedēļā pārdot sendviču fabrikai 50 melnstrādniekus, nekā 1 inženiertehnisko speciālistu. attiecīgi pēdējiem izeja ir sūtīt CV pa tiešo uzņēmumiem, meklēt nedaudzās nopietnās aģentūras, vai meklēt blatus.
jebkurš daudzmaz nopietns kantoris savas brīvās vakances vispirms piedāvā iekšējā tirgu - uz dēļa vai mutiski tiek paziņots, ka meklējam to un to, vai ir piedāvājumi? ja iekšējā atlase neko nedod, vai nepieciešams atjaunot cilvēkresursus (tiek veikta masu atlaišana), iesaistam UK vai LV aģentūru.
piem. manas bijušās učebkas līdzīpašnieks un palielas saimniecības īupašnieks anglis atvēris aģentūru Daugavpilī un laikam arī Rīgā.
par iekšējo atlasi runājot - runga ar diviem galiem. ja esi sevi parādījis kā labu darbinieku zemākā postenī, tad visticamāk - tevi nepaaugstinās. uz paaugstinājumu aizies kāds no malas, kāds no jaunajiem, tikko pieņemtajiem. ir izņēmumi, bet tie apliecina vispārējo likumsakarību.
tas nozīmē - uzreiz jācīnās par labāku pozīciju.

/par vakancēm servisā, kur šobrīd strādāju, es un citi latviešu kolēģi maksājām skaidrā naudā. 200 naudas, uz nomaksu, mēneša laikā (jau pēc 3 dienām ir zināms - tevi paturēs, vai nē).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zum
2011-08-29 12:43 (saite)
Hmm. Tak nesapratu, kam Tu maksāji tās 200 mārciņas? Kaut kādiem starpniekiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2011-08-29 12:53 (saite)
maksāju cilvēkam, kas jau strādāju šajā servisā, un ieteica priekšniecībai mani.
attiecīgi viņš nedaudz uzņēmās par mani atbildību, un palīdzēšanu ar padomu pirmajās dienās, pārējais bija atkarīgs jau tikai no manis. ja neesi speciālists, nav savu instrumentu, nevari pavikt darbu - esi brīvs
bez viņa es netiktu šajā pozīcijā, jo, kā jau teicu - vakances oficiāli nekur tā arī neparādījās...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2011-08-29 12:58 (saite)
turpini, turpini, stāsti viskādus atgadījumus un piedzīvojumus, gan jau bija viskas tāds

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2011-08-29 13:22 (saite)
man vaig tādu kā Tevi, kas māk skaisti pasniegt notikumus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?