kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 3rd, 2009|11:35 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Notirgojām stafu pa ok-varēja-nenomīzt-tik ātri summiņu uz Maskavu

Pēc tam ne-tikai-bet-arī svinīgo vakaru pavadījām gay-friendly klubiņā ar vispizdatāko interjēru, kādu manas acis ir jelkad šajā saulē skatījušas: latvāņu stiebriem, nopūstiem zelta krāsā. esmu totālā sajūsmā, protams!

Pārvarējām sevi un nonācām "Pienā". Ja būtu gay-friendly, tad būtu pat ļoti forši.

Miegā, sapnī redzēju vienu cibiņu
Darbā vairākas super-ilgi atliktas tikšanās
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 3rd, 2009 - 11:47 am
(Link)
Kā izpaužas gay-friendly?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 3rd, 2009 - 11:58 am
(Link)
ka tas ir parasts klubs, kurā garantē, ka apmeklētāji neizturēsies nelāgi pret homoseksuāliem ļaudīm
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 3rd, 2009 - 12:01 pm
(Link)
A ko, teiksim, pienā dara? Dod pa mūli? (izbrīnīts feisiņš)

Baigi sen neesmu ar gejiem par šo te runājusi, tbš par nelāgu izturēšanos. Kāds tad ir tas scenārijs?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 3rd, 2009 - 09:01 pm
(Link)
piens ir vnk. parasts klubiņš kultūrcaurumiņiem un kultūrdaiktiņiem. Ja tie sevi pozicionētu kā "gay-friedly", es būtu totālā sajūsmā (jo iestādijums jau glīšs) un kļūtu par turienes mēbeli
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 3rd, 2009 - 09:32 pm
(Link)
OK, vai nu es neprecīzi formulējos, vai tu negribi saprast, ko es gribu pajautāt.

Tipa es biju Pienā ar labu draugu un, teiksim, nesajutu nekādu "straight-friendly" atmosfēru, t.i., neviens mani nemēģināja iedrošināt pabučoties (vispār neviens tur nebučojās, bet nebija vēl vakars). Neradās iespaids, ka pieklājīgi bučojošamies pāŗīšiem kāds kaut ko pāri darītu, nu, kā jau tas tādās iestādēs mēdz būt.

Vot pieņemsim, ja es ierastos pienā ar meitēnu un nebučotos, domā, viņi man aizrādītu? Vai, pieņemsim, ja es ierastos pienā ar meitēnu un pieklājīgi pabučotos, mani palūgtu aizvākties?

Tbš kā ir iespējams atšķirt to gay-friendly no parastiem caurumiņ-daiktiņ-friendly iestādījumiem?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 3rd, 2009 - 10:31 pm
(Link)
gay-friendly sevi publiski reklamē kā tādu, tādējādi apzināti 'izsaucot uz sevi uguni' un uzņemoties atbildību aizsargāties pret to.
gay friendly izpaužas arī tajā, ka apkalpojošais personāls nav straight, kā rezultātā jebkādi pārkāpumi attiecībā uz nepatikas izrādīšanu attiecībā uz viendzimuma pāru attiecībam publiskajā telpā, tiks operatīvi atrisinātas (atškirībā no parastajiem klubiem, kur apsardze iejaucas tikai tad, kad kads kādam dod pa mūli, līdz tam pusbalsī izteiktas piezīmes, ķiķināsana un jebkāda cita veida neomulīgi-justies-likšana, bez fiziskā kontakta un vispārējā apmeklētāju miera traucēšanas, tiek ignorēta kā no apkārtējo, tā arī stāfa puses...)
proti, ka uzņēmums apņemas aizstāvēt savus 'noteiktas kategorijas' klientus sava iestādījuma teritorijā. ne jau par to, vai ir vai nav problēmas diviem puišiem vai divām meitenēm pabučoties uz deju plača. par uzņēmuma stratēģiju tas ir.


p.s. atzimēšu, ka Pienam neko nepārmetu. vieta ļoti jauka. Un es to labprāt apmeklētu on regular basis, ja vien tas atšķirtos no citām vienkārši jaukajām vietām ar man būtisku nosacījumu (un, protams, es saprotu, ka manas vēlmes nav visiem saistošas etc. ,tāpēc jau tas bija privāts ieraksts par privātiem iespaidiem)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 3rd, 2009 - 11:09 pm
(Link)
Jopc.

