hidroxo ([info]hidroxo) rakstīja,
@ 2014-11-25 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
airBaltic: Apskati Eiropas lielāko metropoli - Maskavu!

Mēs esam uzsākuši jaunus tiešos lidojumus uz Maskavas Vnukova lidostu. Pateicoties jaunajam reisam, ceļotājiem ir plašākas iespējas apmeklēt Maskavu vai doties uz tālākiem galamērķiem sadarbībā ar mūsu partneru aviokompānijām - Transaero un UTair!

protams, pilns ar sašutuma pilniem komentāriem, kā Maskava neesot Eiropā. Tas kārtējo reizi man pierāda, jo skaļāk un ātrāk (bez pārdomām) cilvēks sākt kliegt, jo mazāk viņš zin. Krieviju varbūt nesauktu par Eiropas valsti, bet pēc Eiropas robežu kritērijiem Maskava iekrīt mūsu pusē. Sliktākajā gadījumā, ja neklausījāties ģeogrāfijas stundās pamatskolā, var taču apstāties un padomāt, piemēram, kā nākas, ka Krievija panāca savu piedalīšanos Eirovīzijā un kāds būtu bijis pamatojums tās kādreizējajai un debilajai vēlmei iekļūt ES. Bet loģikai tomēr vajag laiku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tethys_
2014-11-25 12:43 (saite)
Krievija kā tāda ir atsevišķa pasaule, tāpat kā Latīņamerika vai arābu valstis, tomēr ģeogrāfiski tā, protams, atrodas Eiropā, kulturāli tuvāka ir Eiropai kā, piemēram, tālo austrumu zemēm. Es domāju, ka Maskavā noteikti ir ļoti daudz, ko redzēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]eos
2014-11-25 18:20 (saite)
Ja cilvēki atturētos no vēlmes visu kritizēt, pasaule tiešām kļūtu gaišāka. (:

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2014-11-25 20:22 (saite)
Gluži vienkārši vispirms jāvienojas, vai kādu reģionu aplūko no ģeogrāfijas viedokļa, vai kultūrantropoloģijas viedokļa. Citādi sanāk, ka katrs par ko savu (viens par pleķi uz kartes no punka A līdz punktam B, bet otrs par civilizācijām un to ietekmes sfērām), un tāpēc nesaprotas, kaut abiem taisnība.
Ģeogrāfiski gan Krievija, gan Turcija, gan Kazahstāna ir Eiropas valstis. Savukārt, ja par Eiropu uzskatām vienas konkrētas civilizācijas izplatības areālu, tad nav (jāatzīst, ari dievzemīte nezin vai būs, jo vācbaltu mantojumu veiksmīgi ļaudis ir nīdējuši). Un tā nu ir iegadījies, ka ļaužu sabiedrības vienua otru vērtē nevis pēc ģeogrāfijas, bet gan sociālantropoloģijas kritērijiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]teiksma_ragana
2014-11-25 20:52 (saite)
Taču tas nedod tiesības nolikt otru, kurš vērtē citādāk. Maskava ir Eiropas pilsēta ģeogrāfiski, un nav ko ņemties, jo melots nekas nav. Tur nav teikts, ka tā ir īpaša Eiropas vērtību nesēja vai tamlīdzīgas muļķības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2014-11-25 21:58 (saite)
Necviens nevienu nenoliek. Kultūras ziņā Maskava nav bijusi, nav un nebūs Eiropas pilsēta (tikpat pamatoti Baškīrijas stepi var kādam tirgot kā ceļojumu pa Eiropas neskarto dabu). Un nav runa par īpašām vērtībām, gluži vienkārši tā ir sausa fakta konstatācija, Vairumam cilvēku ar vārdu "Eiropa" saistās pavisam kas cits, nekā šauras nozares profesionālais slenga termins. Kur sākas, un kur beidzas kāda civilizācija, un kas pie tās ir piederīgs, nenosaka pēc apkrāsota papīra gabala, kurā atsevišķu iecirkņu platību pirms pārsimt gadiem kabinetos izdomājuši pāris vīreļi savām iekšējām vajadzībām, par atskaites punktiem ņemot kādas tur krastu līnijas, galnu grēdas un tektoniskās plaisas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hidroxo
2014-11-25 22:33 (saite)
Zini, ja runa būtu par šādu viedokļu izteikšanu, tas nebūtu tik ļoti nokaitinājis. Runa šeit ir par to cik daudzi sāka uzreiz baurot pie šī paziņojuma par to kā Maskava neatrodas Eiropā pie tam runājot it kā no ģeogrāfijas viedokļa. Šādiem komentētājiem man rodas vēlme iemest ar kādu ģeogrāfijas grāmatu un palūgt padomāt pirms raksta. Pietam internetā tā ir tik pierasta lieta, uzreiz rakstīt un sašutumā klaigāt par kaut ko pat nepārbaudot un nedomājot par savu zināšanu patiesumu, ka sāk jau piegriezties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?