Augusts 16., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:56 - e-pastu etiķete
Hmmm
Sazinos te ar cilvēkiem (neliels uzņēmums), kam piemīt paradums likt cc visus savus kolēģus (nu labi, kolēģu nav daudz, bet tomēr). Šito dara visi uzņēmumā strādājošie (t.i. 2 no 3), kas man ir sūtījuši e-pastus.

Es parasti atbildu vienpersoniski tam, kas man ir sūtījis, nevis reply all.

Varbūt etiķete prasa tieši pretēji - atbildēt ar "reply all"?

(10 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]black_data
Date:16. Augusts 2011 - 10:30
(Link)
Neko nezinu par etiķeti, bet mūsu kolhozā, ja vajag panākt rīcību, muļķīgākais ko izdarīt, ir rakstīt e-pastu vairāk kā vienam adresātam.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:16. Augusts 2011 - 10:56
(Link)
Es teiktu drīzāk atbildēt ar "reply to all", jo ir gadījumi, kad cc ieliktās personas vēlas tikt informētas par saraksti kaut arī pašas neiesaistās.

Piemēram, jaunākam kolēģim uzticu rakstīt e-pastu klientam pašam, bet lūdzu, lai mani liek cc. Un tad ir čakars, ja klients atbild tikai ar reply, tad es neredzu, ka atbilde ir bijusi, kāda tā ir, vai ir kas tālāk jādara.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Augusts 2011 - 10:58
(Link)
hm. Tas ir valīds points, jā.
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:16. Augusts 2011 - 13:24
(Link)
es tādus meilus saņemu tikai no biedrības, kur starp tekstu, kas attiecas uz visiem biedriem mēdz būt teksts, kas attiecas tikai uz vienu no biedriem (vienkārši ir ērtāk izsūtīt vienu meilu visiem, nekā padsmit cilvēkiem individuālu). ja jautājums ir tāds, kas attiecas tikai uz mani, tad es atbildu tikai ar reply, ja jautājums ir saistīts ar vairākiem cilvēkiem vai biedrības organizatoriskajiem jautājumem, tad ar r-all. es vados no e-vēstules satura izvēloties, kādā veidā atbildēšu.
From:[info]spicausis
Date:16. Augusts 2011 - 14:06
(Link)
Depends. Es vispārīgā gadījumā neccoju nepazīstamiem cilvēkiem, un arī pazīstamiem — bet kuru loma un noderība attiecīgajā jautājumā man ir apšaubāma.

T.i. man sūta Pēteris un vēstulē ir cc viņa priekšniekam, es cc atstāšu; ja cc būs kaut kāda mistiska Anna, viņa lidos ārā: mana etiķete sagaida, lai iekļaujot nepazīstamus cilvēkus sarakstē, tie tiktu iepazīstināti, "lūdzu sūti vēstules kopiju arī Annai, viņai tas ir svarīgi" ir pietiekoši.
From:[info]dzeina
Date:16. Augusts 2011 - 14:12
(Link)
ja es saņu meilu, kas bez manis adresēts visādiem cilvēkim un ir nevis bezpersoniska preses relīze, bet gan ar info, kas būtiska visiem adresātiem, es atbildēšu visiem.

(tas būtu jancīgi, sākt atbildēt uz relīžsūtītāju meiliem ar reply to all, cits jautājums, kāpēc viņi ir tik stulbi un adresātus neliek bcc)
[User Picture]
From:[info]implozija
Date:16. Augusts 2011 - 15:29
(Link)
hehe, iedomājos, kā tas būtu, ja panestos tāda mode, kad uz relīzēm atbild ar reply to all, un tiešām sasmējos.
From:[info]dzeina
Date:16. Augusts 2011 - 15:29
(Link)
vajadzētu flašmobu uztaisīt
[User Picture]
From:[info]implozija
Date:16. Augusts 2011 - 15:36
(Link)
aha, "o, jauns e-pasts! let's see!... daaamn! ATKAL CC!"
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:16. Augusts 2011 - 19:06
(Link)
Tam, kurš citus iekļāva cc, arī ir pienākums izsšķirot kuriem no tiem tas bija svarīgi, kuram ne. Izņemot pārējos iekopētus Tu demonstrē, ka labāk par adresātu zini, kam šī informācija pienākas, kam nepienākas - kas būs etiķetes pārkāpums.
Katrs no sarakstes dalībniekiem atbild par savas puses cilvēkiem.



Problēmu 'labākais, kā nodrošināt, ka nekas netiek izdarīts, ir prasīt atbildi no visiem' risina ar citu metodi. Epasta saturu jāsacer tā, lai no tā būtu skaidri saprotams no kā (indivīda, nevis kompānijas) tiek sagaidīta tieši kāda rīcība.

Ja epasts ir garāks un tā rezultātā tiek sagaidīta būtiska, steidzama darbība, tad beigās vēlreiz iekļauj teikumu ar uzrunu, un īsu kopsavilkumu par darbību, ko sagaidi no uzrunātās personas. Protams, metode, kuru vajag lietot ar mēru - tāpat kā katram mailam nevajag spraust galā izsaukuma zīmi.

Šaubo gadījumā ar kompnāiju, kas tā rīkojas regulāri, var arī vienkārši aprunāties un apvaicāties, kā viņi vēlētos, kādam adresātu sarakstam veltīt sacerējumus.
honeybee - e-pastu etiķete

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba