briesmīgi garšīgie kliju-auzu pārslu cepīši

Posted by [info]inese_tk on 2009.02.11 at 12:05
vakardien ļoti sagribējās izvilkt no aizmirstības kliju-auzu pārslu cepumus, kuri nebij cepti kopš nomira vecāmamma (tātad kopš 2004. gada). man jau likās, ka tā foršā recepte ir zudusi, bet kkāds rigpas uzplaiksnījums lika man izšķirstīt 2004. gada plānotāju un tur viņa bija. jāpieraksta te, lai vairs nepazūd -


250g sviesta (vispār pietiek arī ar paciņu)
1 glāze cukurs, labāk brūnais, bet pofig. ja garšo ļoti saldi, ta vaig likt vairāk
2 olas
1,5 glāzes miltu
1 tējkarote cepamais pulveris. ja nav mājās, var pagatavot pats
2 nepilnas glāzes kliju
1 glāze auzu pārslu
apmēram 1 glāze ar visu uz pasaules - rozīnes, rieksti, lobītas saulspuķu sēkliņas utt.
2 tējkarotes ar saberztu citrōna miziņu

1) saputo sviestu, cukuru, olu;
2) miltus sajauc ar cepamo pulveri;
3) sajauc kopā un pievieno visu pārējo. labi samaisa;
4) liek uz pannas (cepamā papīra) ar diezgan lielām atstarpēm, jo viņi cepoties izplūst;
5) cep 15-20 min, 190 grādu temperatūrā (vispār tas ļoti atkarīgs no krāsns);
6) pēc tam, lai mazliet padziest uz pannas.

sanāk lētāk un daudz, daudz garšīgāk nekā veikalā pirkt. ja arī tiem cepīšiem, kas veikalā ir par normālu cenu, nav slikta garša, tad konsistence ir šausmīga, liekas ka kkāds milzīgs celms jāgrauž. a šitie mazi, smuki, kraušķīgi un paši kūst mutē. suņam a garšo.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.