radību mokas

Posted on 2009.06.07 at 14:36
man:: tā jau viss labs tāds
skan: Pluramon - Different Machine
Tags: ,
man jau pāris dienas kreisajā augšžoklī aktīvi aug gudrības zobs. aizvakar varēju sataustīt izlīdušus vien mazus radziņus, šodien jau kāda trešdaļa no visa korpusa ir ārā.
nekas baigi patīkams tas nava.

kas tas ir vispār?
Par gudrības zobu tautā apzīmē trešo dzerokli jeb tā saukto astoto zobu. Astotais zobs ir pēdējais zobu rindā. Īpatnējais nosaukums izveidojies tādēļ, ka parasti šie zobi izšķiļas apmēram 18—25 gadu vecumā, tas ir, tajā cilvēka attīstības periodā, kad jau izveidojies viņa pasaules uzskats, beigušies skolas gadi, cilvēks patstāvīgi strādā, viņam uzkrājusies jau zināma dzīves pieredze. Tātad vienā laikā ar iegūto gudrību parādās arī gudrības zobi.
Nereti gudrības zoba šķilšanos pavada sāpes, smaganu pietūkums, paaugstināta temperatūra (līdz +40°C) un mutes vēršanas grūtības. Vislielākās problēmas var rasties, ja zobs šķiļas apakšžoklī, kur ir blīvāks kauls un tuvāk nervi. Augšžokļa kauls ir poraināks, tāpēc gudrības zobs izaug vieglāk nekā apakšžoklī. Augšžokļa gudrības zobu saknes var ieaug deguna blakus dobumā un apakšžoklī.

no tejienes, tejienes un tejienes
pārējais, ko es tur izlasīju liekas pārāk nepatīkams, lai man gribētos to citēt.

Comments:


wasted paint
[info]iekodeets at 2009-06-07 15:08 (Saite)
"Augšžokļa gudrības zobu saknes var ieaug deguna blakus dobumā un apakšžoklī."
shitas riktiigi labi izklausaas :)
[info]oncewewere at 2009-06-07 20:53 (Saite)
Laipni aicināta klubiņā!
Previous Entry  Next Entry