Maijs 15., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:11
aukstums. iekšēji un ārēji.
interesanti, vai tuvas attiecības uzlabotu tas, ka cilvēki, pirms teikt es tevi mīlu, pacenstos viens otram formulēt, ko šie vārdi nozīmē?
varbūt pietiktu ar šo vārdu nozīmes formulēšanu pašiem sev?
Vai mīlestība ir iekšēja vai ārēja?
Vai ir iespējams mīlēt un nekādi to neizrādīt, gluži otrādi - izturēties tik neiejūtīgi, it kā vispār nekādu jūtu nebūtu?
No otras puses - kurš no mums var godīgi teikt, ka nekad nav izturējies kā pēdējais kretīns pret cilvēku, kuru mīl? Es, piemēram, nevaru.
Vai, teiksim, vecāku mīlestība. Es esmu un biju mīlēts bērns un gandrīz vienmēr tā arī jutos, bet, ja man vajadzētu nosaukt "vecāku mīlestības" piemērus, es runātu par to, kā tētis mani gribēja piespiest kļūt par matemātiķi, kā mamma mani sodīja par kautrību un spītību.
Bet, ja mīlestība ir iekšēja lieta, kas ir tikai cilvēka paša darīšana un tai nav ciešas un obligātas saistības ar labu izturēšanos pret mīļoto cilvēku, tad kāda fakin jēga kaut ko par šīm jūtām teikt?

// par spīti [info]skukas aizdomām, nebūt nav tā, ka es akurāt visu formulētu, īpaši jau mīlestībā. :) patiesībā es viskauko formulēju gandrīz tikai šeit.
bet vispār no visiem jūsu komentāriem mani visvairāk pārliecināja [info]watt replika. lai arī - seko jautājums, vai komunicējoties neverbāli, ir mazāk pārpratumu kā verbālā komunikācijā?

(11 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]elina
Date:15. Maijs 2003 - 09:52
(Link)
..vispaar jau miilestiiba ir gan ieksheeja gan aareeja.....jautaajums vareetu buuta taads - kaadaa veidaa vinja izpauzjaas vairaak...?
From:[info]piektais
Date:15. Maijs 2003 - 10:34
(Link)
Hihi, lauliibas liigums jau ir, kaarta miilestiibas liigumam.
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:15. Maijs 2003 - 10:45
(Link)
Tu jau tā par daudz formulē. Mēģini atmest šo netikumu. Vismaz mīlestībā. (Jeb tikumu. Pēc diskusijas par šo vārdu ar mayu es vairs īsti nezinu, kā būtu pareizi teikt.)
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:15. Maijs 2003 - 10:54
(Link)
[Error: Irreparable invalid markup ('<a [...] <a>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

<a href="http://journal.bad.lv/talkread.bml?journal=trz&itemid=21323&thread=129355#t129355"<a>arii</a> tu

dazhkart man gribas teikt, ka es tev neticu
tev tieshaam to vajag zinaat?

un jautaajums par to, vai miilestiibai ir sakars ar iztureehsanos, un, ja nav, tad kaapeec vispaar teikt.. jau ir jautajums par to, vai vispaar ir veerts kaut ko teikt. kaut kaa saskarties. sevi staastiit.

citaadi sanaak, ka pirmajaa gadiijumaa (iztureeshanaas=f(miilestiiba))taa teikshana ir vienkaarshi iztureeshanas programmas nr.miilestiiba ielaades notifikaacija.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:15. Maijs 2003 - 11:09
(Link)
nekas nevar uzlabot tuvas attiecības:

a) ja cilvēki mēģinātu noformulēt, ko nozīmē vārdi, pirms tie izteikti, viņi daudz retāk teiktu "es tevi mīlu" un vispār daudz retāk runātu
b) ja cilvēki lietotu vārdus kā glāstus, nevis to noformulētajās nozīmēs, viņi daudz biežāk teiktu viens otram "es tevi mīlu" un vispār daudz biežāk melotu
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:15. Maijs 2003 - 11:11
(Link)
b)
ir labi.

un jaamelo arii ir. viss galu galaa ir ieksh gribeeshanas glaastiit.
From:[info]open_fire
Date:15. Maijs 2003 - 12:23
(Link)
miilestiibu nevar formuleet.. miilestiiba ir arii viss tas kretiiniskais... tomeer peec manaam domaam tas nav nekaads formuleejums...
[User Picture]
From:[info]nezinitis
Date:15. Maijs 2003 - 16:05
(Link)
formuleeshana tikai sarezhghii. varbuut var izjust, bet varbuut var ieraudziit. viss tachu nebeidzas ar teikshanu, dzirdeeshanu un meeghinaajumu saprast.
[User Picture]
From:[info]watt
Date:15. Maijs 2003 - 16:17
(Link)
70-90% komunikaacijas starp cilveekiem notiekot neverbāli. tāpēc, ja mīl - to var arī neteikt skaļi(vārdiem). vienalga zinās.
[User Picture]
From:[info]coma
Date:16. Maijs 2003 - 12:58
(Link)
neesu paarliecinaata, vai kaukas vispaar jaameegjina formuleet,
ja ar to saak paaraak aizrauties, vaardi saak liekties truli un nepatiesi, kaut arii varbuut vienkaarshi kaut kas nau kaartiibaa ar tavu formuleejumu.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:16. Maijs 2003 - 13:49
(Link)
Nevaru nepateikt! Var dzert arī autobusu, tikai vajag nodefinēt, kas tas autobus tāds ir!

Mīlot var izturēties neiejūtīgi pret cilvēku ko mīli! Pats no savas pieredzes saku! Tikai kāpēc tā tiek darīts? Tas lūk ir svarīgāk, nevis vai vispār!

Nu tad tas mani uzvedināja uz domām ... mīlestība kā notikums ... i ne pierādīt i ne apgāzt tās esamību! Zinātnieki gan saka, ka tā ir kaut kāda bioķīmiska reakcija ... un tāpat tendēta uz dzimtas turpināšanu! Nu bet tad jau varam sākt izķidāt visus iespējamos mīlestības veidus ... platonisko, vecāku, pret dzīvi uc mīlestības veidus ... tādēļ atkal nonākam pie ... var dzert arī autobusu, tik jānodefinē, kas tas autobus ir!
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba