briesmīgi garšīgie kliju-auzu pārslu cepīši

Posted on 2009.02.11 at 12:05
man:: tēja ar cepīšiem
skan: mammai skan reidiō
Tags: ,
vakardien ļoti sagribējās izvilkt no aizmirstības kliju-auzu pārslu cepumus, kuri nebij cepti kopš nomira vecāmamma (tātad kopš 2004. gada). man jau likās, ka tā foršā recepte ir zudusi, bet kkāds rigpas uzplaiksnījums lika man izšķirstīt 2004. gada plānotāju un tur viņa bija. jāpieraksta te, lai vairs nepazūd -


250g sviesta (vispār pietiek arī ar paciņu)
1 glāze cukurs, labāk brūnais, bet pofig. ja garšo ļoti saldi, ta vaig likt vairāk
2 olas
1,5 glāzes miltu
1 tējkarote cepamais pulveris. ja nav mājās, var pagatavot pats
2 nepilnas glāzes kliju
1 glāze auzu pārslu
apmēram 1 glāze ar visu uz pasaules - rozīnes, rieksti, lobītas saulspuķu sēkliņas utt.
2 tējkarotes ar saberztu citrōna miziņu

1) saputo sviestu, cukuru, olu;
2) miltus sajauc ar cepamo pulveri;
3) sajauc kopā un pievieno visu pārējo. labi samaisa;
4) liek uz pannas (cepamā papīra) ar diezgan lielām atstarpēm, jo viņi cepoties izplūst;
5) cep 15-20 min, 190 grādu temperatūrā (vispār tas ļoti atkarīgs no krāsns);
6) pēc tam, lai mazliet padziest uz pannas.

sanāk lētāk un daudz, daudz garšīgāk nekā veikalā pirkt. ja arī tiem cepīšiem, kas veikalā ir par normālu cenu, nav slikta garša, tad konsistence ir šausmīga, liekas ka kkāds milzīgs celms jāgrauž. a šitie mazi, smuki, kraušķīgi un paši kūst mutē. suņam a garšo.

Comments:


flog
[info]flog at 2009-02-11 12:56 (Saite)
piezīmēju sev :) aš` siekalas mutē saskrēja
[info]digna at 2009-02-11 16:57 (Saite)
Cik man līdz šim bija zināms, tad ūdens sōdu nedzēš. Etiķis gan. :)

Man arī tagad trakoti gribas auzu pārslu cepumus, bet nav no kā izcept! Aiaiai.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:17 (Saite)
nezinu, kā ir ar dzēšanu pareizajā ķīmijā, bet mana vecāmamma vienmēr piešāva sōdai lāsi ūdens - ta viņa uzčurkstēja un nebija vairs rūgta.
[info]digna at 2009-02-11 17:18 (Saite)
Manējā etiķi. Mannas pīrāgu cepot, piemēram.
[info]digna at 2009-02-11 17:21 (Saite)
Man liekas, ka Tu patiešām kaut ko jauc,
nupat kā aizgāju uz virtuvi un pārbaudīju, nekas nenotiek, kad sodu ar ūdeni jauc. Es pat nevaru iedomāties tam nekādu loģisku izskaidrojumu - kas tur varētu ššš.
Soda ššššš ar etiķi.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:24 (Saite)
nejaucu. ieber sōdu ūdenī un pamaisi - redzēsi ššš un būs tev burbuļūdens. ja pieliksi klāt citronskābi, tad sanāks tev tautas līdzeklis vēderdarbības uzlabošanai (nezinu gan vai viņš patiešām ir veselīgs, bet agrāk tā darījām)
[info]digna at 2009-02-11 17:27 (Saite)
Lai paliek,
mēs katra pastāvam uz savu.
Pīs.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:27 (Saite)
nu tā, viss skaidrs - sodu dzēš arī citronu sula, tāpēc sanāk ka manis minētajā cepamā pulvera receptē citronskābe un ūdens ir domāti sodas dzēšanai.
[info]digna at 2009-02-11 17:29 (Saite)
Tas var būt,
te jau ir loģisks pamatojums! :)
[info]digna at 2009-02-11 17:31 (Saite)
(Soda ir sārmaina, bet skābe ir skābe (piem., citronskābe) un abi reaģē. Ķīmiskajai reakcijai beidzoties, notik šī dzēšanās.
Beigu beigās ir tas pats, kas ar etiķi, kas arī ir skābe, tā vienkārši ir gaumes lieta.
Un nevis ar ūdeni. :):):) )
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:37 (Saite)
eu nu labi, labi
bet, ja kas manā postā kļūdas nav, jo ūdens patiešām dzēš sōdas rūgtumu, ja ir minētās sastāvdaļas. un es nekad neesmu mēģinājusi dzēst sōdu tikai ar ūdeni.
un ķīmija dīvainā kārtā bija viens no maniem mīļākajiem priekšmetiem skolā.
[info]digna at 2009-02-11 17:40 (Saite)
:D:D Nevis ūdens, bet skābe! :D

Man gan ķīmija vienmēr ir bijusi bubulis.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:46 (Saite)
nu bāc Digna, Tu jau tā kā Oskars, te tagad ņemies!
[info]digna at 2009-02-11 17:56 (Saite)
Man pašai arī tā liekas! :D
Viss, miers!

*
[info]inese_tk at 2009-02-11 18:00 (Saite)
P.S.
[info]lietuveens at 2009-09-02 22:40 (Saite)
Paldies, tiešām laba recepte, sanāca garšīgi.
Previous Entry  Next Entry