kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 12th, 2012|11:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atzīmējam blociņā: ~4.5 gadi ir laiks, kad vīrieškārtas bērns sāk baidīties, kautrēties, nepaļauties, izvairīties etc. no citiem vīrieškārtas ģimenes locekļiem, īpaši vecākās paaudzes, sakarā ar to, kā dažādie aģenti izvēlas vadīt un risināt konfliktsituācijas. Pagaidām vēl var redzēt, kā bērns līdz galam tomēr nenotic cietsirdībai un pa savam mēģina atrast atpakaļceļu uz komunikāciju (kas gan parasti tiek nesaprasta vai principā nepieņemta). Nu, žēl kaut kā. No malas droši vien vajadzētu kādu trešo - konflikta mediatoru, kas paaudzinātu abas puses, jo ģimenes vecajiem vīriešiem ir kategoriska prasība pēc neapstrīdamas autoritātes, taču pagaidām izskatās, ka nekas cits neatliks, kā būt aculieciniekam bērna 'pieaugšanas' procesam, lai cik sāpīgi tas arī neizskatītos.

upd. vai tas mani padara par māmiņu no tās sērijas, kura redz, ka bērnam dara pāri, bet neko neiesāk? Fiziska sišana, protams, ir ļoti uzskatāms un parocīgs robežpunkts, kur skaidrs, kā rīkoties, bet vardarbība var būt arī ne fiziska. Vai arī es esmu pārjūtīga un pārspīlēju un dzīve nav rōzā poniji un varavīksnes un ar to laicīgi jau jāmācās sadzīvot?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 12th, 2012 - 11:26 pm
(Link)
omg, quel horrible
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 12th, 2012 - 11:32 pm
(Link)
Ai mīn, dzīve, protams, nav rozā poniji, bet to, manuprāt, cilvēks ir spiests iemācīties anyway. Un ģimenei jau nu vajadzētu būt tai sadaļai uz kuru tomēr var paļauties un kurā justies droši.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 12th, 2012 - 11:42 pm
(Link)
arī tur, ārā to sabiedrību taču veido 'ģimenes'.. kamdēļ pret savu ģimeni jāizturās labi, bet 'tur, ārā' drīkst būt riebeklis un kādam ar to kko iemācīt, tip, ka dzīve nav rožu dārzs?
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 13th, 2012 - 12:02 am
(Link)
tagad esmu konfuzēts un kā parasti šādos gadījumos cenšos nonākt pie kaut kāda uzskaitījuma.

pirmkārt, nesaprotu, kas drīkst kur būt riebeklis un kāpēc tādiem jābūt.

otrkārt, apstāklis, ka "tur ārā" riebekļi ir, manuprāt, drīzāk nelāga fiška nekā speciāli kultivējama vai šausmīgi izplatīta parādība. bet ja nu reiz tādi ir, tad vismaz tur, kur ir iespēja, droši vien ir vērts parādīt, ka var dzīvot arī savādāk, nevis kā riebekļi. jo ko gan citu ir vērts apliecināt bērnam?

treškārt, var gadīties, ka tas viss ir tufta, ja runa ir par veselīgas disciplīnas ieviešanu dzīvē, kas ir sasodīti noderīga lieta. autoritārisms gan man šķiet visai švaks veids, kā to darīt, bet nu pats jau es nevaru tā īsti par to spriest un gadījums no gadījuma atšķirās.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:January 12th, 2012 - 11:45 pm
(Link)
riskēju teikt, ka gan jau intuitīvi zini, kā ir pareizāk, un šim instinktam arī jāuzticas
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 12th, 2012 - 11:53 pm

mūžīgais jautājums

(Link)
bet vai pietiek iekšas tā arī rīkoties un pēc tam sadzīvot ar rezultātiem?
[User Picture]
From:[info]jim
Date:January 12th, 2012 - 11:59 pm

Re: mūžīgais jautājums

(Link)
depends, kāda ir maksa par (ne)rīkošanos un vai kādā gadījumā tas ir kkā sačakarēts bērns, kas varēja arī nesačakarēties (atvainojos par seklo spriedelēšanu, kam nav nekāda sakara ar padomu došanu, tikai teorētiski attīstu domu)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 13th, 2012 - 12:43 am
(Link)
vēl jau arī es neesmu viena, te vēl ir ļaudis, kam ir pirmviedokļa tiesības, kā arī bērns pats, kas visu to tik traģiski vai tālejoši it kā vēl neuztver
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:January 13th, 2012 - 08:40 am
(Link)
lūk tu pati arī atbildēji, "bērns kurš to visu tik traģiski neuztver" Bērni ir ļoti fleksibli un ātri vien saprot attiecību modeļu dažādību. Tāda nu ir tā dzīves skola un ne vienmēr tas kā šķiet tev tieši tāpat tiek uztverts no bērna viedokļa :)
Protams šis ir ļoti vispārīgi, katra situācija individuāla.
From:[info]nord
Date:January 13th, 2012 - 12:11 am
(Link)
jāparunā ar abām pusēm atsevišķi. vismaz kaut ko izdarīt.

man lasot aš sažņaudza sirds apvidū, ak - lauvumammas...
From:[info]unpy
Date:January 13th, 2012 - 12:33 am
(Link)
Nu, tur viss diezgan sarežģīti, viss no cienītā jaunēkļa psihofizioloģiskās uzbūves atkarīgs, bērnība autoritārā režīmā var gan riktīgi norūdīt raksturu, gan padarīt par memmesdēliņu, ja to raksturu izdodas salauzt, vismaz tā esmu novērojis.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:January 13th, 2012 - 07:22 am
(Link)
Ak, dažkārt mīlošas mātes sirds pat prasību atvasei, lai tā pati saslauka sulu, ko izlējusi uz grīdas, uztver kā holokausta turpinājumu. Tb grūti pateikt, neesot klāt, kurā brīdī runa ir par elementāru mazuļa pāriešanu bērna stadijā, ar tai nepieciešamo iekļaušanos ģimenes iekšējā hierarhijā (un ar to īto pašsavākšanās un pašdisciplinēšanās prasmju apgūšanu), un kurā brīdī kāds pieaugušais kompensē pats savus mazvērtības kompleksus, par objektu izmantojot mazāko.