Svaigā upeņu-kokospiena kūka ar lavandu un mājas šoko glazūru
Posted by inese_tk on 2013.07.18 at 01:04šodien izdomājās un pagatavojās
pamatne - klasiskā svaigēdāju kūku pamatne:
~glāze mazliet pamērcētu dateļu, sagrieztas
~2 glāzes mandeļu
mazliet citronu sulas, lai svaigāka garša
mandeles sablendē smalkā substancē, sablendē dateles, samīca kopā, piespiež citronu suliņu un izmīca pa veidni (tā, lai ir maliņas)
liek ledusskapī atpūsties
pildījums
bundža kokospiena (iesaku to, kas Biotēkā. cenas starpība nav tik dramatiska, bet garšo tiešām labāk)
nenoteikts daudzums upeņu (varētu būt ap 200g, bet es neesmu droša, jo kā allažiņ ņēmu uz aci)
banāns
medus vai agaves nektārs (pēc garšas)
piparmētras (dažas lapiņas)
puse no lavandas ziediņa
2 tējkarotes agara
upenes sablendē un izberž caur sietiņu, lai nav mizas
pielej kokospienam (lej lēnām un garšo, kamēr garša ir tāda kā patīkas, t.i. lai upenes nenomāc kokopienu un otrādi)
pievieno pārējās sastāvdaļas izņemot agaru un sablendē kopā
pagatavo agaru kā norādīts uz iepakojuma, iejauc masā un samaisa
recēt sākušo masu lej veidnē uz pamatnes un liek ledusskapī atpūsties
glazūra
~2 ēdk. nerafinētas kokoseļļas
~2 deserta karotes agaves nektāra (vai medus vai muskovado cukura)
~4 ēdk kakao
viss norādīts aptuveni, jo vnk jāmaisa kopā un jāgaršo
valrieksti
ja kokoseļļa nav gana šķidra, tad ieliek trauciņu lielākā traukā ar siltu ūdeni
visu samaisa kārtīgi kopā
lej veidnē pāri iepriekšējām kārtām, dekorē ar valriekstiem un liek ledusskapī atpūsties
rezultāts (pagatavošana prasīja apmēram stundu, ledusskapī īpaši ilgi nav jātura - pildījums sarec kamēr taisa glazūru un glazūra sastingst dažās minūtēs)
vispār arī ne-saldais ēdiens sanāca ļoti, ļoti labs. un es joprojām turpinu priecāties par savu, ar tāfeles krāsu nokrāsoto, stūrīti virtuvē
pamatne - klasiskā svaigēdāju kūku pamatne:
~glāze mazliet pamērcētu dateļu, sagrieztas
~2 glāzes mandeļu
mazliet citronu sulas, lai svaigāka garša
mandeles sablendē smalkā substancē, sablendē dateles, samīca kopā, piespiež citronu suliņu un izmīca pa veidni (tā, lai ir maliņas)
liek ledusskapī atpūsties
pildījums
bundža kokospiena (iesaku to, kas Biotēkā. cenas starpība nav tik dramatiska, bet garšo tiešām labāk)
nenoteikts daudzums upeņu (varētu būt ap 200g, bet es neesmu droša, jo kā allažiņ ņēmu uz aci)
banāns
medus vai agaves nektārs (pēc garšas)
piparmētras (dažas lapiņas)
puse no lavandas ziediņa
2 tējkarotes agara
upenes sablendē un izberž caur sietiņu, lai nav mizas
pielej kokospienam (lej lēnām un garšo, kamēr garša ir tāda kā patīkas, t.i. lai upenes nenomāc kokopienu un otrādi)
pievieno pārējās sastāvdaļas izņemot agaru un sablendē kopā
pagatavo agaru kā norādīts uz iepakojuma, iejauc masā un samaisa
recēt sākušo masu lej veidnē uz pamatnes un liek ledusskapī atpūsties
glazūra
~2 ēdk. nerafinētas kokoseļļas
~2 deserta karotes agaves nektāra (vai medus vai muskovado cukura)
~4 ēdk kakao
viss norādīts aptuveni, jo vnk jāmaisa kopā un jāgaršo
valrieksti
ja kokoseļļa nav gana šķidra, tad ieliek trauciņu lielākā traukā ar siltu ūdeni
visu samaisa kārtīgi kopā
lej veidnē pāri iepriekšējām kārtām, dekorē ar valriekstiem un liek ledusskapī atpūsties
rezultāts (pagatavošana prasīja apmēram stundu, ledusskapī īpaši ilgi nav jātura - pildījums sarec kamēr taisa glazūru un glazūra sastingst dažās minūtēs)
vispār arī ne-saldais ēdiens sanāca ļoti, ļoti labs. un es joprojām turpinu priecāties par savu, ar tāfeles krāsu nokrāsoto, stūrīti virtuvē