patiesība vai risks

Posted on 2016.08.14 at 01:47
man:: noooogurums
Tags: ,
pirms pievēršos jaukajiem piedzīvojumiem, sākšu ar, hmmm, es nezinu kā to īsti nosaukt... komūnā "pajautā" samērā regulāri kāds jautā vai nebūs problēmu lidojot ar pasi, kurai pēc dienām X (vai pat mēnešiem) beigsies termiņš. es aizlidoju un atlidoju no Šveices (turklāt ar pārsēšanos Frankfurtē abos virzienos) ar pasi, kurai termiņš beidzies pirms trim mēnešiem.
apmēram septiņos vakarā, 11h pirms izlidošanas, izvilku no atvilktnes pasi un gribēju jau likt pa taisno somā. bet nezkāpēc atvēru un pirmais, kas iedūrās acīs - derīguma termiņš - 20.05.2016. tas vispār ir interesanti, ka es to pamanīju tieši tajā brīdī, jo es vispār mēdzu pasīti ik pa laikam cilāt - tad, kāda paciņa pastā jāizņem, tad jāuzrāda robežsargiem Baltkrievijas pierobežā (nupat jūlijā)... pirmā doma - apraudāties un braukt nevis uz Šveici, bet Sansusī. bet - raudāšanu atliku un tā vietā aizgāju uz veikalu. nopirku cīgas, uzsmoļīju un nolēmu, ka man nav ko zaudēt. pareizāk sakot - ir daudz ko zaudēt, nemēģinot tomēr Šveicē nokļūt. turklāt, ja jau Šakālis šī gadsimta sākumā varēja 6x šķērsot sauszemes robežas (LV/LT; LT/PL; PL/GER x2) ar pavisam svešu pasi un kārtīgu robežkontroli, nemaz nebūdams līdzīgs pases īpašniekam, tad kāpēc gan es, godīga ES pilsone un Šengenas zonas iemītniece, nevarētu aizceļot un atceļot ar pasi, kura ir pavisam manējā, ar pareizu vārdu un bildi un datiem. vien pavisam daži cipariņi neatbilst. un tā arī izdarīju.

tā vispār interesanta pieredze terorisma laikmetā. stresiņš bija, protams. turpceļā diezgan jūtams, atceļā minimāls. lai gan šāds te papildinājums čekina meilam nebija pārāk uzmundrinošs. skaidrs, protams, arī tas, ka, ja nebūtu pamanījusi, lidotu vispār bez jebkāda stresa - pavisam laimīgā neziņā.

p.s. no vienas puses - palaist garām tādu diezgan svarīgu lietu, kā pases derīguma termiņa beigšanās, ir diegan ne-inesīgi. no otras - man likās, ka pases dod uz 10 gadiem, bet šī nezkāpēc bija uz pieciem. no trešās - kur skatījās mūsu brašie robežsargi, kad pārbaudīja manu pasi pirms ~mēneša? un - kāpēc gan PMLP nevarētu sūtīt tādus pašus atgādinājumus uz meilu par visādām, tādām svarīgām lietām, kā to dara CSDD?

p.p.s. kaut kad varētu uzrakstīt garo versiju par to, kā Šakālis tās robežas šķērsoja. man likās, ka kaut kur ira, bet atradu tikai šādu postu, kur tas visai īsi pieminēts pēdējā rindkopā.

Comments:


[info]adinkra at 2016-08-14 09:02 (Saite)
Man bija līdzīgi ar tiem 5 gadiem.Pazaudēju kredītkarti, gāju pasūtīt jaunu, bankā mani pašu pasūtīja pēc jaunas pases.
basta
[info]basta at 2016-08-14 10:10 (Saite)
Lieliski!
Ūūlę
[info]chimera at 2016-08-14 11:25 (Saite)
hohoho!

malalcis!
mākonis debesīs
[info]negaisiic at 2016-08-14 22:00 (Saite)
Es pēdējās lidošanas reizēs vispār lidinājos ar iPhone aplikācijas palīdzību, par manu pasi/ID karti vispār neviens nekur neinteresējās!
Par to es tā sabrīnījos, jo iPhonu ar visām iekāpšanas kartēm var iedot ta jebkuram, tur pat nepaskatās, kāds Tev ģīmis, vai vārds/uzvārds tam ģīmim atbilst, nekā!

Laikam mūsu paskats tomēr nerada aizdomas par kādām pretlikumīgām darbībām, ko varētu iedomāties veikt..
apogs
[info]apogs at 2016-08-31 21:47 (Saite)
man nez kāpēc gļučī, ka šāds pakalpojums pastāv..
Previous Entry  Next Entry