ar ierašanos

Posted on 2010.02.24 at 19:51
Tags: , ,
svētdien: aizvadu ļoti patīkamiem iespaidiem bagātu dienu. nekas neliecina, ka man kaut kas varētu nebūt kārtībā;
pirmdien: pamostos 7os no tā, ka ir nenormāli auksti un krata drebuļi. līdz vakaram ir jau 38.4, komplektā ar vieglām galvassāpēm un mazliet jūtīgu mutes dobumu;
vakar: temperatūra bišķi mazāka, mute jūtīgāka un galvassāpes krietni lielākas (kas ņemot vērā, to, ka līdz pagājušā gada rudenim man galva vispār nekad nebija sāpējusi, ir diezgan biedējoši un nepatīkami). pēcpusdienā nodevīgi sazāļoju sevi ar ķīmiju un uz mīkstām kājām aizvelkos uz darbu;
šodien: temperatūra tik bišķi virs normas, galvassāpes vieglas, bet nenormāli sāp visa mutes iekšpuse. nu smaganas un tā, ka vispār negribas neko ēst, pat tēja kož. pēcpusdienā, gulšņājot pa dīvānu un drūmi veroties griestos, domāju, kur es varētu būt visu šito atrāvusies un, kas tas vispār ir tāds. taustos ar pirkstu pa muti un konstatēju, ka normāli uztūcis kreisais, apakšējais mutes stūris, nu galā aiz paša pēdējā zoba - EURĒKA! 97% skaidrs, ka viss šitas draņķa balagāns par godu lēnai un mokošai mana otrā gudrībszoba nākšanai pasaulē (un es vēl čīkstēju par pirmo - tas jau viegli un ātri kā sēne no sūnām izlīda ārā).

kad pirms gandrīz precīzi diviem gadiem satiksmes negadījumā šķīros no pāris priekšzobiem, likās, ka visādu ar mutes dobumu saistītu sāpju un ciešanu man pietiek līdz pašam mūža galam. še tev - kas tev (ne)dos.

Comments:


[info]digna at 2010-02-25 10:55 (Saite)
Vai, vai, vai,
vēlu izturību un pacietību, man arī tā ir bijis, nav forši.
*
[info]inese_tk at 2010-02-25 11:21 (Saite)
klau, a Tu nezini kādu līdzekli, kas atvieglotu to ļoti nepatīkamo un sāpīgo mutes iekšpuses sajūtu - es pagaidām sūkāju kautkādas propolisa tabletes un dzeru klinģerīšu-kumelīšu tēju, bet liekas ka ir par maz ar to.
[info]digna at 2010-02-25 12:21 (Saite)
Smaganu smērs,
a)ko bērniem smērē uz smaganām, kad zobi nāk;
b)ko zobārsti smērē uz pacientu smaganām, kad grib drusku anestezēt, piemēram, pirms duršanas ar adatu.

a) var nopirkt aptiekā. Piemēram,
http://www.pilsaptieka.lv/lv/products/calgel_teething_gel
http://www.pilsaptieka.lv/lv/products/dentinox_gel_n

b) vajadzētu varēt dabūt tajā dakteru veikalā, kur zobārstniecības preces end staf, bet viņš ir pārcēlies uz nezin kurieni.



Citu neko nezinu.
*
[info]inese_tk at 2010-02-25 13:10 (Saite)
ooo vov, paldies.
kaut kas tamlīdzīgs man vispār nebija ienācis prātā. būs jāaiziet uz aptieku.
[info]digna at 2010-02-25 13:52 (Saite)
:)
To bērnu smaganu smēru var smērēt arī tad, ja vienkārši kaut kāds pušums mutē gadās, tas mēdz būt noderīgs "mājas aptieciņā", pat ja mazu bērnu mājās nav. (Nu, gluži tā pat kā hemoroīdu krēms var būt visādi noderīgs par hemoroīdiem pat nezinošā saimniecībā. :D)
[info]digna at 2010-02-25 13:59 (Saite)
"Nezinošā" šeit domāts kā nekad nedzirdējušā un nekad nebijušā saskarsmē ar to. :D
*
[info]inese_tk at 2010-02-25 14:19 (Saite)
labi paldies liels. iešu meklēšu. pagājšreiz ne tuvu tik traki nebija - sāpēja tik žoklis un tas zoba rajons. šoreiz bez maz visā mutē smaganas jūtīgas un sāpīgas. zobus netīru otro dienu, jo drausmīgi sāp, kad ar zobubirsti skaras klāt. maizi ar nevar ieēst un cepumus un visu tādu. :(
[info]digna at 2010-02-25 13:58 (Saite)
Ā, zin ko es vēl atcerējos - ir tak dažādi kaklā pūšamie ar pretsāpiķiem-anestētiķiem (sastāvā jāskatās), ja nu gadījumā kādam mājās vai kādam kaimiņos gadās, var apskatīties, tie arī var būt noderīgi.
Previous Entry  Next Entry