aukstā zupiņa tiem, kam bietes riebjas tikpat ļoti cik man

Posted on 2010.08.02 at 14:44
man:: jāgaida, kamēr zupiņa atdzisīs
skan: ISIS
Tags:
mīļā [info]digna man tādu ierādīja un es tikko viņu taisot iedomājos, ka moš jāpadalās, jo man visu dzīvi bijuse liela sāpe par auksto zupu, kurā visa ģimene bāž tās stulbās bietes iekšā un ēd gardu muti, man piedāvājot kaukādu pliekanu kefīrainu bezbieteni, kura garšo pēc vienkārši ļoti atsulojušamies/šķidriem salātiem. varbūt, ka vēl kāds ir cietis tāpat un šī recepte veldzēs ari viņa izslāpušo dvēsli.

ņem katlu, iegriež iekšā gurķus un tomātus un visvisādus zaļumus (man patīk uzsvars uz baziliku, timiānu un pētersīļiem)
pārlej ar tomātu sulu (Grūzijā, kur tāda nepastāv, izmantoju ar ūdeni atšķaidītu tomātu pastu, kas būtībā tas pats vien ira)
pieber klātu biezpienu. tādu, kas graudains un turas kopā. var mājas sieru arī (Grūzijā, kur tāds nepastāv, izmantoju sadrupinātu balto, sāļo aitas sieru, tāpēc iedomājos, ka arī ar brinzu varētu mēģināt. vegāniem tofu noteikti derēs)
un, ja gribs vai akurāt ir pa rokai, arī kāda paprika, sīki sagriezta, neskādēs.
sataisa šito visu cik šķidrs patīk, saber klātu piparus un sāli un liek ledītī atdzesēties.
klāt lieliski iet grauzdiņš ar garšaugu sviestu, kādu es vakar veselu bļodu sataisīju.

UPD: nu tad pie reizes arī saldo. šiten uzgāju nenormāli vienkāršu un nenormāli garšīgu banānu-šokolādes pudiņu.
vajag tik sablenderēt 1 gab liels banāns, ar 1 ēdk medus un 1 ēdk ritīgā kakāvo pulvera! dekorē ar riekstiem un kokosriekstu skaidiņām. tikko izmēģināju - lielisks!
p.s. ritīgi pudiņīga konsistence sanāk no pazaļiem banāniem, no galīgi gataviem vairāk kā mērcīte.

Comments:


judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-08-02 15:16 (Saite)
gaspačo ar biezpienu? iņķeresno.
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 15:23 (Saite)
manliekas, ka gaspačo ir kas krietni glaunāks par šitādu megafiksu variantu sliņķiem :)
judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-08-02 15:27 (Saite)
gaspačo ir vēl vienkāršāks, jo izlaiž biezpiena soli.
http://www.dlife.com/diabetes/diabetic-recipes/Basil-Gazpacho/r3209.html šitādu es taisu, jo ļoti garšo baziliks.
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 15:35 (Saite)
ā, paldies, šitādu varētu.
es līdz šim biju redzējusi tik sarežģītas gaspačo receptes. nu labi, nevis saredžģītas, bet tādas, kur priekš manis par daudz jāpiepūlas. piemēram, jāblanšē tomāti, jāvelk nost miziņas, tad tur kaukāds maizes kukulis jāmīca iekšā un kas tik vēl ne :)
judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-08-02 15:41 (Saite)
nu tomātus es blanšēju vienmēr, kad gatavoju, tas tak galīgi nav grūti - aplej ar karstu ūdeni un miziņa pati nonāk nost. tikai gaspačo manlieks garšīgāk ar konservētiem tomātiem taisīt anyway.
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 15:44 (Saite)
man vismaz šai gadalaikā, kad sāk ienākties mammas audzētie tomāti, liekas grēks viņus lieki karsēt un mizot. dārzeņiem tak tur pie tās mizas visi vitamīni krājas.
judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-08-02 15:45 (Saite)
aukstajiem ēdieniem var mierīgi nemizot, karstajiem tās mizas vienkārši sprūst zobos :) bet ja tas netraucē, tad var nemizot nekad.
(Anonīms) at 2010-08-02 15:17 (Saite)

arī

http://str.klab.lv/1546502.html?mode=reply
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 15:24 (Saite)

Re: arī

pateicos
Pļavas sirds
[info]iuzh at 2010-08-02 16:49 (Saite)
Saldais izklausās āāā! ku`garšīgs! :-)
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 17:00 (Saite)
uhu. vaig tik vēl paturēt ledītī, lai atvēsinās. un rieksti šausmīgi labi garšo klāt.
[info]fanija at 2010-08-02 17:23 (Saite)
jums izdevās pārsteigt gruzīnus ar kādiemnebūt latviešu virtuves meistarstiķiem, diez?
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 17:34 (Saite)
baigi neizdevās. uztaisījām šitādu zupiņu, par to šie bija sajūsmā un vēl viendien uztaisījām klasisku mūsmāju žļurgu - tas ir tāds veģetārs ēdiens, kur kopā tādā kā mērcē sacep jebkādus dārzeņus, kas ir pie rokas un vai nu uzreiz pannā iegāž arī vārītus rīsus vai makaronus, vai vienkārši ēd kopā ar tiem.
tā zupa šiem ļoti patika, teica ka mēģināšot kādreiz tādu uztaisīt. žļurga arī patika.
bet vispār tas pāris, pie kā mēs mitinājāmies, tāds baigi nesaimniecisks. uztaisa kauko un, ja uzreiz visu nenoēd vai nu ieliek ledusskapī pūt uz kādām pāris nedēļām (viņiem pills ledusskapis ar vecu paiku) vai arī vienkārši izsviež ārā.
vairāk ar īsti netikām pie gatavošanas
[info]fanija at 2010-08-02 18:47 (Saite)
ļoti gaidu lielā stāsta turpinājumu!:)
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 18:50 (Saite)
būs būs, šodien jau iesāku rakstīt, bet uznāca slinkums, tāpēc atliku uz vēlāku :)
[info]digna at 2010-08-02 18:22 (Saite)
Vispār, es lieku klāt arī kartupeli. Un varbūt reizēm olu. Bet katrs jau pieaudzē ko citu.
*
[info]inese_tk at 2010-08-02 18:26 (Saite)
ā jā pareizi! mēs tak taireiz vārījām tos karpeļus. es pavisam, pavisam aizmirsu par viņiem. bet tāpat labi garšo! ar karpeļiem sātīgāka būtu, šitas variants tāds vieglāks :)
Previous Entry  Next Entry