Svaigā upeņu-kokospiena kūka ar lavandu un mājas šoko glazūru

Posted on 2013.07.18 at 01:04
Tags: ,
šodien izdomājās un pagatavojās

pamatne - klasiskā svaigēdāju kūku pamatne:
~glāze mazliet pamērcētu dateļu, sagrieztas
~2 glāzes mandeļu
mazliet citronu sulas, lai svaigāka garša

mandeles sablendē smalkā substancē, sablendē dateles, samīca kopā, piespiež citronu suliņu un izmīca pa veidni (tā, lai ir maliņas)
liek ledusskapī atpūsties

pildījums
bundža kokospiena (iesaku to, kas Biotēkā. cenas starpība nav tik dramatiska, bet garšo tiešām labāk)
nenoteikts daudzums upeņu (varētu būt ap 200g, bet es neesmu droša, jo kā allažiņ ņēmu uz aci)
banāns
medus vai agaves nektārs (pēc garšas)
piparmētras (dažas lapiņas)
puse no lavandas ziediņa
2 tējkarotes agara

upenes sablendē un izberž caur sietiņu, lai nav mizas
pielej kokospienam (lej lēnām un garšo, kamēr garša ir tāda kā patīkas, t.i. lai upenes nenomāc kokopienu un otrādi)
pievieno pārējās sastāvdaļas izņemot agaru un sablendē kopā
pagatavo agaru kā norādīts uz iepakojuma, iejauc masā un samaisa
recēt sākušo masu lej veidnē uz pamatnes un liek ledusskapī atpūsties

glazūra
~2 ēdk. nerafinētas kokoseļļas
~2 deserta karotes agaves nektāra (vai medus vai muskovado cukura)
~4 ēdk kakao
viss norādīts aptuveni, jo vnk jāmaisa kopā un jāgaršo
valrieksti

ja kokoseļļa nav gana šķidra, tad ieliek trauciņu lielākā traukā ar siltu ūdeni
visu samaisa kārtīgi kopā
lej veidnē pāri iepriekšējām kārtām, dekorē ar valriekstiem un liek ledusskapī atpūsties

rezultāts (pagatavošana prasīja apmēram stundu, ledusskapī īpaši ilgi nav jātura - pildījums sarec kamēr taisa glazūru un glazūra sastingst dažās minūtēs)
 photo DSCF8635_zpsb387e410.jpg

vispār arī ne-saldais ēdiens sanāca ļoti, ļoti labs. un es joprojām turpinu priecāties par savu, ar tāfeles krāsu nokrāsoto, stūrīti virtuvē
 photo DSCF8637_zps70dfacc7.jpg

Comments:


galvenais hipo
[info]daria at 2013-07-18 03:27 (Saite)
Virtuves stūrītis superīgs!
Kūku varbūt jāpamēģina, tikai upenes jāaizvieto, tās te grūti atrast. Mellenes būtu ok?
*
[info]inese_tk at 2013-07-18 03:30 (Saite)
man domāt der jebkas tamlīdzīgs. katrā ziņā upenes es ņēmu tāpēc, ka man viņas vienkārši bija. bet es nešauboties lietotu jebkuras citas ogas.
ar mellenēm noteikti būs vēl garšīgāk :)
Ūūlę
[info]chimera at 2013-07-18 08:30 (Saite)
kā tu mani iedvesmo!
helvetica
[info]helvetica at 2013-07-18 10:59 (Saite)
Agars no kaa?
Previous Entry  Next Entry