Novembris 26., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:46
Vakar pa ausu galam dzirdēju kruto diskusiju par homoseksualitāti, invaliditāti un dabiskumu. Ar piezīmi, ka invaliditāte (t.i., kroplība) nav dabiska, jo kroplis nevarētu izdzīvot bez sabiedrības atbalsta. Argumentam, ka homoseksualitāte ir dabiska, jo homoseksuālis varētu izdzīvot, es gluži nepiekrītu, jo homoseksuālisms izslēdz (precīzāk, stipri samazina) iespēju vairoties, t.i., turpināt savu genotipu. Paliksim pie tēzes, ka "daba neatbalsta homoseksualitāti un kroplību".
Iebilde pirmā un būtiskākā: ir ļoti maz cilvēku, kas patiešām varētu izdzīvot dabiskā vidē. Vismaz lielākā daļa garīgā darba strādnieku pilnīgi noteikti nevarētu. Izdzīvotu (varbūt) tie, kas prot strādāt fizisku darbu un izdzīvot ekstrēmos apstākļos.
Tajā pašā laikā mūsdienu sabiedrībā pamatā vislabāk atalgots ir intelektuāls darbs, un fiziskā darba strādnieki lielākoties dzīvo salīdzinoši sliktākos apstākļos; arī tie, kas strādā fizisku darbu, tiek atalgoti augstāk, ja ir specializējušies noteiktā jomā, kas attiecīgi samazina viņu iespēju izdzīvot "dabiskos" apstākļos. Mūsdienu sabiedrībā pastāv arī lielāks vai mazāks atbalsts invalīdiem; pazīstu cilvēku, kas ir tīši pārspīlējis savu slimību, lai dabūtu 2. invaliditātes grupu, lai arī reāli droši vien vairāk par 3. viņam nepienākas. Un homoseksualitāte arī sabiedrības acīs tiek novērtēta pietiekami pozitīvi.
Sabiedrība vispār ir kropla un nedabiska. Mēs esam vēža šūnas: mēs izdzīvojam, mēs attīstāmies uz veselo šūnu rēķina, mēs eksistējam, lai beigu galā novestu dabu līdz pilnīgam sabrukumam. Kāds labums dabai no cilvēka? Kāda ir mana šodienas bilance? Mīnusā: iegādājos veselu sēriju lietu, kas ražotas, iznīcinot dabu, un izmestas turpinās dabas postīšanu; esmu paēdusi (gan ne īpaši daudz), esmu izmetusi vismaz 5 cigarešu nodeguļus. Pagalmā, jo balkons ir aizsnidzis un negribējās iet līdz pelnutraukam. Plusā: hmmm. 3 reizes, kad aizgāju nokārtot dabiskās vajadzības, skaitās?
Šodien es visnotaļ atbalstu eitanāziju. Ne cilvēkiem, jo visus tāpat neiznīcināsi. Nē, zemeslodei. Ja man tagad piedāvātu iespēju iznīcināt zemeslodi, es piekristu. Kamēr man šo iespēju nepiedāvā - piedrāzt dabas saudzēšanu. Lai tas nabaga nedziedināmas slimības novārdzinātais organisms ātrāk iegūst mieru. Augļosimies, vairosimies un piepildīsim šo zemi ar vēža šūnām, lai tā beidzot aiziet bojā, un aizejam bojā arī mēs.
Jo man sāp. Ne par cilvēkiem, bet par visu, kas ir dzīvs.

(18 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 14:59
(Link)
ah, es esmu neizgulējusies un īgna, smadzenes nestrādā. bet man liekas, ka šī apšķērētā argumentācija vien ir pietiekama :) neriskēju gaidīt kādu brīdi, kad smadzenes strādās labāk, jo tām piemīt tieksme izdomāt kādus sirsnīgus cilvēkmīlošus (pseido)argumentus.
mh, ticu, ka esi apburoša :) labi, ka neredzu tevi šobrīd, citādi viss mans sūri grūti iegūtais mizantropisms pašķīstu nafig ;)
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 15:02
(Link)
es ticu :)) arii man nau bijis atpuutas, bet nu tomēr - tas tā ir ar to savākšanos - go.do.go. kaut kā tā :) turies :) un ar atgriešanos+ko vakarā/?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 15:06
(Link)
mani sen neredzēts (precīzāk, 1 reizi redzēts) & ļoti simpātisks cilvēks aicina uz Imanta Dakša konci Mākslas darbinieku namā, bet nezinu, vai iešu. Pēdējā laikā pārāk daudz alkohola, cilvēku un bezjēdzības.

wtf is Imants Daksis anyway?
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:26. Novembris 2004 - 15:09
(Link)
Iistenais Latvieshu Avangarda Maakslinieks.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 15:12
(Link)
mh. es gribēju jautāt - ir vērts vai nav?
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:26. Novembris 2004 - 15:13
(Link)
Es nekad no viņa neko vienādu neesmu manījis, tā ka nezinu. Nu pavēdināsies vismaz. :)
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 15:09
(Link)
;)) velns viņ uzin :) tik skaties, lai neizved tevi uz kaadu trako folk vaajpraatu :) citaadi vairs ar tevi nerunaashu. a es jau kopsh aizvakardienas neesmu nevienu alkoholu dzeerusi :)) hehe - tik ilgi turos :P
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:26. Novembris 2004 - 15:11
(Link)
From:[info]dark_entrant
Date:26. Novembris 2004 - 14:55
(Link)
nu nu. lauva arī viens pats nevarētu izdzīvot, arī skudra. cilvēks vienkārši ir bara dzīvnieks. piemēram pilsēta ir pilnībā dabiska cilvēka vide, un tas, ka viņš viens pats nevarētu izdzīvot nenorāda uz cilvēka kā indivīda vājumu. vienkārši mūsu organizētība un dzīvotmāksla pieprasa, lai bars nepabalstītu tādu, kurš nevar un arī nekad nevarēs pabalstīt baru. un nevajag visus cilvēku izgudrojumus nosaukt par nedabīgiem, jo cilvēks ir dabas sastāvdaļa, tātad viss ko dara cilvēks ir dabisks. un dabai nekaitē tikai cilvēki. ir daudzi dzīvnieki, kuri lai izdzīvotu nodara lielus postījumus ekosistēmai, cilvēks vienkārši dēļ savas gudrības postījumus nodara lielākus.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 15:03
(Link)
nu, vēža šūnas jau arī var saukt par dabiskām. atšķirība ir tikai tur, ka normālas, veselīgas šūnas vienlaikus ņem un dod (jā, nespēj izdzīvot vienas pašas, bet nedzīvo uz citu šūnu rēķina), kamēr cilvēks ņem neproporcionāli vairāk, dodot pašu minimālāko, faktiski - neko. uz vispārējās cilvēces kroplības fona +/- viena kāja vai +/- psihiskās novirzes ir smieklīgas un nebūtiskas.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:26. Novembris 2004 - 15:05
(Link)
arī lauvam gribās seksa
[User Picture]
From:[info]kaitnieks
Date:26. Novembris 2004 - 17:15
(Link)
bet ne ar skudru
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 15:09
(Link)
nujā, bet pilnīgi piekrītu: atšaut visus kropļus, atšaut visus, kas kavē cilvēces attīstību (=pašdestrukciju), jo lēnākā tempā mēs attīstīsimies, jo ilgāka būs zemes agonija.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:26. Novembris 2004 - 15:16
(Link)
Ek, atkaliņ Tu tik patētiski :))
Kādu mazu katastrofiņu gan derētu, bet gana iespaidīgu, lai liktu nodrebēt, jo bailes, ka pamatinstinkts, varetu iegrozīt saprašanu, ja ne saprātu. Un jo ātrāk, jo labāk, jo diemžēl vēlāk var iznakt tikai eitanāzija. Visādas vides aizsardzibas kopas un organizacijas veic lāča pakalpojumu, mēģinot noturēt daudz maz līdzsvaru starp antropogēno šmuci un dabisko vidi, tādejādi šmucīgajam radienam veidojas iluzors priekštats par savu visvarenību un nesodītību.
Bet par citādajiem un viņu apšaušanu. Ir jau mēģināts. Tikai iznīcinot plānpratiņus un homīšus, pēkšņi par citādajiem kļuva citi, līdz tam it ka "veselie" individi. Izrādās, citado ļautiņu populācijā ir noteikts procents un šamos iznidējot, nenoskaidrots dabas mehānisms kompense zudejumus. Ko mēs varam secinat? "Par Tavu "normālību" kāds ir samaksājis!"
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 15:29
(Link)
ph. varētu padomāt, ka līdz šim nav bijis pietiekami daudz katastrofu, neko tas nav iegrozījis pareizāk.
nubet par to jau ir runa, ka jāapšauj visus, kas kaut cik kaut ko bremzē, un, ja beigās paliks pāri saujiņa dzīvo - jo labāk. varbūt pa vidam kāds būs izdomājis apšaut, piemēram, visas sievietes, un civilizācijas problēma būtu atrisināta :)

btw, es pieļauju, ka tiktu nošauta otrajā vai trešajā apšaušanas kārtā, un kādi 3 no maniem draugiem tiktu iekļauti pirmajā. parasti es neesmu tik saprātīga kā šodien un jūsmoju par nenormālajiem daudz vairāk kā par "normālajiem" ;)
[User Picture]
From:[info]zum
Date:26. Novembris 2004 - 16:05
(Link)
Homofobija un naids pret invalīdiem( vot, nezinu, kā to zinātniski sauc) arī ir nepārprotama plānprātības pazīme - nošaut tādus :DDD
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Novembris 2004 - 16:07
(Link)
mhm :)
From:[info]alicvein
Date:26. Novembris 2004 - 17:59
(Link)
offt: ko vakarā? uz konci? nu nē...
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba