Februāris 5., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:19

(76 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Februāris 2015 - 15:10
(Link)
(Un, papildinot, lai neliktos, ka tas viss ir pa žanriem: Ursula le Gvina, Mārgareta Atvuda (Kura Neraksta SF, Tas Nekas Ka Viss Ko Viņa Raksta Ir SF), Dens Simonss = totāli augstā literatūra, tas nekas, ka labi lasās un ir pārdodami)
From:[info]unpy
Date:5. Februāris 2015 - 15:31
(Link)
Atkal jau, nozares ietvaros, Ursula le Gvina ir stipri vairāk komercliteratūra labā nozīmē par Denu Simonsu(neko nejaucu, tas ir kungs ar ņemtni ap Hiperioniem?), kamēr "augstie plaukti" vairāk sanāk Simonsam tomēr, manuprāt. Par Margaretu Atvudu - var, protams, šo pieskaitīt SF, tad tajā pašā katlā iet arī Vonnegūts un Sorokins, piemēram, bet mēs ne jau par to:)), bet par to, ka labi pārdodas vai nu ļoti kvalitatīvas, vai nu labi izreklamētas preces, vai nu preces ar abām šīm pazīmēm un, ja lubene ir kvalitatīva un labi pārdodas tieši tālab, tad viņas vispārcilvēcīgā vērtība neapšaubāmi ir daudz lielāka par kādu citu darbu, kura māksliniecisko supervērtību un ģenialitāti varbūt vēl kāds bez autora mammas sapratīs tikai pēc pārsimts gadiem.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Februāris 2015 - 15:40
(Link)
a par ko Vonnegūtu ne pie SF? :)
http://www.tor.com/blogs/2013/09/banned-books-week-vonnegut-slaughterhouse-five

bet par to pārdošanos, es nezinu, man šķiet, ka tā tomēr ir kombinācija no ļoti daudziem elementiem, un salikt kvalitāte=pārdošanas dati ir tā baigi brutāli.

(Yeah, es zinu, ka runāju pati sev pretī, bet then again tāpēc jau es ņurdēju par terminu "komerciālā literatūra" kā neadekvātu)
From:[info]unpy
Date:5. Februāris 2015 - 15:57
(Link)
Pārstāvu tos vecūkšņus, kuri SF tomēr(bieži vien nesekmīgi gan) mēģina kaut kā nošķirt no vienkārša F bez jabkāda S, jo tad SF žanrs paliek pārāk izplūdis, tad jau tur pilnībā iederas ne tikai teju vai viss Murakami, bet arī Anna Brigadere :))

Par brutalitāti arī piekrītu, protams, bet tas ir vismaz kaut kāds izmērāms un ticams parametrs, nav jau pilnīgi nevienas citas iespējas kā izmērīt - tās pašas literatūras balvas arī sanāk tāds apšaubāms pasākums kaut kadas kvalitātes mērīšanai tā vienkāršā iemesla pēc, ka katrs vērtētājs var izlasīt tik daudz grāmatu, cik var un ne vairāk, līdz ar to tomēr lielo skaitļu princips vismaz kaut cik strādā.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:5. Februāris 2015 - 18:51
(Link)
Vonnegūts ir sf arī pēc vecūkšņu interpetācijas, tur ir s daļa kā reiz tik, cik vajag, viens ticamības lēciens. Kaķa šūpulis kaut vai.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:5. Februāris 2015 - 16:07
(Link)
pag, Simonss toč ir Tik Kruts? būs jāpabīda uz augšu lasāmajā sarakstā.

(un Atvudai ir daudz ne-SF gabalu + tas raksts, kurā viņa paskaidro, ka neraksta SF bija uzpūsts. pagājušogad izlasīju viņas grāmatu par SF, kur viņa pati bija pielikusi pāris savus gabalus piemēram)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:5. Februāris 2015 - 18:53
(Link)
Simonss ir literatūrzinātnieks. Tas gan Hyperionā, gan Illium spiežas cauri pa visām malām. Viņa zinātnes daļa žanra nosaukumā ir literatūra :)
Turpinājumi gan ir problemātiskāki, jo īpaši Illium gadījumā.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba