vegan banānmaize ar raw vegan šoko glazūru
Posted on 2014.11.24 at 22:47maizei:
3 banāni - vēlams gatavi
glāze miltu - 3/4 pilngraudu auzu, 1/4 pilngraudu kviešu
apmēram 3 karotes virgin kokoseļļas (apmēram, jo es liku uz aci un neievēroju cik tieši es pieliku)
mazāk nekā pusglāze brūnā cukura (es liku trešdaļglāzi un man tāpat ir drusku par saldu. un es liku muskovado, kas nav saldākais cukurs pasaulē)
sauja kaut kādu riekstu
2 tējkarotes cepampulveris
kanēlis, kardamons
banānus sablendē (ja kokoseļļa stāv vēsumā un ir cieta, var nemocīties ar sildīšanu, bet pieblendēt pie banāniem). pieber klāt visu pārējo, samaisa un lej veidnē. šitais daudzums ir uz tādu apmēram maizes kukulīša izmēra veidnīti.
cep kādas 35 minūtes. cik grādos es īsti nezinu, man bija uzgriezti 200 grādi, bet es savai cepenei neuzticos un neiesaku to darīt arī jums.
kamēr cepas, tikmēr samaļ glazūrīti:
sauja dateles (vēlams dārgās-mīkstās. ja ņem lētās-parastās, tad vajag pamērcēt pirms tam)
mini sauja indijas riekstu (nav obligāti)
krietna šļuka augu piena
krietna karote virgin kokoseļļas
pāris tējkarotes kakao
visu sablendē. sagaida kad banānmaize izcepusies, izņemta no cepenes un veidnes un ziež virsām.
dekorē ar svaigām ogām un ēd ar tēju.
drausmīgi ātri un vienkārši. sajaukt sastāvdaļas maizei - 5 min, sablendēt glazūru - 5 min un kamēr cepas, var nomazgāt sasmērētos traukus un uztaisīt tēju.