No kā jāsecina vien tas, ka mans vīrs ir pa pusei gejs. Vismaz viņš negrib publiski/krogos bučoties, jo "visi uz viņu skatās". Tiesa, šim galīgi nav paveicies ar sievu, kam pilnīgi pajāt, vai skatās un izsaka piezīmes vai ne.

Nēnu es jau neko.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 4th, 2009 - 12:12 am
(Link)
jū džast dont get it, dont jū
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 4th, 2009 - 07:55 am
(Link)
To, ka bučoties ir forši, saprotu
To, ka neforši ir kaut kādu iemeslu pēc justies neērti, tipa saprotu

To, kāpēc kādai cilvēku grupai ir apzināti un uzsvērti sevi jānodala no atšķirīgi orientētajiem (šajā gadījuma heteroseksuāļiem) sfērās, kam ar orientāciju ir tikai margināls sakars, nesaprotu. Ja vien tas nesagādā kaut kādu īpašu kaifu (bet tas taču ir tik briesmīgi īmo)

Principā jau pa lielam nav mana darīšana. Vismaz smuks attaisnojums, kāpēc es tik reti iespringstu aizstāvēt GBL tiesības. (Ar T ir citādi, viņiem tiešām LV grūti.)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 4th, 2009 - 09:41 am
(Link)
nesaprotu, kur tu izrāvi bučošanos - vai tas ir vienīgais ar ko tev saistas homoseksuāli ļaudis?
Runa ir par to, ka homoseksuāliem ļaudīm gadās, ka ir jāpiedzīvo nepaīkamos brīžus publiskās vietās, it īpaši tādās, kur ļaudis lieto alkoholu un jūtas brīvi paust savas nostājas visādos jautājumos. Lai ari Tev, piemēram, ir vienalga, kāda ir cilvēku orientācija, ļauti daudziem ļaudīm tas tomēr rada problēmas.
Ja piemēram, ierindas klubos homoseksuālam pārim var gadīties justies neērti sakarā ar kaimiņgalda personu ķiķināsanu un intensīvo skatīšanos, varbūt pat it-kā-garām-ejot izteiktajām piezīmēm, tad gay-friendly klubos par tādu uzvedību ļaudis tiks palūgti aizdoties uz citu klubu. Vide foršāka, kad kluba administrācija uzņemas atbildību par saviem apmeklētājiem, nevis liek situācijas risināt pašiem. Jūtos ērtāk, tāpēc arī izvēlos tādas vietas, nevis kādu geju un lezbiešu glābšanas nolūku dēļ.

