Karstā latviete [userpic]

pēc-esp

May 3rd, 2011 (02:20 am)
Tags: , , ,

mjū: the big pink - too young to love

minēju sudoku un pieķēru sevi domājam spāniski. mani tas drusku satrauca, jo esmu taču latviete, un, tā kā mūsu ir tikai 2 miljoni, ja katrs šitā sāktu domāt visādās meinstrīm valodās, neviens vairs latviski nedomātu, un tā jau to nevar atstāt, tāpēc ar steigu centos sudoku minēt, domājot latviski. centība gan tur daudz nelīdzēja, jo jau tūliņ pēc brītiņa attapos trepju telpā, mudinot sevi pīpot mazāk - un akaliņ espāniski.

nu neko. bet vēlāk aizgāju uz glemroka ballīti, kuru noslēdzošajā rītā stāvējām uz balkouna ar vienu džeku, sapīpējām un runājām par to, ka Latvija tomēr taču ir ļoti patīkama. tādā "ļoti savā" veidā, bet - patīkama, ja vien tu spēj pielāgoties un saproti, kā te viss funkcionē. un tagad es klausos feino Ziedoņfanu albumu - kurš arī ir ļoti patīkams - un vismaz līdz 30 gadiem nekur neemigrēšu. tikai pabrīvprātīgot varbūt uz Iņģiju vai DĀR, bet citādi - ni un ni.

labi, steitments izteikts, jāiet tagad palasīt Lorku oriģinālā un guļāt :P

Comments

Posted by: ([info])
Posted at: May 3rd, 2011, 03:00 am

ai nu bet zin, domāt kaut kādā valodā pienākuma pēc ir tikpat muļķīgi kā precēties, lai radītu bērnus, lai gan pašam tomēr velk uz savu dzimumu. ja domājas spāniski, tad jādomā spāniski, latviešu valoda tāpat kādreiz izzudīs, tas ir tikai laika jautājums un nez, vai vēsture novērtēs Tavu sudoku upuri. :*

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 3rd, 2011, 03:18 am

da es jau ākstos. bet par to valodas izzušanu - tas jau no mums pašiem vien atkarīgs. tā demogrāfijas problēma nav nemaz TIK traka patlaban, kā to mālē - skatījos kkādas statistikas, un tagad latviešu ir vairāk, nekā, piem., tautas skaitīšanā 30tajos. nu protams, tas ir pēckara periods u.c.blakusfaktori, bet nu anyway

Posted by: ([info])
Posted at: May 3rd, 2011, 03:21 am

šobrīd varbūt jā, bet ilgtermiņā ne latvieši, ne eiropieši imho nav ieinteresēti vairoties, un grūti viņiem to pārmest.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 3rd, 2011, 03:51 am

..says a technocrat! :) nu, a ko - tad jau manīs. btw, šodien Gibsona "Neiromantu" nopirku :)

Posted by: ([info])
Posted at: May 3rd, 2011, 03:58 am

es pat neesmu īsti tehnokrāts, šobrīd es drīzāk esmu par sociāli atbildīgu plutokrātiju, jebšu ražošana is das shit un nav, ko proletariātam piebāzt galvu ar partejiskām doktrīnām un mēģināt ierubīties caurkritušu sistēmu uzlabošanā :) vismaz šaizemītē. visu varu oligarhiem!

a Neiromants man likās visai garlaicīgs. ta jau Filipu K. Diku labāk.

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: May 3rd, 2011, 03:00 am

Jā, lūk, es arī visās savās pēdējā laika pārdomās esmu nonākusi pie secinājuma, ka nekur prom braukt negribu. Vienīgā problēma te ir cilvēki, un kurš gan cits to risinās ja ne mēs paši. Līdz ar to es vienkārši ļoti ceru, ka es izrādīšos pietiekami gudra, lai man "nenāktos" emigrēt.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 3rd, 2011, 03:20 am

vo, tieši tā. tā ir vienk muļķība un/vai slinkums, kas tā vietā, lai uzkoptu pašam savu dārziņu, liek doties uz blakusdārziņu rušināties, ko kaimiņš jau uzkopis. turamies, es ceru, ka mums sanāks :)

Posted by: ... ([info]malfor)
Posted at: May 3rd, 2011, 11:17 am

prieks, ka vēl kāds tā ir izdomājis :)

Posted by: vinsents ([info]vinsents)
Posted at: May 4th, 2011, 02:48 pm

es ar' iegādājos ziedoņalbūmu. ir jauks. :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 5th, 2011, 05:18 pm

:)