Decembris 15., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:18
Spriežot pēc lietojuma, apzīmējums "maigā vara" nozīmē tipa "neko konkrētu nevaru pierādīt, principā jau viss ir okei, bet NEVAR TAČU BŪT KA ES TĀPAT VIEN TOS KRIEVUS IENĪSTU, TAM NOTEIKTI IR IEMESLS!!!"

(17 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]unpy
Date:15. Decembris 2013 - 22:24
(Link)
Kaut kā tā, jā:))
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Decembris 2013 - 22:27
(Link)
- bet paga, es taču viņus neienīstu
- tāpēc jau es saku MAIGĀ VARA!!!
- bet ja nu nemaz nevajag?
- tā jau MAIGĀ VARA saka!
- bet ja nu...
- nu padomā loģiski, taisnība ir vai nu tev, vai man, un, tā kā taisnība ir man, tad MAIGĀ VARA!
[User Picture]
From:[info]tver_mirkljus
Date:16. Decembris 2013 - 08:28
(Link)
For Nye, power is the ability to influence the behavior of others to get the outcomes you want. There are several ways one can achieve this: you can coerce them with threats; you can induce them with payments; or you can attract and co-opt them to want what you want. This soft power – getting others to want the outcomes you want – co-opts people rather than coerces them.[5] It can be contrasted with 'hard power', which is the use of coercion and payment.


http://en.wikipedia.org/wiki/Soft_power
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Decembris 2013 - 14:02
(Link)
nu tas izklausās diezgan kruta un mīlīgi, nekas tāds, par ko būtu drausmīgi jāšūmējas. vienīgais, ko varētu darīt, ir vairot LV maigo varu, kas nepavisam nav nereāli.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:16. Decembris 2013 - 10:24
(Link)
Man gan vairāk radies iespaids, ka dažiem "maigās varas" izpausme šķiet tas, ka Latvijā vispār tiek pārraidīti TV/radio programmas krievu valodā, nemaz jau nerunājot par to, ka tur var tikt pausts latviešiem nepatīkams viedoklis.
From:[info]decembris
Date:16. Decembris 2013 - 10:58
(Link)
mhm, un ukraiņi arī laukumos tāpat vien sanākuši. a tā viņiem tur lētāka gāze būtu, viss būtu, bet lohi aiz neko darīt krievus ienīst :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Decembris 2013 - 11:12
(Link)
Kamdēļ arī "pēc lietojuma", t.i., es to esmu redzējusi n-tās reizes kā sloganu, kāpēc jāsit-jāaizliedz-jāierobežo-jāpiespiež, bet ne reizes kā "lūk, šādi izpaužas maigā vara, un tas ir slikti, jo...".

Es saprotu, ka jums, kas interesējas par politiku, viss ir saprotams, bet līdz cilvēkam, kas par to interesējas manā līmenī, nonāk tik tupa retorika, ka pat negribas tai klāt ķerties. "ABET UKRAIŅI!!!", starp citu, arī ietilpst šajā kategorijā.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:16. Decembris 2013 - 12:42
(Link)
Nu, es nezinu, kas šinī gadījumā varētu būt pierādījums. Krievijas ārpolitikas izpausmes, iekšpolitikas izpausmes, militārie manevri, vai tikai Molotova Ribentropa pakts skaitās?

Es gan nezinu, kurš ģēnijs ir izdomājis terminu "maigā vara", bet caurmērā izšķiršanās ir jau par to, kā maigumi mums te vairāk patīk. ES jau arī kaut kādā ziņā ir "maigā vara", tikai ar krietni vien lielāku devu leģitimitātes. Jo vismaz vēstures grāmatās, domājams, rakstīs, ka latvieši ir izvēlējušies, un nobalsojušu par iestāšanos šinī kopienā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Decembris 2013 - 12:55
(Link)
Nu, ja ar "maigo varu" tiek saprasts "jebkura valsts, kurai ir kaut kādas attiecības ar Latviju, to vairāk vai mazāk ietekmē", taaaad es vispār nesaprotu, kāpēc tas tiek piesaukts kā kaut kāds īvils; pa lielam ir vai nu maigā vara ar ekonomisku/diplomātisku/finansiālu ietekmi, vai arī pa galvu ar armiju un embargo - vai vismaz attiecīgajiem draudiem. Situāciju, kurā Krievijai nav nekādas varas pār Latviju, es nevaru iedomāties (ibo arī visu attiecību apturēšana būtu varas izpausme, un ne jau no mazākajām).

/uztveriet mani kā tupās tautas pārstāvi, hehe.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:16. Decembris 2013 - 13:09
(Link)
Jā, nu šinī ziņā man ar nav skaidrs, ar ko Dāņu "uzņēmējs", kas iepērk zemes Latvijā, lai iegūtu tiešmaksājumus, un tādējādi uzpūš lauksaimniecības zemes cenas, būtu labāks par krievu uzņēmēju, kurš nopircis pāris piena pārstrādes uzņēmējus, lai pārdotu produkciju neizmērojamajā Krievijas tirgū?

Cits stāsts ir par Krievijas oficiālo varu, kas leksikā reizēm neatpaliek no maskačkas urlāniem.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Decembris 2013 - 13:15
(Link)
Nu vot nu tas mani arī mulsina tajā maigās varas tēlā, tāds uķipuķins uzburas, galīgi ne kā bildītēs :)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:16. Decembris 2013 - 13:08
(Link)
Hmm.. man likās, ka maigā vara ir visādi fondi un institūti, kas nodarbojas ar latvijas mmanipulēšanu. Visādi infomatīvie gļuki, ģeņ sv abodi, fašisti antifašisti, biedrības frontes, u.t.t.
Ar krieviem tas tik vien saistīts, ka tie ar ir auditorija. Iespējams galvenā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Decembris 2013 - 13:14
(Link)
Vot man kādreiz tā arī likās, bet tad jau pret to būtu stulbi cīnīties ar metodi "davaj ar krieviem runājam tikai latviski, viņi neko nesapratīs un uzreiz secinās, ka Latvijā pret viņiem patiesībā labi izturas, ne jau tā, kā viņu propagandā rakstīts". T.i., ir ļoti patīkami runāt tikai latviski, bet tas taču nekādā veidā neveicina krievu lojalitāti valstij.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:16. Decembris 2013 - 13:59
(Link)
Haha, nu teju visi krievi, kas atbrauc uz Latviju iegūst nelielu kultūršoku par to, cik labi pret viņiem izturas :)

Bet tā propoganda, kas notiek Krievijā, tā jau arī ir daļa no tā paša. КАроче, блять, visapkārt naidnieki!! :D

Es par to daudz neiespringstu, bet ignorēt arī nevaru. Jūt, ka masāža no Krievijas puses pēdējos gadus pieaug. Asociēt to ar krieviem kā tādiem vai krievu valodu protams arī ir primitīvi.
[User Picture]
From:[info]tomazz
Date:18. Decembris 2013 - 07:55
(Link)
Paldies, šis bija ļoti smieklīgi.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:19. Decembris 2013 - 10:33
(Link)
Negribetu pieversties krievu temai, bet "soft regulations" un attiecigi power ir tada lietina.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Decembris 2013 - 10:52
(Link)
nujanu, arī "optimizing clickthrough rates via integrated consumer experience" un līdzīgas frāzes nozīmē reālas parādības :) hence "pēc lietojuma"
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba