briesmīgi garšīgie kliju-auzu pārslu cepīši

Posted on 2009.02.11 at 12:05

Comments:


[info]digna at 2009-02-11 17:21 (Saite)
Man liekas, ka Tu patiešām kaut ko jauc,
nupat kā aizgāju uz virtuvi un pārbaudīju, nekas nenotiek, kad sodu ar ūdeni jauc. Es pat nevaru iedomāties tam nekādu loģisku izskaidrojumu - kas tur varētu ššš.
Soda ššššš ar etiķi.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:24 (Saite)
nejaucu. ieber sōdu ūdenī un pamaisi - redzēsi ššš un būs tev burbuļūdens. ja pieliksi klāt citronskābi, tad sanāks tev tautas līdzeklis vēderdarbības uzlabošanai (nezinu gan vai viņš patiešām ir veselīgs, bet agrāk tā darījām)
[info]digna at 2009-02-11 17:27 (Saite)
Lai paliek,
mēs katra pastāvam uz savu.
Pīs.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:27 (Saite)
nu tā, viss skaidrs - sodu dzēš arī citronu sula, tāpēc sanāk ka manis minētajā cepamā pulvera receptē citronskābe un ūdens ir domāti sodas dzēšanai.
[info]digna at 2009-02-11 17:29 (Saite)
Tas var būt,
te jau ir loģisks pamatojums! :)
[info]digna at 2009-02-11 17:31 (Saite)
(Soda ir sārmaina, bet skābe ir skābe (piem., citronskābe) un abi reaģē. Ķīmiskajai reakcijai beidzoties, notik šī dzēšanās.
Beigu beigās ir tas pats, kas ar etiķi, kas arī ir skābe, tā vienkārši ir gaumes lieta.
Un nevis ar ūdeni. :):):) )
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:37 (Saite)
eu nu labi, labi
bet, ja kas manā postā kļūdas nav, jo ūdens patiešām dzēš sōdas rūgtumu, ja ir minētās sastāvdaļas. un es nekad neesmu mēģinājusi dzēst sōdu tikai ar ūdeni.
un ķīmija dīvainā kārtā bija viens no maniem mīļākajiem priekšmetiem skolā.
[info]digna at 2009-02-11 17:40 (Saite)
:D:D Nevis ūdens, bet skābe! :D

Man gan ķīmija vienmēr ir bijusi bubulis.
*
[info]inese_tk at 2009-02-11 17:46 (Saite)
nu bāc Digna, Tu jau tā kā Oskars, te tagad ņemies!
[info]digna at 2009-02-11 17:56 (Saite)
Man pašai arī tā liekas! :D
Viss, miers!

*
[info]inese_tk at 2009-02-11 18:00 (Saite)
Previous Entry  Next Entry