kauns

Posted on 2010.12.09 at 11:29

Comments:


*
[info]inese_tk at 2010-12-12 23:30 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

es esmu pilnīgi pārliecināta, ka var atbrīvoties neapsiežot un neaizstājot un šī pārliecība dziļi sakņojas manā pavisam personīgajā pieredzē.

es nekur un nevienā vietā neesmu teikusi, ka gribu, lai kāds kaut ko apspiež vai neizrāda! ja kādam ir kauns kāda cita vietā, lai viņš kaunas cik grib un labi, ka viņš ir tik gudrs, ka redzot cita cilvēka negudru rīcību saprot to un pats tā nedara. un es nevienā vietā neesmu teikusi, ka šādu kauna izjušanu uzskatu par ļaunprātīgu. šai brīdī man gribas saukt, ka Tu visu redzi tā kā gribi redzēt. un, ja nevēlies iedziļināties, kamdēļ vispār iesaisties diskusijā?

tas par ko es rakstīju ir personiska atklāsme par kādas emocijas dziļākiem un slēptākiem iemesliem un to, ka to izprotot ir iespējams to atmest vai kautkā pārveidot par kautko, kas man šķiet iekšējā izaugsmē būtiskāks. es nemaz nebrīnīšos, ja pēc pāris gadiem, es šai pašai emocijai atradīšu vēl dziļākus un slēptākus motīvus ("atradīšu" nav īsti precīzs vārds, jo es nevadu savas dienas šādos meklējumos. šīs domas atnāk pie manis kaut kādu situāciju, pieredzes un izpratnes rezultātā).
PEACEдец
[info]kp at 2010-12-13 00:35 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

"var atbrīvoties neapsiežot un neaizstājot un šī pārliecība dziļi sakņojas manā pavisam personīgajā pieredzē" Tu esi pārliecināta, ka neapspiežot vai neaizstājot? Tas ir pret dabas un kādiem tur vēl likumiem, tukšums nekur nepaliek. Nu, labi, paliek, kad zobu izrauj, bet tagad ne par to. Var būt, ka Tev tikai liekas, ka esi no kaut kā atbrīvojusies? Tu bieži runā par zemapziņu un tā, bet neviens nav spējīgs apzināti pārzināt visu savu iekšējo, slēpto pasauli un nolasīt visus "signālus". It īpaši tad, ja kaut kas sēž kluss un nekā īpaši nesignālē.
Vai varbūt Tu neesi pamanījusi, ka tas ir aizstāts ar ko citu?
[info]digna at 2010-12-13 00:36 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

To nerakstīja viņš.
*
[info]inese_tk at 2010-12-13 00:46 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

aij, nē. es nerunāju par zemapziņu. es vienkārši cenšos saklausīt visu, ko man saka mana sirds. arī visklusākos čukstiņus. un es viņai ticu un uzticos.
kas attiecas uz aizstāšanu - par šo man tieši pēdējās dienās daudz domu. sapratu, ka tā vietā, lai kautko aizstātu ar kautko citu, šo kautko vajag nomainīt ar tam pretējo, jeb īsāk sakot vienkārši nedarīt. piemērs, no dzīves, kas vistiešakajā veidā uzvedināja mani uz šīm domām - man negribas dzert alkoholu. sākumā ejot kaukur tusēt, es mēģināju alkoholu aizstāt ar kaukādiem mistiskiem koktieļiem (nu tur kola ar apelsīnu sulu, bla bla bla), jo likās, ka vajag kaut ko turēt rokā un dzert un viss tāds. tas manī radīja kauko negatīvu un nervozu. bet tad es pamēģināju vienkārši nedzert neko (nu izņemot, ja patiešām slāpst un gribas padzerties) un sapratu, kas tas ir pareizais ceļš, kas man liek justies brīvi, labi, apmierināti un nerada sajūtu, ka kautko apspiežu. tas, ka noteikti kaut kas ir jādzer izrādījās tikai pieradums un prāta uzbūvēta konstrukcija.

vēl es uzskatu, ka IR iespējams pārzināt savu iekšējo, slēpto pasauli. pirmais solis tajā ir būt pilnīgi godīgam pret sevi (un tas protams arī ietver daudzas pakāpes - vienu brīdi Tev liekas, ka kaut kādā noteiktā ziņā esi godīgs, bet pēc kāda laika nokrīt kārtējās zvīņas no acīm un izrādās, ka ir iespējams būt vēl godīgākam), savukārt uz pilnīgu savas iekšējās pasaules pārziņas procesu ved meditācija. tieši ar to es pēdējā laikā esmu sākusi nodarboties. tas, protams, ir ļoti lēns un garš ceļš, tāpēc es ļoti ceru, ka man pietiks neslinkuma, lai no tā nenovirzītos.
[info]digna at 2010-12-13 02:49 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

Par to aizstāšanu - ne jau gaļa ar soju ir uzreiz aizstājama un alkō ar kōlu. Tik pat labi alkō aizstāj ar izjādi, gaļu ar savādākiem miega paradumiem, spītīgu uzvešanos cilvēkos ar sareģītiem un milzīgiem rokdarbiem, slinkošanu ar kvēlu mīlestību utt.

Par šo man gan vēl jāpadomā, bet apmēram uz to pusi tagad doma formējas - manuprāt, balstoties kaut cik taustāmās zinātnēs, cilvēks nevar apzināti aptvert visas savas slēptās apziņas lietas, nedz ar meditāciju, ne kā savādāk, bet var tikai to paplašināt, atklāt ko jaunu vai aizmirstu utml. Pirmkārt jau tāpēc, ka tas ir krietni liels informācijas apjoms, kuru apzināties būtu pas pats, kas visu laiku staipīt līdzi ļoti milzīgu bibliotēku, manuprāt, nevienai cilvēciskai būtnei nav tik jaudīga "operatībā atmiņa".
Apgalvot, ka kāds pilnībā pārvalda savu iekšējo un slēpto pasauli (kurā, manuprāt, ir visa atmiņa, visas zināšanas, visa pieredze, reakcijas, viss, viss, kas veido cilvēka neķermenisko personību (nejaukt ar dvēseli vai ko tamlīdzīgu), varētu teikt - prātu, būtu tas pats, kas teikt - es zinu visu. Bet tas, kā zināms, nav iespējams, tāpēc, ka jo vairāk zin, jo vairāk atklāj nezināmā.
Viss, šim vakaram pietiks.

Labi, jāiet gulēt, man rīt no rīta tak uz skolu jābrauc. Labnakt.
*
[info]inese_tk at 2010-12-13 12:27 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

nu jā, tas, ko Tu raksti ir aizstāšana plašākā nozīmē. es rakstīju par šaurāko. un visā visumā tas viss vienkārši nozīmē pieradumu maiņu - biju pieradis darīt tā, tagad pierodu darīt šitā. un tajā visā reizēm ir nepieciešams pārejas process, atkarībā no cilvēka rakstura, kas to dara. (nu kā es no cigaretēm atteicos pamazām, bet citi atkal nogriež kā ar nazi).

"balstoties kaut cik taustāmās zinātnēs" - ko tas nozīmē? man izskatās, ka nenozīmē neko. kas attiecas uz meditāciju - var lasīt miljons grāmatas par to un viņas visas teiks, ka tas, ko es saku IR iespējams. bet viņas visas saka arī to, ka vienīgais veids, kā to pārbaudīt ir pamēģināt pašam. un tas nebūs ne viegli, ne ātri. pagaidām mana ticība tam, ir balstīta lasītajā, dzirdētajā un tajos mazajos nieciņos, ko izdevies pieredzēt, bet es gribu iet, lai to pārbaudītu pilnībā. nav jēgas par to teorētiski diskutēt, jo tā ir ļoti neteorētiska lieta, ko var iegūt tikai personīgas pieredzes un iekšēju pārdzīvojumu ceļā. ja gribas kaut ko zinātnisku, varu ieteikt palasīt kaut ko no budisma sērijas - tur visas šīs lietas ir balstītas ļoti, ļoti stingrā un pamatotā loģikā.
[info]digna at 2010-12-13 14:40 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

ja gribas kaut ko zinātnisku, varu ieteikt palasīt kaut ko no budisma sērijas - tur visas šīs lietas ir balstītas ļoti, ļoti stingrā un pamatotā loģikā. = reliģijas kā tādas vispār neuzskatu par zinātni.
Previous Entry  Next Entry