tieši tāpat reizēm izvēlamies dzert gaģušņikos blakus bomžiem vai parkos uz soliņiem, jo vienkārši neinteresē klubu sabiedrība, 'pokazuha' un meklēšanās un riesta rituāli, kuru dēļ ļaudis visbiežāk dodas uz publiskiem tusiņiem.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 4th, 2009 - 10:10 am
(Link)
Danē, es vnk esmu piedzīvojusi nepatīkamus brīžus, kopš vispār ieslēdzās apziņa, ka eksistē citi cilvēki (kas notika stipri vēlu, kaut kad pamatskolas vidū), un līdz ar to man nav sajūtas, ka ir nepieciešama kāda īpaša aizsardzība.
T.i., man šķiet, ka briļļaino klubiņš (kurā visiem bārmeņiem būtu jābūt vismaz tuvredzīgiem, bet vislabāk astigmātiskiem), īsaugumaino klubiņš (kurā letes un bāra krēsli nebūtu paredzēti tikai cilvēkiem virs 170 cm) un īsaugumaino veikals (bez augstākajiem plauktiem), kā arī speciāls klubiņš cilvēkiem, kam riebjas pirkt jaunas drēbes un kas tamdēļ valkā vecās, līdz tās sāk fiziski krist nost no auguma, kā arī klubiņš cilvēkiem ar jocīgiem deguniem, sievietēm, kas nelieto dekoratīvo kosmētiku, sievietēm, kas nestaigā ar augstpapēžu kurpēm, precētām sievietēm, kas vēlas patusēt apkārt, un literātu klubiņš, kurā visiem būtu obligāti jāraksta romāns, ir drausmīgi stulbas idejas. (Teorētiski es visos šajos klubos izietu feiskontroli bez problēmām.)
Pie tam stulbas idejas nevis tāpēc, ka cilvēki nepavilktos, bet tāpēc, ka izdala attiecīgās grupas cilvēkus ārpus "normālajiem" un rezultātā, teiksim, rakstīšana parastajos klubos kļūtu sarežģītāka, jo "vari tak iet uz to savu literātu klubiņu rakstīt, ko tu te maisies ar savu netbuku un nemitīgo klabināšanu". Ja geju klubu nebūtu un geji tusētos pa klubiem vulgaris, tad cilvēki vienkārši PIERASTU. Ja geji, kas publiski izrāda savas jūtas, ir kaut kas tāds, ko var atrast trīs-četros ekskluzīvos zvērudārza tipa klubos (tas taču vismaz savulaik skaitījās tik briesmīgi stilīgi, heteroļautiņam aiziet uz Purvu paskatīties, kā "tie" tur ņemas, un paķert iespaidus), tad loģiski, ja kāds Purva iemītnieks ies bučoties uz dubļu kafiju, visi blenzīs un apspriedīs. Jo nav pieraduši.

Tieši tāpat kā pie mums blenž uz tumšādainajiem (es arī blenžu), jo viņu ir maz, bet praktiski neblenž uz aziātiem, jo viņu ir daudz.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 4th, 2009 - 10:45 am
(Link)
P.S. A par bučošanos - nēnu IMO cilvēki klubos var
a) vnk sēdēt un čalot
b) bučoties, dancot pārītī, sadoties rociņās, sēdēt klēpī un citādi pieklājīgi demonstrēt savas attiecības (ko visu ērtības pēc paliku zem "bučoties")
c) izģērbties un nodrāzties vai nonākt bīstami tuvu tam

a) variantā jābūt pilnīgi nervozam/jokainam, lai ceptos par to, ka uz tevi lūrēts un apspriedīs tavu orientāciju
b) variantu apspriežu kā iespējamu problēmu avotu (tipa pieņemu, ka ir vietas, kur tā var dabūt pa purnu/tapt izraidītam no kluba, bet šaubos, ka Pienā tā būtu)
c) variants atbilst "pišanās klubiņiem", kas vispār ir atsevišķs stāsts un es nudien ceru, ka par to runas nav
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 5th, 2009 - 12:38 pm
(Link)
atkārtošu vēlreiz un ļoti, ļoti lēni: tā ir mana privātā gaumes izvēle apmeklēt gay-friendly klubus (starp foršu krogu un foršu krogu ar man simpātisku darbības stratēģiju, es izvēlos pētējo). Motivācija ir subjektīva un par subjektīvām motivācijām, kuras es te nevienā mirklī nevispārinu un nepadaru citiem saistošas, ir bezjēdzīgi diskutēt. Tāpēc savas pārdomas par to, cik ļoti gaji cieš vai necieš, ar kādām metodēm ieviest gejus straight sabiedrībā un vai maz, drīskti paturēt pie sevis, jo ne par gejiem runa, bet gan par stratēģijām un apmeklētāju preferencēm.
Piebildīšu, ka uz punduru vai albīnu klubiem es neietu (ja nu vienīgi vienreiz estētiskas ziņkāres dēļ), taču, piemēram, PhD vai stitch`n`bitch klubotāju pieturvietā iegrieztos bieži. ja vien tādi būtu.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:September 3rd, 2009 - 12:06 pm
(Link)
Lūk! Par to Pienu man ir divējādas jūtas - gribas aiziet, bet par snobisko atmosfēru pārāk bieži kāds uzraksta.
Vai arī tepat cibā dažas labas sievietes sēdoša suņa augstumā paziņo, ka, vaj, cik jauki sēdēt pie ieejas, jo tur var redzēt, kā apsargs feiskontrolē un nelaiž citus iekšā!
Pizģec.
[User Picture]
From:[info]src
Date:September 3rd, 2009 - 12:08 pm
(Link)
hahaha

