Septembris 24., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:35
ai, katru reizi, kad lasu Krivades slejas, sanāk klusītēm nolamāties un nomurmināt k-ko par to, nafig tik daudz jārunā par to, ko tu nesaproti; vai arī, maigāk izsakoties - kāda velna pēc no saprāta pozīcijām jārunā par to, ko tu nesaproti citādi kā tikai ar aizprātu, kāda velna pēc jāizliekas, ka tu esi izpratis kaut ko, ko pat neesi mēģinājis nopietni analizēt? un tad vēl tā frāze par to, ka gan dzeja, gan reklāma besī. nu nav ne vienam, ne otram pielikta birka "besī" vai "padara labāku" vai "paverdzina" vai jebkas cits. tas ir tikai tas, ko tu izdari. tava atbildība. ne vairāk, ne mazāk. nav taču ne defaultās dzejas, ne defaultās reklāmas. ir tikai dzeja un reklāma - tāda, kāda ir. kādu tu to radi.

(22 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]drudzis
Date:24. Septembris 2005 - 20:56
(Link)
krivade ir krivade un melgalve ir melgalve
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2005 - 21:13
(Link)
nuja, nuja, vai tad es saku, ka tā nav
lai arī tas, ka viena sleja var manī izraisīt klusu lamāšanos, nozīmē, ka mums ir ļoti daudz kopīga, vieni un tie paši jautājumi, tikai citas atbildes vai kaut kā tā
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:24. Septembris 2005 - 21:06
(Link)
cilveeks pats sevi besii. tas arii viss.
[User Picture]
From:[info]melora
Date:24. Septembris 2005 - 21:53
(Link)
Un es tieši domāju par tevi, lasot to sleju :) Turklāt man patika tā kodīgā frāze par dzejnieku iemīļoto nodarbošanos - dzeršanu un depresiju. Par literātiem sabiedrībā izveidojas tik jauks un pozitīvs priekšstats :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2005 - 22:41
(Link)
Nujā, nujā.
Par dzeršanu nezinu, par depresiju neesmu tiesīga spriest, bet, protams, robežstāvokļi dzejniekiem ir raksturīgi un nepieciešami. Tas, ka tie tiek izmantoti PR veidošanai, jau ir sliktāk.
From:[info]alicvein
Date:24. Septembris 2005 - 23:11

offtopiks...pilniigs

(Link)
sveika, vai riitvakar tev ir kaada stunda briiva ;)?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Septembris 2005 - 23:15

Re: offtopiks...pilniigs

(Link)
jū, noteikti. ideāli būtu, ja tu atmauktu šurp, jāpiespiež Tomu k-ko uzspēlēt :D
bet ja ne - varu arī aizbraukt līdz centram...

mobzis noviebies, sūti @ vai zvani uz mājām
From:[info]alicvein
Date:24. Septembris 2005 - 23:40

Re: offtopiks...pilniigs

(Link)
sorry, laikam tomeer paarsteidzos, riit nesanaaks, bet iespeejams pariit pusdienas laikaa, ja Tu tiksi :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Septembris 2005 - 12:36

Re: offtopiks...pilniigs

(Link)
gan jau tikšu. dod ziņu :)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:25. Septembris 2005 - 00:39
(Link)
besii - tas tachu bija citaats!
un kaapeec gan Tu domaa, Krivade neanalizee - tikai no citaam poziicijaam, cita skatu punkta un ar pavisam citaadu pasaules uztveri?
un veel tachu tur bija krietna deva melnas ironijas, nu - feljetons, tipa
tieshaam, meitenes - kljuustiet elstiigaakas:)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:25. Septembris 2005 - 03:53
(Link)
par ko tās jaunietes iespringst?! :-) nu tak neparko!!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Septembris 2005 - 12:55
(Link)
ā, ok, ja es citēju kāda cita domu, tad tā kļūst mazāk muļķīga & tās iederīgums kontekstā - neapšaubāms?
vnk tas, ko viņa raksta, ir gaužām standartīgas domas depresīvam, dzerošam (vai dzert gribošam) dzejniekam-reklāmistam, būtu tak kruta, ja cilvēks ietu tālāk par tik primitīvām reakcijām - un ironija nav "tālāk", ironija ir "tas pats, tikai izliekoties, ka krutāk".
From:(Anonymous)
Date:26. Septembris 2005 - 18:41
(Link)
standartīgas - nu tad uzraksti tā. tu pati esi pārracionāla un garlaicīga savā prātuļošanā, tādēļ nevari iedomāties, ka cilvēks no racionālā izvairas apzināti, kā mēdoties.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Septembris 2005 - 21:03
(Link)
been there, done that. pie tam nemaz ne tik senaa pagaatnee. paldies par atsauksmi, anoniimais draudzinj.

probleema pati standartaa tiek uztverta emocionaali, nevis racionaali (to pieraada vinjas citeetie ljaudis, kuru reakcija ir tiiri emocionaala). tas noziimee, ka speeciigs, neparasts & rakstiishanas veerts risinaajums buutu racionaals. taapat kaa ir kruta racionaalai probleemai piedaavaat emocionaalu griezumu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Septembris 2005 - 21:11
(Link)
aa, sorry, ar taadu ip jau var arii anoniimi rakstiit ;)
From:[info]teeja
Date:25. Septembris 2005 - 02:58
(Link)
krivade tikai pajokoja
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Septembris 2005 - 14:16
(Link)
galnais - neņem pie sirds, labi? t.i., neuztver personiski... jo personiski tu man patīc, man tikai raksti besī, un droši vien es tiem nepiesietos, ja tu man nepatiktu.

nē, netaisnojos, tikai precizēju nostādni :)
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:26. Septembris 2005 - 13:48
(Link)
Raksts lielākoties ir rakstīts no "vidējā statistiskā" jaunieša skatu punkta, no standartīgākā aizsprieduma nēsātāja, nevis no dzejnieka vai reklāmista puses. No šīs puses raugoties ir skaidrs, ka reklāma defaultā besī, jo, lai cik stilīga tā reklāma būtu, nevienam nepatīk, ka mīļākais seriāls interesantākajā brīdī tiek pārrauts, lai ieturētu reklāmas pauzi. Reklāma ir uzbāzīga kā muša, un pofig, cik skaistas tai mušai acis, uzbāzība paliek uzbāzība.
Arī dzeja defaultā besī - skolā liek mācīties no galvas Raini - itkā nebūtu labākas lietas ar ko nodarboties. Un ja vēl varētu saprast, par ko tie dzejnieki tur gruzās, bet šie jau raksta tik kriptiski, ka nevar nekādā jēgā iebraukt. Tip' izlasi dzejoli, un pēc tam funktierē: "a par ko man šeit būtu jāpriecājas?"

"ir tikai dzeja un reklāma - tāda, kāda ir. kādu tu to radi."
Jā. Tad ja tu to dzeju ieliec skapī un reklāmu aproc parkā zem soliņa. Bet, ja reklāmu vai dzeju redz cilvēki, tad tā ir tāda, kādu cilvēki to redz, nevis tāda, kāda tā ir. Ja cilvēki ir redzējuši daudz sliktas reklāmas un daudz sliktas dzejas, tad gribot negribot izdara vispārinājumus, ka visa dzeja un visas reklāmas besī ārā. Un tas, ka ir arī daži izņēmumi, nebūt netraucē radīt drošus aizspriedumus, kas nostrādā gandrīz vienmēr.

Varbūt tev šķiet, ka tā ir slikto dzejnieku vai reklāmistu problēma, bet īstenībā tā ir sabiedrības problēma, kam visi šie ražojumi ir jāsagremo. Ja no sūdīgas dzejas vēl var diezgan viegli izvairīties, tad no draņķīgas reklāmas atbrīvoties ir daudz grūtāk - reklāma ir visur.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Septembris 2005 - 14:14
(Link)
gan reklāma, gan dzeja ietver sevī mērķauditoriju. Slikta ir tā dzeja un tā reklāma, kas (neatkarīgi no tās īpašībām) tiek pasniegta neatbilstošai mērķauditorijai. T.i. - labs bērnu dzejolis ir tas, kas patīk bērniem. Laba pusaudžu reklāma ir tā, kas patīk pusaudžiem. Etc.

Nujā, un Kalvītim jau arī ir taisnība, kad viņš saka, ka sabiedrības nabadzības cēlonis ir domāšanas nabadzība. Tikai nez kāpēc tas, ka to saka Kalvītis, ir stipri kaitinoši. (Ja to teiktu, teiksim, Krivade vai Melgalve, tad tas būtu ļoti prātīgs un sakarīgs teksts.) Got the point?
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:26. Septembris 2005 - 14:26
(Link)
Mhmm.

Nope, punktu nedabūju - droši vien tāpēc, ka neesmu personīgi pazīstams ne ar Kalvīti, ne ar Krivaldi, un nevaru saprast kāpēc kādam tekstam no viena cilvēka mutes būtu jāskan savādāk, nekā no cita cilvēka mutes. Varu pieņemt, ka to iespaido personīgā attieksme pret konkrētu cilvēku vai kaut kādi priekšspriedumi par to, kā katram konkrētajam cilvēkam būtu jāizturas un jārīkojas, no sērijas: "es no tevis biju gaidījis vairāk", bet konkrētajā gadījumā man nav nekāda priekšstata par šiem cilvēkiem, tādēļ neredzu atšķirību.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Septembris 2005 - 08:26
(Link)
Idiotisks piemērs:
Ja parastais cilvēks saka: "Diena ir draņķīga avīze, nafig kāds to lasa?", tas ir ok - viņa viedoklis.
Ja to saka NRA galvenais redaktors - nekorekts uzbrauciens no konkurenta puses.
Ja to saka pašas Dienas galvenais redaktors, tad pirmā reakcija ir - wtf, stulbeni, pats taču to avīzi izdod! Un, ja tekstā netiek atrasts vai nu risinājums šai problēmai, vai skaidrs pierādījums, ka redaktors tā nav domājis, vai arī skaidrs pamatojums, kāpēc Dienai būtu jābūt draņķīgai, tad negatīva reakcija garantēta.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:27. Septembris 2005 - 14:58
(Link)
Citiem vārdiem sakot, konkrētajam cilvēkam konkrētajos apstākļos šim jautājumam bija jābūt pietiekami svarīgam, lai to paanalizētu dziļāk. Sāku saprast tavu domu gājienu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba