Novembris 24., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:50
Jūs kādreiz domājat par to, kāds cilvēks būtu, ja nekad nebūtu iepazinuši kādu citu cilvēku?

Jūs varat to tā pa īstam iedomāties?

Vai jums šķiet, ka cilvēku iespaids jūsu dzīvē ir/var būt unikāls, vai arī jūs drīzāk nodomājat "meh, gan jau turpat vien es nonāktu, tikai ar vairāku gadu atstarpīti"?

Vai jūs, par šo domājot, iedomājāties vispirms kādu, kas jūs ir drīzāk aizlauzis, vai kādu, kas drīzāk ir nācis par labu?

Vai jūsu atbilde mainās, ja tagad jūs iedomājaties kādu ar pretēju ietekmi?

//

Vai var būt tādas attiecības, kas ir nevis abpusēji postošas vai abpusēji labvēlīgas, bet tādas, kas vienu saposta un otram patiesi nāk par labu?

(7 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:24. Novembris 2022 - 12:16
(Link)
man šķiet, ka tā aizlaušana jau arī agri vai vēlu var nākt par labu, ja izdodas izkāpt no upura pozīcijas un saprast, kāpēc šis konkrētais cilvēks ir spējis uz mani atstāt tik lielu iespaidu - ārējie apstākļi (tostarp cilvēki) spēj trigerot tikai to, kas jau tāpat ir bijis manī pašā vai ko man pašai pusapzināti ir gribējies. Sevišķi gadījumos, kad tie aizlūzumu scenāriji atkārtojas un iet uz riņķi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Novembris 2022 - 14:06
(Link)
nu bet ir atšķirība starp "šis cilvēks man nodarīja gauži un es pieliku milzu darbu, lai salabotos un varbūt pat labāka" (lai gan tagad man nedaudz ir šaubas par to, ka tāda salabošanās-bez-traumām vispār iespējama) un "šis cilvēks ienāca manā dzīvē un tā kļuva labāka no tā, ka šis cilvēks eksistē"
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:24. Novembris 2022 - 12:23
(Link)
/Vai var būt tādas attiecības, kas ir nevis abpusēji postošas vai abpusēji labvēlīgas, bet tādas, kas vienu saposta un otram patiesi nāk par labu?/

Vispār laikam nē. Jo prioni.
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:24. Novembris 2022 - 13:06
(Link)
nu uz to pēdējo jautājumu ir grūti atbildēt, jo tur prasās kaut kādu zinātnieku, kas stāv virs mūsu skudru pūžņa, novēro un pieraksta objektīvos faktus. bet manuprāt - pastāvēt var. ne uz forever, bet uz kādu laiku tiešām var.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:24. Novembris 2022 - 13:39
(Link)
Meh, ir problemātiski definēt labu un ļaunu tikko mēs izejam ārpus diezgan acīmredzamiem keisiem. Turklāt vēl, mūsu izpratne un novērtējums mainās gadu gaitā.

Līdz ar to, jā, es teiktu, ka cilvēki viens otru iespaido unikāli, bet kaut kādu vērtībnovērtējumu (ārpus jau pieminētajiem acīmredzamajiem) ir grūti dot absolūtu un nemainīgu. Un tas neskatoties uz to, ka cilvēki viens otru meklē un atrod diezgan specifiskus, atbilstoši savai tābrīža personībai.

Attiecībā uz pēdējo, arī jā. Jo teorētiski mēs varam iedomāties situāciju, kurā viens tiek salauzts un nevar ar to tikt galā atlikušo dzīvi, kamēr otrs, salauzis pirmo, nonāk kaut kādā situācijā, kurā attiecību rezultātā vai nu viņam vai viņš pats kļūst labāk(s).

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Novembris 2022 - 15:29
(Link)
būtu diezgan idiotiski cilvēkam, kurš ir īslaicīgs un gaistošs, gribēt kaut ko absolūtu un nemainīgu, no kurienes vispār šis pieņēmums?
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:24. Novembris 2022 - 16:10
(Link)
Tāpēc, ka jautājums nenorādīja nekādus references periodus, un par citu cilvēku idiotiskumu es neņemos spriest avansā. 🤷
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba