kauns

Posted on 2010.12.09 at 11:29

Comments:


*
[info]inese_tk at 2010-12-13 12:27 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

nu jā, tas, ko Tu raksti ir aizstāšana plašākā nozīmē. es rakstīju par šaurāko. un visā visumā tas viss vienkārši nozīmē pieradumu maiņu - biju pieradis darīt tā, tagad pierodu darīt šitā. un tajā visā reizēm ir nepieciešams pārejas process, atkarībā no cilvēka rakstura, kas to dara. (nu kā es no cigaretēm atteicos pamazām, bet citi atkal nogriež kā ar nazi).

"balstoties kaut cik taustāmās zinātnēs" - ko tas nozīmē? man izskatās, ka nenozīmē neko. kas attiecas uz meditāciju - var lasīt miljons grāmatas par to un viņas visas teiks, ka tas, ko es saku IR iespējams. bet viņas visas saka arī to, ka vienīgais veids, kā to pārbaudīt ir pamēģināt pašam. un tas nebūs ne viegli, ne ātri. pagaidām mana ticība tam, ir balstīta lasītajā, dzirdētajā un tajos mazajos nieciņos, ko izdevies pieredzēt, bet es gribu iet, lai to pārbaudītu pilnībā. nav jēgas par to teorētiski diskutēt, jo tā ir ļoti neteorētiska lieta, ko var iegūt tikai personīgas pieredzes un iekšēju pārdzīvojumu ceļā. ja gribas kaut ko zinātnisku, varu ieteikt palasīt kaut ko no budisma sērijas - tur visas šīs lietas ir balstītas ļoti, ļoti stingrā un pamatotā loģikā.
[info]digna at 2010-12-13 14:40 (Saite)

Re: Cits viedoklis.

ja gribas kaut ko zinātnisku, varu ieteikt palasīt kaut ko no budisma sērijas - tur visas šīs lietas ir balstītas ļoti, ļoti stingrā un pamatotā loģikā. = reliģijas kā tādas vispār neuzskatu par zinātni.
Previous Entry  Next Entry