taisnība ir tā, ka labāk uz turieni doties kopā ar kādu regulāru apmeklētāju
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:September 3rd, 2009 - 12:30 pm
(Link)
Man liekas, ka man paziņu vidū snobu nav.
[User Picture]
From:[info]src
Date:September 3rd, 2009 - 12:48 pm
(Link)
nosmējos

jaunkundz, jūsu loģika vienkārši ir apbrīnojama. taisnība ir tāda, ka, kamēr klubs nav pārāk pārbāzts, pastāvīgo apmeklētāju loks izveidojas no dažādām auditorijām. attiecīgi pēcāk šiem pastāvīgajiem apmeklētājiem ir priekšrocības pārbāztos brīžos
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:September 3rd, 2009 - 01:10 pm
(Link)
Tā nebija loģika, tas bija joks. Ja jau smējies, tad jau joks bija izdevies.
[User Picture]
From:[info]src
Date:September 3rd, 2009 - 01:13 pm
(Link)
kā joks diezgan debils. bet vienmēr jau nevar sanākt, mēģini vēlreiz ;)
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:September 3rd, 2009 - 01:19 pm
(Link)
Mani priecē, ka vismaz kāds prot pareizi uzrakstīt vārdu "debils" - jauki, ka joka dēļ sanāca uzzināt, ka esi skolā mācījies.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:September 3rd, 2009 - 01:20 pm
(Link)
Varētu apvainoties, bet kad iedomājos par sevi īsāku un smalkākus vīrietīšus, viss niknums uzreiz kā ar roku atņemts.
[User Picture]
From:[info]src
Date:September 3rd, 2009 - 01:21 pm
(Link)
nuja, mēs tādi maigi un pūkaini, ko tur niknoties :)

kā tādi kucēni, ko izvest pastaigāties
[User Picture]
From:[info]dzha
Date:September 6th, 2009 - 11:22 pm
(Link)
kur tas piens atrodas? :) jaiet nochekot :P majas lapa ir?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 7th, 2009 - 11:24 am
(Link)
tur, kur Supernetto pie dzemdību nama. Gan no Miera/Tallinas, gan no Valdemāra ielas ieejas ejot iekšā Supernetto teritorijā, garām nepaiesi..
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 3rd, 2009 - 09:35 pm
(Link)
IMO, ir jēga vienreiz aiziet kaut kādā off-laikā (t.i., pa dienu un ne-nedēļas nogalē vai kaut kā tā), apskatīties un nomierināties. Man, piemēram, ir drusku citas vajadzības no krogiem (fuj) klubiem, līdz ar to nepavilkos, bet ticu, ka ir ļauži, kas var pavilkties.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 3rd, 2009 - 10:34 pm
(Link)
Nezinu, neejam klubot nedēļas nogalēs vai arī "karstajās stundās" un kompānija parasti ir uztjūnota uz low-class wiļņa, tāpēc tusošanās vienmēr sanāk atrauta no vietu-raksturojošās-pastāvigās-publikas.
Pustukšais, glīti grafiski dizainētais un feinu mūzziku arī 4 no rīta pirms slēgšanas uzliekošais Piens atstāja labu iespaidu. nezin, kā būs citreiz, ja būs..