Tue, Oct. 11th, 2016, 03:56 pm
Kulinārijas progress. Or not.

Tā kā rīsu nūdeles bija lielā neatvērtā iepakojumā, nolēmu, ka tad jau labāk rīsus. Tagad problēma tāda, ka rīsi ir labi izvārījušies, bet vīns (pielēju par daudz, labi, gandrīz 0.5 l) vēl ir kodīgs, Cabernet Sauvignon, ja drīkst palamāties, šausmīgi egocentriska vīnoga. Noliku, lai stāv zem nosūcēja, varbūt iztvaikos sīvumu laukā, bet vārīt vairs nedrīkst, citādi tie rīsi pārvārīsies. Var vēl ko darīt?
Cik pirmāspasaulesproblēmīgi, ne?
Es esmu laimīgs cilvēks.

P.S.
Bet vispār ir ļoti labi, man parasti negaršo cūkas un meža cūkas, bet vīns un ķīniešu garšvielas ir viņai izvilkuši laukā foršu garšu.

Tue, Oct. 11th, 2016, 04:11 pm
[info]anrys

Čau! Pirmkārt, redzēju tevi vakar, lepni pagāji garām :)
Nevar nokāst rīsus un pavārīt tālāk?

Tue, Oct. 11th, 2016, 04:14 pm
[info]iive

Čau! Kāds prieks, ka Tu vēl te raksti!
Tā vakardienas ne-tikšanās bija kaut kur uz Čaka ielas? Es droši vien gāju pie Ingas un klīdu savās domās. Žēl, ka neredzēju Tevi. Rīsi jau ir vienā masā ar sablenderētajiem tomāties, sīpoliem, ķiplokiem, gaļu (sorry, we still do that here). Bet man jau sāk šķist, ka nostāvēsies, un būs riktīgi labi.

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:26 pm
[info]blond

nespēju iedomāties nevienu iemeslu, kādēl rīsi būtu jāvāra vīnā. Jeb tev varbūt tie rīsi vārās kopā ar cūku?

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:33 pm
[info]penny_lane

lai būtu smuki sarkanā tonī!

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:34 pm
[info]blond

tad jau vienkāršāk un lētāk bieti piemest

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:46 pm
[info]penny_lane

nu, bet īve pa smalko!

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:48 pm
[info]iive

Īve neredz iemeslu iet uz veikalu, ja dzīvoklī ir trīs vīni, īru viskijs un frnaču brendijs.

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:47 pm
[info]iive

Cūka bija bundžiņā.
Pannā apcepu sīpolus, ķiplokus un cūku.
Lielajā katlā sasautēju tomātus ar garšvielām. Pievienoju pannā sacepto.
Pieliku rīsus.
Kad viss šis, saliks kopā, uzmeta burbuli, pielēju vīnu.

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:49 pm
[info]iive

Kaut kur pa ceļam glāzi ūdens arī.

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:51 pm
[info]blond

Ko nu vairs, bet rīsus tomēr prātīgāk vārīt atsevišķi un sautējumu (kuram vīns vienmēr nāk par labu) atsevišķi. Pašlaik laikam vairs nekādas izejas nav, rīsi neglābjami izmirks un savārīsies putrā. Bet gan jau būs garšīgi tāpat un pirmai reizei labi diezgan:)

Tue, Oct. 11th, 2016, 05:59 pm
[info]iive

Jā, beigās man šis ēdiens ļoti patika.

Novērojumi:

-Tūristiem smieklīgi, bet es totāli neiesaku konservētu gaļu zupai, jo, lai cik smalki būtu gabali, tā nejūtas tīkami, tādi kluči, nevis šķiedras. Vai arī gaļa jāsautē ilgāk par stundu uz uguns, rēķinoties, ka izjuks.

- Tomātu un garšvielu buljons. Sablenderēt kārtīgi, vērts nokāst.

- Vārītas/ konservētas pupinas pievienot pašās beigās.

- Rīsus pievienot vārītus. Bet labāk nūdeles.

Tue, Oct. 11th, 2016, 06:09 pm
[info]blond


Es tomēr ieteiktu rīsus vai nūdeles vispār nepievienot sautējumam, bet, kad ēd, tad uz rīsiem (vai nūdelēm) uzlikt sautējumu. Tad arī gadījumā, ja sautējumu neizēd vienā dienā, rīsi (vai nūdeles) neizmirks. Tādu sautējumu (bez rīsiem vai nūdelēm), ja ir sagatavots vairāk, var pat ielikt saldētavā un kādā bada reozē atkausēt un uzliet uz svaigi izvārītiem rīsiem vai nūdelēm.
Rīsus var vārīt ar dažādām garšvielām vai garšaugiem, bet tas jau ir cits, garāks stāsts.
Tomātu un garšvielu buljons - tomāti pirms tam jāmizo (noblanšē un noņem mizu, tas ir ātri un vienkārši), izgriež cietās serdes, ja tādas ir.
Vispār es ieteiktu sākumā drusku turēties pie receptēm. Internetā var ļoti daudz laba un vienkārša sameklēt.

Tue, Oct. 11th, 2016, 06:16 pm
[info]iive

O, cik forši. Paldies par norādēm!
Mēs 50 % gatavošanu blanšējam un mizojam tomātus, šoreiz es gandrīz aiz spīts lēmu, ka blenderis visu izdarīs. Tā nav. Mizas paliek.